Гаряча тема:
- Війна
Обожнюю томатні супи, особливо коли помридорки домашні, зі своєї грядки. А різні кльоцки та галушки - це взагалі моя слабкість! До речі, ці два вироби з борошна відізняються за консистенцією тіста. В останніх вона крутіша, з іого формують кульки або розкачують й нарізають ножем. А ось для кльоцок тісто замішують рідкувате, практично як для оладок. Його відділяють за допомогою мокрої чайної ложки или відщипують пальцями, змоченими у воді чи олії. Шматочки тіста в процедуі варіння збільшуються, набухають і перетворюються на оригінальні вироби. Хитрість подібних супів полягає в том, що їх можна їсти без хліба. Адже хлібний виріб уже присутній у страві. Хоча суп із кльоцками також пречудово смакує і зі скибочкою свіжого духмяного хлібчика.
Інгредієнти:
3 л води,
200-300 г курячих крилець (для бульйону),
8 помідорів,
6 картоплин,
1 цибулина,
1 морквина,
2 болгарські перчини,
петрушка,
сіль, перець за смаком,
паприка,
0,5 ст. л. цукр.
Для галушок:
1 яйце,
100 мл води,
200 г борошна.
Приготування:
Крильця ретельно помити, залити водою й довести до кипіння. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
Відправити у бульйон і варити до напівготовності.
Зробити засмажку: цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву - натерти на тертці, перець - подрібнити півкільцями.
Спасерувати на олії моркву та цибулю.
Додати трішки цукру, щоб овочі злегка карамелізувалися. Коли цибуля стане прозорою, додати перець.
Смажити все разом 5 хвилин. Помідори помити, зробити на них надрізи й облити окропом. Зняти шкірку, нарізати кубиками (можна натерти на тертці) © відправити на сковорідку до овочів. Протушкувати все разом, помішуючи.
Додати засмажку в суп, посолити й поперчити. Присмачити паприкою.
Кльоцки: змішати яйця, вода й борошно, додати дрібку солі (має вийти досить рідке тісто, яке злегка липне до рук).
Дати йому відпочити в холодильнику хвилин 10.
Від тіста мокрою рукою відщипувати невеличкі шматочки тіста й кидати їх у киплячий суп. Варити 3-4 хвилини.
За декілька хвилин до готовності додати дрібно посічену петрушку.
При подачі посипати свіжою зеленню.
За бажанням до супу можна подати сметану.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: