Гаряча тема:
- Війна
Хвала тій людині, яка колись додумалася поєднати в гарбузовій випічці імбир, корицю та мускатний горіх! Це тріо дарує смаколикам із гарбуза особливої, затишно-осінньої пікантної нотки. В цьому тарті мені найбільше сподобалася начинка – суфле виходить напрочуд ніжним, кремоподібним. При цьому, воно добре тримає форму. Не підкачала й пісочна основа. Вона розсипчаста й буквально тане у роті! Навіть задумала приготувати з цього тіста якесь печиво…
Інгредієнти:
Для тіста:
200-250 г борошна,
125 г вершкового масла,
70 г цукру,
1 яйце,
дрібка солі,
1 ч. л. розпушувача,
ванілін.
Для начинки:
2 склянки гарбузового пюре,
1 банка згущеного молока (380-400 мл),
2 яйця,
0,5 ч. л. кориці,
0,5 ч. л. тертого кореня імбиру,
дрібка мускатного горіха,
ванілін.
Склянка – 250 мл, форма – роз’ємна, діаметром 21 см.
Приготування:
Тісто: борошно, розпушувач та масло, нарізане кубиками, перетерти руками на крихту. Додати цукор, сіль та ванілін, перемішати. Вибити яйце й замісити тісто.
Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник мінімум на годину.
Гарбузове пюре: почистити гарбуз від насіння, зняти шкірку, нарізати кубиками й відварити на парі до м'якості.
Потім подрібнити в млинку до стану пюре (до речі, я таке пюре заморожую на зиму, а потім використовую для приготування десертів).
Суфле: до гарбузового пюре всипати спеції, ванілін, додати тертий корінь імбиру та яйця, перемішати вінчиком.
Влити згущене молоко та ще раз ретельно перемішати.
Формування: тісто розкачати за розміром форми. Встелити її пергаментом, змастити маслом та перенести тісто, формуючи бортики.
Начинку вилити на тісто.
Випікати спочатку 15 хвилин при 200°С, а потім – 40-45 хвилин при 170°С (начинка має схопитися, але злегка колихатиметься; після охолодження вона схопиться й нарізатиметься ідеально).
Бортики зняти лише після повного охолодження пирога. Прикрасити за бажанням.
У мене «чорнильні плями» зі смородинового джему.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуже смачний. Тісто пісочне, буквально розсипається в роті, а начинка схожа чимось на суфле. Вона дуже ніжна й практично невагома. Імбир та спеції чудово підкреслюють смак гарбуза, який, до речі, конкретно в цьому рецепті відчувається. Тому любителям гарбузової випічки тарт однозначно буде до душі. А ось, якщо цей помаранчевий овоч не є вашою «пристрастю», то краще пошукати інший рецепт, у якому гарбузовий смак менш яскравий.
Погляньте, яка неймовірно ніжна у цього смаколика текстура:
І ще трішки краси та смакоти:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: