clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1170

Салат на щодень із капустою, курятиною та грушею

Солодка груша чудово доповнює курочку й хрустку капусту, а заправка робить смак ще багатограннішим і цікавішим.
Солодка груша чудово доповнює курочку й хрустку капусту, а заправка робить смак ще багатограннішим і цікавішим. Фото: автора

Буквально три інгредієнти, простота приготування, доступні, бюджетні продукти й на вашому столі чудова, легка, свіжа й соковита страва!

Для багатьох такий салат може здатися екстравагантним і навіть безглуздим. Я теж так думала, поки його не скуштувала. Виявляється, дуже навіть непогане поєднання. Салат чудовий, із яскравою, але не нав’язливою ніжною ноткою груші. Він виходить дуже легким і з'їдається за лічені секунди. Солодка груша чудово доповнює курочку й хрустку капусту, а заправка робить смак ще багатограннішим і цікавішим. Ну, а готувати цей салат можна цілий рік, адже для нього чудово підходить і свіжа білоголовкова, і червоноголовкова, і пекінська види капусти.

Інгредієнти:

300 г білоголовкової капусти,

1 велика груша,

1 куряча грудка,

2 ст. л. білого винного оцту,

2-3 ст. л. оливкової олії,

сіль, цукор,

перець чорний свіжозмелений,

1 ч. л. ніжної солодкої гірчиці,

кріп або петрушка (дуже смачно з руколою!),

жменя в’яленої брусниці або журавлини.

Приготування:

Курячу грудку посолити, поперчити, загорнути у фольгу й запекти в духовці при температурі 200ºС протягом 20 хвилин. Потім охолодити й розділити на волокна (подрібнювати саме волокнами, а не нарізати ножем кубиком чи соломкою, так салатик смакує найкраще).

Нашаткувати капусту (якнайдрібніше!). Посолити, додати трішки цукру, активно пом'яти руками, щоб виділився сік.

Грушу почистити від шкірки та насіння, натерти за допомогою тертки для корейської моркви просто в тарілку з капустою, щоб зберегти грушевий сік. Все ретельно перемішати.

Заправка: змішати окремо олію, гірчицю, винний оцет, перець та сіль. Залишити на декілька хвилин, щоб всі смаки поєдналися.

Потім заправити нею салат. За бажанням посипати подрібненою зеленню, а для яскравості та легкої кислинки додати жменю брусниці або журавлини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салат подається одразу ж, але коли він трішки постоїть, то стає ще смачнішим.  

салат, салат з грушею, салати без майонезу, осінні салати, салати на щодень, салати, салат з капустою курятиною та грушею

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грушевий салат з бринзою і шинкою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1256
Ця страва для тих, хто не боїться експериментувати з незвичними поєднаннями інгредієнтів.
Теплий салат зі спаржевої квасолі з яйцями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1265
Простий, невибагливий, проте дуже смачний.
Салат «Східний базар»
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1400
Ця страва — справжній калейдоскоп кольору, смаку та аромату.
Салат «Північний» із печінкою тріски та корейською морквою
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1705
Ніжний, соковитий, всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: