ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Човники з кабачків за рецептом шеф-кухаря медіа-корпорації «Є»

15 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3680
Човники з кабачків не один рік поспіль користується неабиякою популярністю в працівників нашої редакції.
Човники з кабачків не один рік поспіль користується неабиякою популярністю в працівників нашої редакції. Фото: автора

Це не лише красива, але й нереально смачна, соковита та корисна страва!

Хочу поділитися рецептом страви з кабачків, яка вже не один рік поспіль користується неабиякою популярністю в працівників нашої редакції. А частує нас цією смакотою наш кухар і моя тезка Світланка. Саме її фірмовий рецепт і надихнув мене на експерименти (щиро вдячна, для мене ти завжди «БАГІНЯ КУХНІ»!). В оригінальному базовому варіанті кабачки фаршируються свинячим фаршем та запікаються в духовці під сиром. Ви ж можете використовувати начинку на свій розсуд і додавати до неї будь-які інгредієнти. В мене сьогодні – курячий фарш із рисом, лісові гриби та суміш двох сирів. Слід наголосити, що кабачкові човники в духовці готувати нескладно. Навіть кухар-початківець із легкістю впорається з цією стравою на раз-два! В результаті у вас на столі ситна та корисна вечеря. Крім того, ця дуже ефектна й красива страва стане окрасою навіть святкового столу.

Інгредієнти:

1 кг кабачків (маленьких та молодих, із ніжною шкірочкою),

400 г курячого фаршу,

100 г рису,

1 морквина,

1 цибулина,

200 г лісових грибів (у мене заморожені),

200 г сиру (у мене суміш – моцарела та твердий нуар),

зелень за смаком,

сіль та дрібка цукру,

2-3 зубки часнику,

суміш перців мелена,

карі та паприка.

Приготування:

Рис відварити до готовності, відкинути на друшляк та промити окропом. Дати стекти воді.

Курятину перекрутити через м’ясорубку.

Моркву натерти та тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками. Спасерувати овочі на олії. Змішати засмажку, варений рис та курячий фарш. Посолити та поперчити, додати карі та паприку, ретельно вимішати.

В кабачків відрізати кінчики й кожен розрізати повздовж. Вийняти м'якоть (зручно це робити спеціальним пристосуванням для видалення серцевини в яблук чи вирізання серединки в картоплині задля подальшого фарширування).

Мають вийти імпровізовані «човники»-заготовки, які потім начиняються фаршем (м’якоть можна подрібнити та додавати у начинку; я цього разу не використовувала, а приготувала з неї запіканку).

Гриби розморозити (якщо використовуєте заморожені; шампіньйони – просто подрібнити).

Підсмажити на сковорідці. Наприкінці додати подрібнений часник, посолити, готувати все разом ще 1-2 хвилини й перекласти суміш у рисово-м’ясну начинку.

Все ретельно перемішати й щедро заповнити фаршем човники. Викласти їх на деко, встелене пергаментом та злегка полите олією.

Два види сиру натерти на тертці й змішати. Посипати ними зверху кабачкові заготовки.

Поставити в духовку й запікати при 180°С протягом 25-30 хвилин (до зарум’янювання сирної скоринки).

Човники прикрасити зеленню та за бажанням маринованим імбиром.

Подавати як самостійну страву (при цьому човники не нарізають, а подають цілими).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви використовуєте начинку без рису, тоді до човників можна подавати гарнір – картоплю, локшину, рис чи будь-яку кашу.

Ось такі апетитні кабачкові човники виходять у розрізі:

І ще трішки краси-смакоти:

страви з фаршу, фаршировані овочі, м`ясо та субпродукти, фаршировані кабачки, кабачкові човники, кабачки, гриби, страви з грибами, грибні страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую