clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1473

«Ліниві» вареники по-новому – із сиром, родзинками та гарбузом

Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату!
Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату! Фото: автора

Рецепт удосконалений – незвичний та дуже цікавий! Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату!

Такі варенички готуються буквально в декілька хвилин і, що важливо, з простих доступних продуктів. Начинка у вигляді тертого гарбуза та родзинок додається просто в сирне тісто. І не потрібно витрачати час на ретельне замішування, розкачування та марудне ліплення вареників. Смачно, швидко й жодної мороки! А ще дуже корисно! Адже сир та гарбуз — це ідеальний тандем для фігури. Ці «ледачі» вареники для тих, хто не дозволяє собі їсти тісто. Адже у 100-грамовій порції лише 140 ккал!

Інгредієнти:

500 г домашнього сиру,

300 г сирої м'якоті гарбуза (краще використовувати солодкий мускатний сорт, він найароматніший),

2 яйця,

100 г манки,

4-5 ст. л. цукру,

50 г борошна,

ванілін,

50 г родзинок,

дрібка солі.

Приготування:

Гарбуз почистити від шкірки та насіння та натерти на дрібній тертці.

Сир збити в блендері з цукром, сіллю, ваніліном та яйцями. З'єднати обидві маси, покласти родзинки.

Додати манну крупу та борошно (я борошно не додавала, а всипала більше манки). Ретельно перемішати ложкою до однорідності (тісто має бути «повільним», аби готові вареники не були «забитими»; воно відчутно липне до рук).

Стіл притрусити борошном. Викладати тісто ложкою на робочу поверхню, зверху також «підпилюючи» борошном. Скачати декілька довгих "ковбасок".

Кожну нарізати невеличкими шматочками.

Варити ледачі вареники в злегка підсоленій киплячій воді (після спливання протягом 5 хвилин).

Діставати шумівкою у глибоку миску.

Змастити вершковим маслом. Подавати зі сметаною і цукровою пудрою. Можна з медом чи ягідним джемом, варенням, конфітюром тощо. Прикрасити листочком меліси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна готувати й солоні «ліниві» вареники: не додавати цукор, а замість нього покласти подрібнену зелень. Подавати зі сметаною і часником. У будь-якому варіанті буде смачно й корисно!

равіолі, пельмені, вареники, крупи та страви з борошна, смачні сніданки, корисні сніданки, ліниві вареники, ледачі вареники, вареники з сиром та гарбузом, солодкі вареники, страви з гарбузом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вареники зі сливами з медово-сметанним соусом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Слива дуже добре поєднуються зі сметаною, медом, горішками та корицею. Передати смак готової страви дуже важко – це треба скуштувати!
Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1855
Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».
Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 853
Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!
Солодка лазанья з сиром та ягодами
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1262
Неймовірно смачний, ароматний і ніжний десерт, який більше нагадує листковий пиріг чи запіканку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: