clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 475

Густий малиновий джем без кісточок

Джем смачний та вдалий за всіма параметрами - густий, кисло-солодкий та ароматний.
Джем смачний та вдалий за всіма параметрами - густий, кисло-солодкий та ароматний. Фото: автора

Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини.

Цьогоріч у більшості дачників осінній врожай малини виявився навіть щедрішим, ніж літній. Так і в нас – малинові кущі буквально обліплені ягідками, немов обліпиха! А враховуючи те, що моя морозильна камера вже забита під зав’язку, постало питання, куди ті щедроти подіти. Довелося погортати старий мамин кулінарний зошит. Цей джем цікавий тим, що його можна готувати навіть із заморожених ягід. Крім того, весь процес не відбирає багато часу та зусиль – ви зможете впоратися з усією роботою приблизно за годину. Він густий, ароматний та не позбавлений кісточок. Що дає можливість не лише намащувати його на булку чи грінки, але й поливати ним млинці, морозиво чи сир.

Інгредієнти:

1 кг малини (можна використовувати свіжу чи заморожену),

700 г цукру.

Приготування:

Малину скласти в ємність із товстим дном або з тефлоновим покриттям. Всипати половину кількості цукру (розмішувати не потрібно). Отриману суміш поставити на помірний вогонь і проварити її п'ять хвилин після закипання. Трішки охолодити та за допомогою блендера довести малину до однорідної й досить рідкої консистенції (якщо у вас немає блендера, тоді можна скористатися звичайною м’ясорубкою чи товкачем для картоплі).

Викласти всю малинову масу на сито й перетерти, аби позбутися насінинок та шкірочки.

Перелити перетерте пюре назад у каструлю, додати цукор, який залишився.

Перемішати та знову поставити на плиту. 

Варити не більше як годину (залежно від того, якої густини ви полюбляєте джем). 

Добре перевіряти консистенцію заготовки за допомогою холодної тарілки. На неї капають декілька крапель варення: якщо воно не розтікається - смаколик готовий! Або ж дерев'яною ложкою. Її слід спочатку занурити у киплячий джем, вийняти і дати трішки охолонути.

Потім провести пальцем. Якщо краї борозенки не з'єднуються одразу ж, то джем готовоий.

Банки та кришки простерилізувати над парою, потім висушити (я встановлюю над каструлею сито чи друшляк).

Потрібно відразу ж розфасувати його в підготовлені банки, які слід закрити кришками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: результатом дуже задоволена. Навіть не очікувала, що джем буде таким смачним та вдалим за всіма параметрами. Він густий, кисло-солодкий та ароматний.

джем, малина, домашні заготовки, малиновий джем, джеми, варення, повидло, заготовки на зиму, конфітюр, джем із малини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряне сливове варення з імбиром та корицею
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2080
Для багатьох господинь гаряча пора консервування триває. Щоб чарівна казка літа не закінчувалася та Карлсон завжди повертався, готуємо хіт сезону – варення зі слив.
Грушово-ожиновий конфітюр
домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1741
Просто божественний смаколик – прозорий, з апетитними шматочками ягідок ожини та грушок, вишуканим ароматом та чудовим смаком.
Желе з порічок «Вісьмихвилинка» від Елізабет Девід
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21563
Елізабет Девід – матір сучасної британської кулінарії та автор багатьох кулінарних книг. Натрапила на її рецепт варення тоді, коли шукала щось швидке, не клопітке, але смачне.
Абрикосовий джем: швидкий і смачний рецепт
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4994
Традиційне, смачне й корисне домашнє частування до чаю та незамінний чудовий компонент для приготування тістечок, печива й інших дуже смачних кондитерських виробів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: