clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 342

Гарбузовий тарт на згущеному молоці

Тісто пісочне, буквально розсипається в роті, а начинка схожа чимось на суфле - дуже ніжна й практично невагома.
Тісто пісочне, буквально розсипається в роті, а начинка схожа чимось на суфле - дуже ніжна й практично невагома. Фото: автора

По-справжньому сонячний і яскравий пиріг із серії «і око радує, і на смак багатий».

Хвала тій людині, яка колись додумалася поєднати в гарбузовій випічці імбир, корицю та мускатний горіх! Це тріо дарує смаколикам із гарбуза особливої, затишно-осінньої пікантної нотки. В цьому тарті мені найбільше сподобалася начинка – суфле виходить напрочуд ніжним, кремоподібним. При цьому, воно добре тримає форму. Не підкачала й пісочна основа. Вона розсипчаста й буквально тане у роті! Навіть задумала приготувати з цього тіста якесь печиво…

Інгредієнти:

Для тіста:

200-250 г борошна,

125 г вершкового масла,

70 г цукру,

1 яйце,

дрібка солі,

1 ч. л. розпушувача,

ванілін.

Для начинки:

2 склянки гарбузового пюре,

1 банка згущеного молока (380-400 мл),

2 яйця,

0,5 ч. л. кориці,

0,5 ч. л. тертого кореня імбиру,

дрібка мускатного горіха,

ванілін.

Склянка – 250 мл, форма – роз’ємна, діаметром 21 см.

Приготування:

Тісто: борошно, розпушувач та масло, нарізане кубиками, перетерти руками на крихту. Додати цукор, сіль та ванілін, перемішати. Вибити яйце й замісити тісто.

Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й прибрати в холодильник мінімум на годину.

Гарбузове пюре: почистити гарбуз від насіння, зняти шкірку, нарізати кубиками й відварити на парі до м'якості.

Потім подрібнити в млинку до стану пюре (до речі, я таке пюре заморожую на зиму, а потім використовую для приготування десертів).

Суфле: до гарбузового пюре всипати спеції, ванілін, додати тертий корінь імбиру та яйця, перемішати вінчиком.

Влити згущене молоко та ще раз ретельно перемішати.

Формування: тісто розкачати за розміром форми. Встелити її пергаментом, змастити маслом та перенести тісто, формуючи бортики.

Начинку вилити на тісто.

Випікати спочатку 15 хвилин при 200°С, а потім – 40-45 хвилин при 170°С (начинка має схопитися, але злегка колихатиметься; після охолодження вона схопиться й нарізатиметься ідеально).

Бортики зняти лише після повного охолодження пирога. Прикрасити за бажанням.

У мене «чорнильні плями» зі смородинового джему.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуже смачний. Тісто пісочне, буквально розсипається в роті, а начинка схожа чимось на суфле. Вона дуже ніжна й практично невагома. Імбир та спеції чудово підкреслюють смак гарбуза, який, до речі, конкретно в цьому рецепті відчувається. Тому любителям гарбузової випічки тарт однозначно буде до душі. А ось, якщо цей помаранчевий овоч не є вашою «пристрастю», то краще пошукати інший рецепт, у якому гарбузовий смак менш яскравий.

Погляньте, яка неймовірно ніжна у цього смаколика текстура:

І ще трішки краси та смакоти:

гарбузовий пиріг, пиріг з гарбуза, гарбузова випічка, солодка випічка, гарбуз, гарбузовий тарт, тарт, пиріг на згущеному молоці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гарбузовий пиріг із чорносливом: традиційний американський десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Корж-основа хрумка, розсипчаста, адже готується з рубленого пісочного тіста або ж із меленого печива.
Відривний гарбузовий кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1607
Це безсовісно смачна випічка з корично-горіховою начинкою та ромовою помадкою!
Шоколадний пиріг з… кабачків «Хуторянка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 453
Дізналася цей рецепт ще минулоріч, але довго не наважувалася спекти, а коли все ж таки приготувала, дуже шкодувала, що сезон кабачків скінчився.
Гарбузовий рулет із сирним кремом та бананами до Хелоуїну
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2062
Яскрава випічка для холодного похмурого дня.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: