Гаряча тема:
- Війна
Торік такий кавунчик я ставила на святковий новорічний стіл. І повірте мені на слово, що не було жодної людини, яка б не зацікавилася рецептом. А секрету якогось особливого немає. Вся фішка у вдало підібраних спеціях. До того ж, ця заготовка зручна тим, що коли ви купили кавун, а він не дозрілий або не солодкий, викидати нічого не доведеться! Або ж ви зібрали свій врожай, частина якого не встигла дозріти. Так у нас і вийшло цього сезону. Пробували закривати баштанні різних сортів і всім вони незмінно виходять смачними, хрусткими, кислувато-солодкими. Нарізаєте кавунчики скибочками, складаєте їх у банку – хлоп і закрутили. Година часу й смачнюча заготовка готова. А ось якщо кавунчик перестиглий, цукровий, м'якоть темного кольору, то його потрібно з'їсти. Для консервації він не підходить! Точніше все вийде, але за структурою скибочки вийдуть ніби ватними.
Інгредієнти (на 3-літрову банку):
скибочки кавуна (скільки увійде в банку),
1 ст. л. солі,
3 ст. л. цукру,
1 ч. л. лимонної кислоти,
1 гілочка селери (петрушки),
3 зубки часнику,
листя хрону,
декілька кружалець перцю чилі (можна без нього),
лавровий листок,
перець горошком та запашний,
гвоздика.
Приготування:
Порізати перчик чилі, видаливши насіння.
В банку на дно скласти зелень селери, листя хрону, перчик чилі, часник та спеції.
Кавун нарізати довільно, не зрізаючи шкірочку.
Зверху викласти скибочки кавуна й залити все окропом із чайника. Накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.
Потім воду злити з банки в каструльку й поставити на вогонь (можна ще додати 100-150 мл води – іноді не вистачає розсолу). У воду доти сіль і цукор та довести до кипіння. В банку з кавуном покласти лимонну кислоту. Залити киплячим маринадом.
Закрити металевими кришками. Перевернути банку догори дном.
Вкутати ковдрою до повного охолодження.
Заготовка зберігається при кімнатній температурі у звичайній комірчині.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: