Гаряча тема:
- Війна
Такі варенички готуються буквально в декілька хвилин і, що важливо, з простих доступних продуктів. Начинка у вигляді тертого гарбуза та родзинок додається просто в сирне тісто. І не потрібно витрачати час на ретельне замішування, розкачування та марудне ліплення вареників. Смачно, швидко й жодної мороки! А ще дуже корисно! Адже сир та гарбуз — це ідеальний тандем для фігури. Ці «ледачі» вареники для тих, хто не дозволяє собі їсти тісто. Адже у 100-грамовій порції лише 140 ккал!
Інгредієнти:
500 г домашнього сиру,
300 г сирої м'якоті гарбуза (краще використовувати солодкий мускатний сорт, він найароматніший),
2 яйця,
100 г манки,
4-5 ст. л. цукру,
50 г борошна,
ванілін,
50 г родзинок,
дрібка солі.
Приготування:
Гарбуз почистити від шкірки та насіння та натерти на дрібній тертці.
Сир збити в блендері з цукром, сіллю, ваніліном та яйцями. З'єднати обидві маси, покласти родзинки.
Додати манну крупу та борошно (я борошно не додавала, а всипала більше манки). Ретельно перемішати ложкою до однорідності (тісто має бути «повільним», аби готові вареники не були «забитими»; воно відчутно липне до рук).
Стіл притрусити борошном. Викладати тісто ложкою на робочу поверхню, зверху також «підпилюючи» борошном. Скачати декілька довгих "ковбасок".
Кожну нарізати невеличкими шматочками.
Варити ледачі вареники в злегка підсоленій киплячій воді (після спливання протягом 5 хвилин).
Діставати шумівкою у глибоку миску.
Змастити вершковим маслом. Подавати зі сметаною і цукровою пудрою. Можна з медом чи ягідним джемом, варенням, конфітюром тощо. Прикрасити листочком меліси.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна готувати й солоні «ліниві» вареники: не додавати цукор, а замість нього покласти подрібнену зелень. Подавати зі сметаною і часником. У будь-якому варіанті буде смачно й корисно!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: