clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Вересня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 4980

Картопля «Анна» - смакота з духовки усього з двох інгредієнтів

Ніжна картопля всередині, хрустка скоринка зовні.
Ніжна картопля всередині, хрустка скоринка зовні. Фото: автора

Класичний «старомодний» рецепт французької кухні «без наворотів»— ніжна картопля всередині, хрустка скоринка зовні.

Рецепт картоплі «Анна» (рommes «Anna») вигадав ще в 1870 році французький шеф-кухар відомого паризького ресторану Адольф Дюглере (Adolphe Duglere). Своєю назвою страва завдячує відомій куртизанці Анні Деліон (Anna Deslions). Для приготування цієї неймовірно смачної картопельки знадобляться всього 2 головних інгредієнта — бульба та вершкове масло. А який аромат! Масло надає страві вершкового смаку, воно карамелізує скибочки картоплі й утворює апетитну скоринку.

Інгредієнти:

400 г картоплі,

50 мл розтопленого вершкового масла,

перець чорний мелений,

сіль,

мускатний горіх.

Приготування:

Картоплю помити й почистити. У каструлю налити холодну воду, посолити, додати картоплю. Поставити на вогонь і довести до кипіння.

Варити 3 хвилини з моменту закипання, зняти з вогню. Воду злити через друшляк, картоплю злегка охолодити, щоб була не дуже гарячою.

Картоплю нарізати тонкими пластинками.

Форму змастити ретельно маслом ожна використовувати окремі формочки або одну велику керамічну форму). Викласти картоплю таким чином, щоб її пелюстки утворювали квітку. Кожен шар, посолити, поперчити, присмачити мускатним горіхом.

Продовжувати доти, поки не заповниться уся форма. Вершкове масло розтопити й залити ним картоплю.

Духовку розігріти до 220ºС.

Випікати: близько 40 хвилин — для маленьких формочок; близько години — для великої форми артопля має гарненько зарум'янитися й хрустіти).

Подавати страву в тій формі, в якій вона запікалася.

 

страви з картоплі, картопля, овочеві страви, страви з овочів, французька кухня, картопля анна, запечена картопля, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля «Панська» з грибами, шинкою та сиром
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2742
Варіантів фарширування картоплі – дуже багато, але мені хочеться запропонувати вам ще один.
Молода картопля, запечена в молоці
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1747
Швидко, просто, смачно й ароматно!
Молода картопля по-селянськи, смажена у фритюрі
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1486
Цей гарнір вартий того, щоб забути про дієти! Навіть у холодному вигляді він смакує пречудово!
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2155
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: