clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 5289

Найніжніша печінка в яєчному клярі з цибулею

Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений!
Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений! Фото: автора

Не дивлячись на те, що печінку полюбляють далеко не всі, є чудові рецепти, завдяки яким їсти її будуть навіть дітки.

Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений! Печіночка виходить такою м’якенькою, що буквально тане у роті!

Інгредієнти:

500 г телячої печінки,

3 яйця,

10 ст. л. борошна,

сіль, перець,

мускатний горіх,

базилік, майоран,

олія,

2 цибулини,

молоко для замочування.

Приготування:

Підготувати до смаження печінку — зняти із неї плівку й залити молоком (можна водою). Залишити на півдоби. Потім нарізати порційними шматками.

Промити й відбити (аби не мити потім бризки по всіх стінах на кухні, варто накрити її перед цим харчовою плівкою). Посипати биточки сіллю і перцем, приправити травами й мускатним горіхом. Залишити печінку маринуватися в холодильнику приблизно на годину.

Збити яйця в піну з сіллю. Борошно насипати в іншу тарілочку. Розігріти сковорідку й влити на неї олію.

Кожен шматочок печінки запанірувати в борошні.

Потім занурити в яйце (якщо ви хочете зробити биточки ситнішими, обкачайте після яйця їх знову в борошно, й знову в збите яйце. Завдяки цьому кляр стане вдвічі щільнішим). Обсмажити печінку на середньому вогні приблизно по 10 хвилин із кожного боку.

Викладати на паперовий рушник, аби прибрати зайвий жир. Потім скласти в каструльку.

Цибулю нарізати півкільцями.

Спасерувати у невеликій кількості олії до прозорості.

З'єднати пасеровану цибулю з печінкою, влити трішки бульйону чи води й протушкувати на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

Подавати одразу ж. Можна з гарніром, а можна як самостійну страву до салату чи овочевої нарізки.

печінка, м`ясо та субпродукти, рулька, печінка в яєчному клярі, яловича печінка, субпродукти, страви з печінки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка з яблуками та смородиною
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 819
Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.
Печінка з яблуками та чорносливом у винному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1615
Завдяки такому вдалому поєднанню складових, печіночка виходить напрочуд ніжною та м’якою.
Яловича печінка у вишневому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1114
Це по-справжньому аристократично-екзотична страва, яка дуже яскраво виглядає на святковому столі.
Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3385
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: