ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Січня, 2020

Найніжніша печінка в яєчному клярі з цибулею

8 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8547
Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений!
Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений! Фото: автора

Не дивлячись на те, що печінку полюбляють далеко не всі, є чудові рецепти, завдяки яким їсти її будуть навіть дітки.

Рецепт старий, улюблений, перевірений роками та настільки простий, що навіть описувати особливо немає що. Проте результат неперевершений! Печіночка виходить такою м’якенькою, що буквально тане у роті!

Інгредієнти:

500 г телячої печінки,

3 яйця,

10 ст. л. борошна,

сіль, перець,

мускатний горіх,

базилік, майоран,

олія,

2 цибулини,

молоко для замочування.

Приготування:

Підготувати до смаження печінку — зняти із неї плівку й залити молоком (можна водою). Залишити на півдоби. Потім нарізати порційними шматками.

Промити й відбити (аби не мити потім бризки по всіх стінах на кухні, варто накрити її перед цим харчовою плівкою). Посипати биточки сіллю і перцем, приправити травами й мускатним горіхом. Залишити печінку маринуватися в холодильнику приблизно на годину.

Збити яйця в піну з сіллю. Борошно насипати в іншу тарілочку. Розігріти сковорідку й влити на неї олію.

Кожен шматочок печінки запанірувати в борошні.

Потім занурити в яйце (якщо ви хочете зробити биточки ситнішими, обкачайте після яйця їх знову в борошно, й знову в збите яйце. Завдяки цьому кляр стане вдвічі щільнішим). Обсмажити печінку на середньому вогні приблизно по 10 хвилин із кожного боку.

Викладати на паперовий рушник, аби прибрати зайвий жир. Потім скласти в каструльку.

Цибулю нарізати півкільцями.

Спасерувати у невеликій кількості олії до прозорості.

З'єднати пасеровану цибулю з печінкою, влити трішки бульйону чи води й протушкувати на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

Подавати одразу ж. Можна з гарніром, а можна як самостійну страву до салату чи овочевої нарізки.

печінка, м`ясо та субпродукти, рулька, печінка в яєчному клярі, яловича печінка, субпродукти, страви з печінки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую