clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 623

Томатний суп із кльоцками

Хитрість подібних супів полягає в тому, що їх можна їсти без хліба.
Хитрість подібних супів полягає в тому, що їх можна їсти без хліба. Фото: автора

Легка й смачна перша страва. Готується дуже просто, а смак приголомшливий!

Обожнюю томатні супи, особливо коли помридорки домашні, зі своєї грядки. А різні кльоцки та галушки - це взагалі моя слабкість! До речі, ці два вироби з борошна відізняються за консистенцією тіста. В останніх вона крутіша, з іого формують кульки або розкачують й нарізають ножем. А ось для кльоцок тісто замішують рідкувате, практично як для оладок. Його відділяють за допомогою мокрої чайної ложки или відщипують пальцями, змоченими у воді чи олії. Шматочки тіста в процедуі варіння збільшуються, набухають і перетворюються на оригінальні вироби. Хитрість подібних супів полягає в том, що їх можна їсти без хліба. Адже хлібний виріб уже присутній у страві. Хоча суп із кльоцками також пречудово смакує і зі скибочкою свіжого духмяного хлібчика.

Інгредієнти:

3 л води,

200-300 г курячих крилець (для бульйону),

8 помідорів,

6 картоплин,

1 цибулина,

1 морквина,

2 болгарські перчини,

петрушка,

сіль, перець за смаком,

паприка,

0,5 ст. л. цукр.

Для галушок:

1 яйце,

100 мл води,

200 г борошна.

Приготування:

Крильця ретельно помити, залити водою й довести до кипіння. Картоплю нарізати невеликими кубиками.

Відправити у бульйон і варити до напівготовності.

Зробити засмажку: цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву - натерти на тертці, перець - подрібнити півкільцями.

Спасерувати на олії моркву та цибулю.

Додати трішки цукру, щоб овочі злегка карамелізувалися. Коли цибуля стане прозорою, додати перець.

Смажити все разом 5 хвилин. Помідори помити, зробити на них надрізи й облити окропом. Зняти шкірку, нарізати кубиками (можна натерти на тертці) © відправити на сковорідку до овочів. Протушкувати все разом, помішуючи.

Додати засмажку в суп, посолити й поперчити. Присмачити паприкою.

Кльоцки: змішати яйця, вода й борошно, додати дрібку солі (має вийти досить рідке тісто, яке злегка липне до рук).

Дати йому відпочити в холодильнику хвилин 10.

Від тіста мокрою рукою відщипувати невеличкі шматочки тіста й кидати їх у киплячий суп. Варити 3-4 хвилини.

За декілька хвилин до готовності додати дрібно посічену петрушку.

При подачі посипати свіжою зеленню.

За бажанням до супу можна подати сметану.

 

томатний суп, суп з кльоцками, суп з галушками, галушки, супи, перші страви, томатний суп з кльоцками, кльоцки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі гомілки, тушковані з галушками-нудлями
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1710
Ситна та незвична страва, яка підійде і для повсякденного, і для святкового столу.
Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1851
Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».
Нудлі по-українськи – апетитні часникові галушки з м’ясом і картоплею
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 7256
Українці, румуни, молдавани та німці вважають цю страву своєю.
Гарбузово-картопляні ньокки з овочами
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2810
Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: