Гаряча тема:
- Війна
Всім відомо, що в річковій рибі досить велика кількість дрібних кісток, але завдяки такій техніці приготування вони розчиняються й абсолютно не відчуваються. За цим рецептом можна готувати оселедець з будь-якої риби, проте ідеально для цього підходить короп. Він повинен бути великих розмірів, близько двох кілограмів, у такому випадку закуска вийде дивовижною!
Інгредієнти:
1 великий короп (приблизно 1,5-2 кг),
3-4 цибулини,
0,5 склянки солі,
100 г цукру,
1 склянка оцту,
лавровий листок,
перці: мелений і горошком,
коріандр,
олія.
Приготування:
Почистити тушку від луски, видалити нутрощі.
Відрізати голову з хвостом і плавці. Розділити тушку на філе, не зачіпаючи шкіру. Нарізати м'ясо порційними шматками й скласти в глибоку миску.
Перемішати шматочки риби з сіллю та цукром і залишити на півгодини маринуватися.
Тим часом закип'ятити воду, і як тільки вона охолоне, влити оцет у пропорціях 1:1. Залити цією сумішшю рибу й маринувати ще 20 хвилин.
Після цього злити всю рідину й скласти в банки шарами: філе коропа, цибуля, перець, коріандр і лавровий листок.
Заповнити в такий спосіб всю скляну ємність (можна також готувати оселедець у скляних каструлях для мікрохвильовки - мені, до речі, так зручніше; головне, щоб кришка щільно прилягала). Залити все рослинною олією (не рафінованою!) так, щоб риба була вкрита нею повністю.
Щільно закрити тару й поставити оселедець у холодильник на три доби. Декілька разів за день банку (чи каструлю) необхідно струшувати, щоб всі шматочки добре та рівномірно промаринувалися.
Перед подачею на стіл зняти з коропа шкірку, прикрасити лимоном та зеленню.
P.S. Мій оселедчик вийшов неймовірно смачним! Можливо тому, що у мене був маленький помічник:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: