Гаряча тема:
- Війна
Рецепт картоплі «Анна» (рommes «Anna») вигадав ще в 1870 році французький шеф-кухар відомого паризького ресторану Адольф Дюглере (Adolphe Duglere). Своєю назвою страва завдячує відомій куртизанці Анні Деліон (Anna Deslions). Для приготування цієї неймовірно смачної картопельки знадобляться всього 2 головних інгредієнта — бульба та вершкове масло. А який аромат! Масло надає страві вершкового смаку, воно карамелізує скибочки картоплі й утворює апетитну скоринку.
Інгредієнти:
400 г картоплі,
50 мл розтопленого вершкового масла,
перець чорний мелений,
сіль,
мускатний горіх.
Приготування:
Картоплю помити й почистити. У каструлю налити холодну воду, посолити, додати картоплю. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
Варити 3 хвилини з моменту закипання, зняти з вогню. Воду злити через друшляк, картоплю злегка охолодити, щоб була не дуже гарячою.
Картоплю нарізати тонкими пластинками.
Форму змастити ретельно маслом (можна використовувати окремі формочки або одну велику керамічну форму). Викласти картоплю таким чином, щоб її пелюстки утворювали квітку. Кожен шар, посолити, поперчити, присмачити мускатним горіхом.
Продовжувати доти, поки не заповниться уся форма. Вершкове масло розтопити й залити ним картоплю.
Духовку розігріти до 220ºС.
Випікати: близько 40 хвилин — для маленьких формочок; близько години — для великої форми (картопля має гарненько зарум'янитися й хрустіти).
Подавати страву в тій формі, в якій вона запікалася.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: