ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Маринований пікантний кавун на зиму

15 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10411
Закуска-хіт на будь-якому столі: кавунові скибочки виходять хрусткими, пікантними та кисло-солодкими!
Закуска-хіт на будь-якому столі: кавунові скибочки виходять хрусткими, пікантними та кисло-солодкими! Фото: автора

На смак скибочки більше нагадують мариновані помідори чи огірки. Таку закуску подають до картопельки, м'яса, локшини та каші.

Торік такий кавунчик я ставила на святковий новорічний стіл. І повірте мені на слово, що не було жодної людини, яка б не зацікавилася рецептом. А секрету якогось особливого немає. Вся фішка у вдало підібраних спеціях. До того ж, ця заготовка зручна тим, що коли ви купили кавун, а він не дозрілий або не солодкий, викидати нічого не доведеться! Або ж ви зібрали свій врожай, частина якого не встигла дозріти. Так у нас і вийшло цього сезону. Пробували закривати баштанні різних сортів і всім вони незмінно виходять смачними, хрусткими, кислувато-солодкими. Нарізаєте кавунчики скибочками, складаєте їх у банку – хлоп і закрутили. Година часу й смачнюча заготовка готова. А ось якщо кавунчик перестиглий, цукровий, м'якоть темного кольору, то його потрібно з'їсти. Для консервації він не підходить! Точніше все вийде, але за структурою скибочки вийдуть ніби ватними.

Інгредієнти (на 3-літрову банку):

скибочки кавуна (скільки увійде в банку),

1 ст. л. солі,

3 ст. л. цукру,

1 ч. л. лимонної кислоти,

1 гілочка селери (петрушки),

3 зубки часнику,

листя хрону,

декілька кружалець перцю чилі (можна без нього),

лавровий листок,

перець горошком та запашний,

гвоздика.

Приготування:

Порізати перчик чилі, видаливши насіння.

В банку на дно скласти зелень селери, листя хрону, перчик чилі, часник та спеції.

Кавун нарізати довільно, не зрізаючи шкірочку.

Зверху викласти скибочки кавуна й залити все окропом із чайника. Накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.

Потім воду злити з банки в каструльку й поставити на вогонь (можна ще додати 100-150 мл води – іноді не вистачає розсолу). У воду доти сіль і цукор та довести до кипіння. В банку з кавуном покласти лимонну кислоту. Залити киплячим маринадом.

Закрити металевими кришками. Перевернути банку догори дном.

Вкутати ковдрою до повного охолодження.

Заготовка зберігається при кімнатній температурі у звичайній комірчині.

маринади, домашні заготовки, закуски, закуска, маринований кавун, закуска з кавуна, консервація, різносоли, закрутки на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую