ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Густий малиновий джем без кісточок

10 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 50757
Джем смачний та вдалий за всіма параметрами - густий, кисло-солодкий та ароматний.
Джем смачний та вдалий за всіма параметрами - густий, кисло-солодкий та ароматний. Фото: автора

Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини.

Цьогоріч у більшості дачників осінній врожай малини виявився навіть щедрішим, ніж літній. Так і в нас – малинові кущі буквально обліплені ягідками, немов обліпиха! А враховуючи те, що моя морозильна камера вже забита під зав’язку, постало питання, куди ті щедроти подіти. Довелося погортати старий мамин кулінарний зошит. Цей джем цікавий тим, що його можна готувати навіть із заморожених ягід. Крім того, весь процес не відбирає багато часу та зусиль – ви зможете впоратися з усією роботою приблизно за годину. Він густий, ароматний та не позбавлений кісточок. Що дає можливість не лише намащувати його на булку чи грінки, але й поливати ним млинці, морозиво чи сир.

Інгредієнти:

1 кг малини (можна використовувати свіжу чи заморожену),

700 г цукру.

Приготування:

Малину скласти в ємність із товстим дном або з тефлоновим покриттям. Всипати половину кількості цукру (розмішувати не потрібно). Отриману суміш поставити на помірний вогонь і проварити її п'ять хвилин після закипання. Трішки охолодити та за допомогою блендера довести малину до однорідної й досить рідкої консистенції (якщо у вас немає блендера, тоді можна скористатися звичайною м’ясорубкою чи товкачем для картоплі).

Викласти всю малинову масу на сито й перетерти, аби позбутися насінинок та шкірочки.

Перелити перетерте пюре назад у каструлю, додати цукор, який залишився.

Перемішати та знову поставити на плиту. 

Варити не більше як годину (залежно від того, якої густини ви полюбляєте джем). 

Добре перевіряти консистенцію заготовки за допомогою холодної тарілки. На неї капають декілька крапель варення: якщо воно не розтікається - смаколик готовий! Або ж дерев'яною ложкою. Її слід спочатку занурити у киплячий джем, вийняти і дати трішки охолонути.

Потім провести пальцем. Якщо краї борозенки не з'єднуються одразу ж, то джем готовоий.

Банки та кришки простерилізувати над парою, потім висушити (я встановлюю над каструлею сито чи друшляк).

Потрібно відразу ж розфасувати його в підготовлені банки, які слід закрити кришками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: результатом дуже задоволена. Навіть не очікувала, що джем буде таким смачним та вдалим за всіма параметрами. Він густий, кисло-солодкий та ароматний.

джем, малина, домашні заготовки, малиновий джем, джеми, варення, повидло, заготовки на зиму, конфітюр, джем із малини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую