clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 384

Маринований пікантний кавун на зиму

Закуска-хіт на будь-якому столі: кавунові скибочки виходять хрусткими, пікантними та кисло-солодкими!
Закуска-хіт на будь-якому столі: кавунові скибочки виходять хрусткими, пікантними та кисло-солодкими! Фото: автора

На смак скибочки більше нагадують мариновані помідори чи огірки. Таку закуску подають до картопельки, м'яса, локшини та каші.

Торік такий кавунчик я ставила на святковий новорічний стіл. І повірте мені на слово, що не було жодної людини, яка б не зацікавилася рецептом. А секрету якогось особливого немає. Вся фішка у вдало підібраних спеціях. До того ж, ця заготовка зручна тим, що коли ви купили кавун, а він не дозрілий або не солодкий, викидати нічого не доведеться! Або ж ви зібрали свій врожай, частина якого не встигла дозріти. Так у нас і вийшло цього сезону. Пробували закривати баштанні різних сортів і всім вони незмінно виходять смачними, хрусткими, кислувато-солодкими. Нарізаєте кавунчики скибочками, складаєте їх у банку – хлоп і закрутили. Година часу й смачнюча заготовка готова. А ось якщо кавунчик перестиглий, цукровий, м'якоть темного кольору, то його потрібно з'їсти. Для консервації він не підходить! Точніше все вийде, але за структурою скибочки вийдуть ніби ватними.

Інгредієнти (на 3-літрову банку):

скибочки кавуна (скільки увійде в банку),

1 ст. л. солі,

3 ст. л. цукру,

1 ч. л. лимонної кислоти,

1 гілочка селери (петрушки),

3 зубки часнику,

листя хрону,

декілька кружалець перцю чилі (можна без нього),

лавровий листок,

перець горошком та запашний,

гвоздика.

Приготування:

Порізати перчик чилі, видаливши насіння.

В банку на дно скласти зелень селери, листя хрону, перчик чилі, часник та спеції.

Кавун нарізати довільно, не зрізаючи шкірочку.

Зверху викласти скибочки кавуна й залити все окропом із чайника. Накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.

Потім воду злити з банки в каструльку й поставити на вогонь (можна ще додати 100-150 мл води – іноді не вистачає розсолу). У воду доти сіль і цукор та довести до кипіння. В банку з кавуном покласти лимонну кислоту. Залити киплячим маринадом.

Закрити металевими кришками. Перевернути банку догори дном.

Вкутати ковдрою до повного охолодження.

Заготовка зберігається при кімнатній температурі у звичайній комірчині.

маринади, домашні заготовки, закуски, закуска, маринований кавун, закуска з кавуна, консервація, різносоли, закрутки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1795
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Найулюбленіший маринад для кабачків «Чеський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 4297
Перевірений і дуже вдалий рецепт, за яким я роблю консервацію щороку.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6476
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3575
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: