ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Ліниві» вареники по-новому – із сиром, родзинками та гарбузом

9 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7170
Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату!
Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату! Фото: автора

Рецепт удосконалений – незвичний та дуже цікавий! Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату!

Такі варенички готуються буквально в декілька хвилин і, що важливо, з простих доступних продуктів. Начинка у вигляді тертого гарбуза та родзинок додається просто в сирне тісто. І не потрібно витрачати час на ретельне замішування, розкачування та марудне ліплення вареників. Смачно, швидко й жодної мороки! А ще дуже корисно! Адже сир та гарбуз — це ідеальний тандем для фігури. Ці «ледачі» вареники для тих, хто не дозволяє собі їсти тісто. Адже у 100-грамовій порції лише 140 ккал!

Інгредієнти:

500 г домашнього сиру,

300 г сирої м'якоті гарбуза (краще використовувати солодкий мускатний сорт, він найароматніший),

2 яйця,

100 г манки,

4-5 ст. л. цукру,

50 г борошна,

ванілін,

50 г родзинок,

дрібка солі.

Приготування:

Гарбуз почистити від шкірки та насіння та натерти на дрібній тертці.

Сир збити в блендері з цукром, сіллю, ваніліном та яйцями. З'єднати обидві маси, покласти родзинки.

Додати манну крупу та борошно (я борошно не додавала, а всипала більше манки). Ретельно перемішати ложкою до однорідності (тісто має бути «повільним», аби готові вареники не були «забитими»; воно відчутно липне до рук).

Стіл притрусити борошном. Викладати тісто ложкою на робочу поверхню, зверху також «підпилюючи» борошном. Скачати декілька довгих "ковбасок".

Кожну нарізати невеличкими шматочками.

Варити ледачі вареники в злегка підсоленій киплячій воді (після спливання протягом 5 хвилин).

Діставати шумівкою у глибоку миску.

Змастити вершковим маслом. Подавати зі сметаною і цукровою пудрою. Можна з медом чи ягідним джемом, варенням, конфітюром тощо. Прикрасити листочком меліси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна готувати й солоні «ліниві» вареники: не додавати цукор, а замість нього покласти подрібнену зелень. Подавати зі сметаною і часником. У будь-якому варіанті буде смачно й корисно!

равіолі, пельмені, вареники, крупи та страви з борошна, смачні сніданки, корисні сніданки, ліниві вареники, ледачі вареники, вареники з сиром та гарбузом, солодкі вареники, страви з гарбузом

Коментарі:

  Так  Ні, дякую