ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Фаршировані курячі гомілки з апельсинами

21 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4674
Курятина й апельсини вже давно стала класикою - ці два інгредієнти неабияк гармоніюють, доповнюючи та збагачуючи смак один одного.
Курятина й апельсини вже давно стала класикою - ці два інгредієнти неабияк гармоніюють, доповнюючи та збагачуючи смак один одного. Фото: автора

Поєднання апельсина, часнику, приправ і курячого м'яса нікого не залишить байдужим — це дуже смачно!

Фаршировані курячі ніжки – це той випадок, коли можна по-справжньому порадувати своїх рідних або гостей смачним, неймовірно ніжним та соковитим м'ясом. Гадаю, навряд чи хтось зможе відмовитися від цього задоволення! Що ж до поєднань, то курятина й апельсини вже давно стала класикою. Ці два інгредієнти неабияк гармоніюють, доповнюючи та збагачуючи смак один одного. Сам процес приготування в певній мірі навіть цікавий і захопливий.

Інгредієнти:

1 кг курячих гомілок,

2-3 зубки часнику,

2 апельсини,

2-3 ст. л. сметани,

1 ч. л. французької гірчиці в зернах,

сіль та суміш перців мелена,

карі та куркума,

суха паприка шматочками (пелюстки).

Приготування:

Обережно, щоб не порвати, зняти шкіру з гомілок. Кісточку перерубати, залишаючи на шкірі шматочок суглоба з хрящиком (вона знімається досить легко, набагато простіше, ніж у риби). У вас має вийти такий собі мішечок на кшталт «панчохи».

Відділити філе від кістки, нарізати м’ясо невеликими шматочками. Почищені від цедри апельсини пофілірувати. Тобто ретельно видалити всі білі плівочки й прожилки, а нарізати пластинками лише м’якоть (щоб цитрус потім не гірчив після теплової обробки). З’єднати з курятиною у глибокій мисці.

Додати сметану, суміш перців, спеції, сіль і гірчицю, вичавити часник.

Все перемішати та наповнити цією начинкою курячі «панчохи» (дуже щільно не утрамбовувати, оскільки під час смаження чи запікання шкірочка може тріснути). Краї загорнути під низ і для надійності скріпити зубочисткою (я цього не робила, гомілки й так чудово зберігають форму). Викласти у форму для запікання, полити соком, який залишився від начинки.

Довести до готовності в духовці при 180ºC протягом 20-30 хвилин (готові гомілки повинні вкритися апетитною золотавою скоринкою).

Ще покажу, які ніжки апетитні всередині:

гомілки, курячі гомілки, гомілки фаршировані, фаршировані гомілки, м`ясо та субпродукти, фаршировані гомілки з апельсинами, курятина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую