ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Гарбузові кекси з курагою та горіхами

6 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3109
Кекси дуже ніжні й вологі, на смак навіть чимось нагадують морквяний торт.
Кекси дуже ніжні й вологі, на смак навіть чимось нагадують морквяний торт. Фото: автора

М'які, ніжні, ароматні… З вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук!

Кекси дуже ніжні й вологі, на смак навіть чимось нагадують морквяний торт. Можна додавати наповнювачі на свій смак – курагу, родзинки, журавлину… Або ж взагалі нічого не додавати. Смаколики в будь-якому випадку смакуватимуть пречудово. Рецепт дуже вдалий. Головне, терти гарбуз на дрібній тертці.

Інгредієнти:

Тісто:

300 г гарбуза (почищеного),

150 г вершкового масла,

150 г цукру,

3 яйця,

1 лимон,

2 ч. л. розпушувача,

200-250 г борошна,

ванілін,

70 г волоських горіхів,

100 г кураги.

Шоколадний соус:

150 мл сметани,

50 г какао,

50 г цукрової пудри.

Для оздоблення:

гарбузове насіння.

Приготування:

Кекси: гарбуз натерти на дрібній тертці. Сік відтиснути, але без фанатизму. З лимона зняти цедру й вичавити сік (потрібно близько 50 мл).

Розм’якшене масло збити міксером із цукром та ваніліном. Додати по одному яйця, продовжуючи збивати. Влити лимонний сік, перемішати.

Додати цедру, перемішати.

Додати тертий гарбуз.

Далі черга за перемеленими на крихту горіхами (їх попередньо слід підсушити на сухій сковорідці) та подрібненою курагою.

Змішати розпушувач і борошно та просіяти суміш до всіх інших складових тіста. Ретельно вимішати (тісто має бути середньої густини).

Тісто викласти в формочки (у мене силіконові, тому я їх нічим не змащувала; металеві чи керамічні слід змастити маслом та притрусити панірувальними сухарями\борошном; можна скористатися одноразовими паперовими формами для кексів). Наповнювати не до кінця, адже кекси в процесі випікання трішки «ростимуть».

Поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 25-30 хвилин.

Шоколадний соус: ретельно змішати вінчиком всі компоненти протягом декількох хвилин, щоб маса стала однорідною та трішки загусла (кількість какао та пудри коригуйте в процесі. Оскільки сметана може бути різної консистенції, то й того чи іншого інгредієнту може знадобитися більше\менше).

Нанести соус на охолоджені кекси.

Прикрасити підсмаженим гарбузовим насінням.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекси можна прикрашати на свій смак – вкрити шоколадною глазур'ю, білковою або цукровою помадкою, пудингом, розтопленим шоколадом тощо. Або ж просто притрусити цукровою пудрою.

Ось такі кексики всерединці - пухкенькі та м'якенькі:

капкейки, мафіни, кекси, солодка випічка, гарбузові кекси, гарбузова випічка, випічка з гарбуза, кекси з гарбуза

Коментарі:

  Так  Ні, дякую