ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Домашній майонез за особливим рецептом Ектора Хіменеса-Браво

16 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6318
Майонез від Ектора не лише має збалансований гармонійний смак, але й чудову густу консистенцію.
Майонез від Ектора не лише має збалансований гармонійний смак, але й чудову густу консистенцію. Фото: автора

Корисний соус для салатів, закусок та інших страв від гуру кулінарії та незмінного судді шоу «МайстерШеф».

Приготувавши цей домашній майонез, ви не будете переживати з приводу холестерину або синтетичних речовин, які можуть потрапити у ваш організм із соусом, купленим у магазині. Він не лише має збалансований гармонійний смак, але й чудову густу консистенцію. У цьому майонезі буквально «ложка стоїть»!

Інгредієнти:

1 яйце,

1 ч. л. гірчичного порошку (я ще додала 0,5 ч. л. готової апельсинової гірчиці, аби додати нотку цитрини),

150 мл соняшникової рафінованої олії,

50 мл оливкової олії,

сік 1 лимона,

перець каєннський,

2 ч. л. цукру,

1 ч. л. солі.

Приготування:

В чашу для збивання викласти сире яйце. Додати сіль, гірчицю, цукор, перець і оливкову олію (слідкувати, щоб вінчик блендера добре занурювався на дно чаші, аби майонез збивався рівномірно). Коли всі продукти вже добре перемішалися, поступово влити половину соняшникової олії, не припиняючи збивати (доти, доки соус не почне густішати).

Влити лимонний сік. Знову ретельно все збити.

Поступово влити решту олії й не вимикати блендер, поки майонез не набуде потрібної консистенції та не посвітлішає.

Поради з приготування та зберігання домашнього майонезу від Ектора:

*У класичний майонез кладуться лише жовтки, але можна використовувати й ціле яйце.

*Добрий майонез виходить тільки з продуктів кімнатної температури.

*Чим свіжіші продукти, особливо яйця, тим довше буде зберігатися майонез.

*Зберігати соус краще в скляній банці й щільно закритим.

*Набирати майонез потрібно чистою ложечкою, тоді він може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.

*Олію в майонез потрібно вливати поступово, інакше він розшарується.

*Збивати суміш слід у блендері на високій швидкості.

домашній майонез, майонез, салати, соус, соуси, заправки, порадник, закуски, майонез від Ектора Хіменеса-Браво, Ектор Хіменес-Браво, МайстерШеф

Коментарі:

  Так  Ні, дякую