clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Серпня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 723

Легкий плов із рапанами по-середземноморськи

Частування виходить неймовірно смачним, поєднання рису та цих молюсків досить незвичне, але дивовижне!
Частування виходить неймовірно смачним, поєднання рису та цих молюсків досить незвичне, але дивовижне! Фото: автора

Така страва не лише смачна, але й корисна та малокалорійна!

На сьогоднішній день існує безліч різноманітних рецептів плову: з бараниною, яловичиною, свининою, курятиною, овочами, рибою, мідіями... Я ж пропоную, напевно, найекзотичніший його варіант — з рапанами. Рецепти плову з рапанів дуже популярні в середземноморській кухні. Частування виходить неймовірно смачним, поєднання рису та цих молюсків досить незвичне, але дивовижне! Страву можна готувати практично з будь-якої крупи: рису, маша або булгура.

Інгредієнти:

1,5 склянки пропареного рису,

500 г рапанів (у мене заморожені, але якщо у вас є можливість використовувати свіжі — то це взагалі космос!),

сіль та чорний мелений перець за смаком,

1 морквина,

1 цибулина,

спеції для плову,

лавровий листок.

Приготування:

Рис ретельно промити й просушити. Потім обсмажити в казанку в олії протягом декількох хвилин (спочатку зернятка будуть прозорими, а потім побіліють і стануть матовими). Налити три склянки кип'яченої води, додати сіль за смаком, перець, лавровий листок. Довести все до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою й довести рис до готовності (він має бути розсипчастим, але м'яким).

Якщо ви використовуєте заморожені рапани, то їм потрібно дати відтанути (утворену при цьому рідина потрібно злити, щоб потім вона не завадила обсмажуванню). Молюски нарізати дрібними пластинками й підсмажити їх на олії протягом 1-2 хвилин (при тривалій термічній обробці молюски стають жорсткими, немов гумовими!).

Моркву нарізати крупною соломкою.

Цибулю подрібнити кубиками.

Спасерувати овочі на окремій сковорідці, перекласти їх до рапанів та перемішати. Присмачити сіллю та спеціями для плову.

Готовий рис теж перекласти до загальної суміші.

Ретельно перемішати, щоб молюски рівномірно розподілилися. Закрити кришкою, щоб плов «дійшов» до кондиції і всі складові просочилися ароматами одне одного.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з рапанами добре поєднуються мідії, а також інші морепродукти: креветки, кальмари й гребінці. Тому плов із молюсками можна готувати міксуючи будь-який морський коктейль.

крупи та страви з борошна, різотто, рис, плов, риба та морепродукти, рапани, плов з рапанами, середземноморська кухня, плов з рапанами по-середземноморськи, молюски, морепродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Машкічірі по-ферганськи – молодший «братик» плову
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1453
Незвичайне поєднання рису й квасолі маш та ніжна баранина, яка просто тане в роті. Дуже смачна страва узбецької кухні, яка нікого не залишить байдужим!
Плов по-критськи із селерою та пекінкою (варіанти із куркою та пісний)
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2762
Дуже проста, швидка в приготуванні, смачна страва, яка трішки нагадує наші ліниві голубці.
Басма в духовці – узбецька «сестричка» плову (+відео)
м`ясо та субпродукти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1862
Приготовані у власному соку овочі не лише корисні, але й дуже смачні. Та й від господині така страва вимагає мінімум зусиль.
Узбецький плов з телятиною і чорносливом
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1967
Щоб узбецький плов завжди був у вас ідеальним, потрібно дотримуватися при приготуванні певних правил.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: