Гаряча тема:
- Війна
Цьогоріч нам неабияк пощастило – початок нашої відпустки співпав із початком сезону лову азово-чорноморського бичка. В цей період в курортних одеських містечках та селищах зрідка відчуєш запах м'ясної страви, адже з усіх вікон доноситься аромат смажених бичків! Не оминула ця рибна лихоманка й нас. Купивши у рибалок декілька кілограмів свіжого улову, ми вирішили, що не будемо псувати рибку олією та борошняним кляром, а запечемо її на мангалі! Результат порадував. Бички вийшли соковитими, із приємним ароматом димка, а м’ясо – немов солодкувате. У нас ця бюджетна рибка також часто з'являється в магазинах. Це, звісно, не ті бички, які прикрашають прилавки одеського привозу, але теж досить непогані.
Інгредієнти:
2 кг бичків,
сік половинки лимона,
соняшникова олія,
сіль,
суміш перців мелена,
приправа для риби.
Приготування:
Промити бички під проточною водою. Відрізати плавці, почистити від нутрощів (голову відрізати не потрібно, як і зчищати луску – вона засмажиться і буде цілком їстівною). Тушки знову добре промити в підсоленій воді.
Потім підсушити паперовим рушником. Приправити сіллю й перцем, додати спеції й трави для риби. Збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися на годину-півтори.
Смажити бички на мангалі над розпеченим вугіллям, нанизавши на шампури або затиснувши решіткою. Риба має добре зарум’янитися з усіх боків.
В процесі можна ще декілька раз збризкати рибку соком лимона.
Подавати обов'язково з лимончиком.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: