clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 732

Бички по-одеськи, запечені на мангалі

Бички вийшли соковитими, із приємним ароматом димка, а м’ясо – немов солодкувате.
Бички вийшли соковитими, із приємним ароматом димка, а м’ясо – немов солодкувате. Фото: автора

Недорога апетитна рибка з хрусткою скоринкою. Вона хоч і маленька, але дуже смачна!

Цьогоріч нам неабияк пощастило – початок нашої відпустки співпав із початком сезону лову азово-чорноморського бичка. В цей період в курортних одеських містечках та селищах зрідка відчуєш запах м'ясної страви, адже з усіх вікон доноситься аромат смажених бичків! Не оминула ця рибна лихоманка й нас. Купивши у рибалок декілька кілограмів свіжого улову, ми вирішили, що не будемо псувати рибку олією та борошняним кляром, а запечемо її на мангалі! Результат порадував. Бички вийшли соковитими, із приємним ароматом димка, а м’ясо – немов солодкувате. У нас ця бюджетна рибка також часто з'являється в магазинах. Це, звісно, не ті бички, які прикрашають прилавки одеського привозу, але теж досить непогані.

Інгредієнти:

2 кг бичків,

сік половинки лимона,

соняшникова олія,

 сіль,

 суміш перців мелена,

приправа для риби.

Приготування:

Промити бички під проточною водою. Відрізати плавці, почистити від нутрощів (голову відрізати не потрібно, як і зчищати луску – вона засмажиться і буде цілком їстівною). Тушки знову добре промити в підсоленій воді.

Потім підсушити паперовим рушником. Приправити сіллю й перцем, додати спеції й трави для риби. Збризкати лимонним соком. Залишити маринуватися на годину-півтори.


Смажити бички на мангалі над розпеченим вугіллям, нанизавши на шампури або затиснувши решіткою. Риба має добре зарум’янитися з усіх боків.

В процесі можна ще декілька раз збризкати рибку соком лимона.

 Подавати обов'язково з лимончиком.

риба та морепродукти, риба, бички, одеська кухня, пікнік, бички на мангалі, бички по-одеськи, страви на мангалі, гриль

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець, запечений в духовці з овочами
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 6370
Ми звикли до цієї рибки лише в солоному вигляді. Проте, якщо купити її свіжою чи замороженою, а потім запекти, то ви щиро здивуєтеся, чому не робили так раніше!
Короп, запечений зі сливами
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 983
Принцип приготування цієї річкової рибки побудований на трьох китах — ШВИДКО, ПРОСТО й СМАЧНО.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1561
Настільки легко готується, що ви самі здивуєтеся!
Тюлька малосольна по-одеськи
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1236
Смачнішого рецепту маринування дрібної морської рибки просто не існує!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: