ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Оселедець в банці» – малосольний пряний короп без маринаду

4 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12230
Оселедець вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.
Оселедець вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком. Фото: автора

Такий рецепт приготування домашнього оселедця з річкової риби вирізняється своєю ніжністю, соковитістю та витонченим пряним смаком.

Всім відомо, що в річковій рибі досить велика кількість дрібних кісток, але завдяки такій техніці приготування вони розчиняються й абсолютно не відчуваються. За цим рецептом можна готувати оселедець з будь-якої риби, проте ідеально для цього підходить короп. Він повинен бути великих розмірів, близько двох кілограмів, у такому випадку закуска вийде дивовижною!

Інгредієнти:

1 великий короп (приблизно 1,5-2 кг),

3-4 цибулини,

0,5 склянки солі,

100 г цукру,

1 склянка оцту,

лавровий листок,

перці: мелений і горошком,

коріандр,

олія.

Приготування:

Почистити тушку від луски, видалити нутрощі.

Відрізати голову з хвостом і плавці. Розділити тушку на філе, не зачіпаючи шкіру. Нарізати м'ясо порційними шматками й скласти в глибоку миску.

Перемішати шматочки риби з сіллю та цукром і залишити на півгодини маринуватися.

Тим часом закип'ятити воду, і як тільки вона охолоне, влити оцет у пропорціях 1:1. Залити цією сумішшю рибу й маринувати ще 20 хвилин.

Після цього злити всю рідину й скласти в банки шарами: філе коропа, цибуля, перець, коріандр і лавровий листок.

Заповнити в такий спосіб всю скляну ємність (можна також готувати оселедець у скляних каструлях для мікрохвильовки - мені, до речі, так зручніше; головне, щоб кришка щільно прилягала). Залити все рослинною олією (не рафінованою!) так, щоб риба була вкрита нею повністю.

 

Щільно закрити тару й поставити оселедець у холодильник на три доби. Декілька разів за день банку (чи каструлю) необхідно струшувати, щоб всі шматочки добре та рівномірно промаринувалися.

Перед подачею на стіл зняти з коропа шкірку, прикрасити лимоном та зеленню.

P.S. Мій оселедчик вийшов неймовірно смачним! Можливо тому, що у мене був маленький помічник:

оселедець, домашній оселедець, короп, риба та морепродукти, оселедець з коропа, річкова риба, короп в банці, пряний оселедець, закуски

Коментарі:

  Так  Ні, дякую