clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 477

Готуємо натуральну приправу з лимона

Лимонною стружкою можна посипати овочеві салати, морозиво, супи, крупи, пасту, рис, суші, страви з риби, віскі, вино, додавати у випічку й десерти, присмачувати чай та глінтвейн...
Лимонною стружкою можна посипати овочеві салати, морозиво, супи, крупи, пасту, рис, суші, страви з риби, віскі, вино, додавати у випічку й десерти, присмачувати чай та глінтвейн... Фото: автора

Вона пречудово смакує і в соусах, і у випічці, і в основних стравах!

Днями натрапила на замітку про те, як можна просто й зручно використовувати лимон як приправу. Нею замінюють деякі спеції, присмачують різноманітні страви та навіть частково замінюють сіль. Для мене стало відкриттям, що багато кухарів у ресторанах і кафе використовують цей метод. Спробувала, дуже сподобалося, поспішаю поділитися.

Все настільки просто, що навіть писати практично нічого. Для приправи вам знадобиться лише один інгредієнт – лимон. І ВСЕ! Одну або декілька цитрин слід ретельно помити під проточною гарячою водою, підсушити паперовим рушником і покласти в… морозильну камеру. Там лимон має лежати до повного заморожування.

В такому вигляді він легко натирається на тертці будь-якого калібру і в необхідній кількості:

Якщо лимон із кісточками, їх слід прибирати в процесі натирання.

Лимонною стружкою можна посипати овочеві салати, морозиво, супи, крупи, пасту, рис, суші, страви з риби, віскі, вино, додавати у випічку й десерти, присмачувати чай та глінтвейн... Список можна продовжувати нескінченно. Всі страви із такою приправою набудуть несподівано приємного смаку, якого ви, можливо, ніколи не відчували раніше. Аромат цитрусу після заморожування дивовижним чином змінюється – стає м’якшим та делікатнішим.

За бажанням можна потерти весь заморожений лимон, скласти стружку в контейнер із кришкою і зберігати в морозильній камері.

А можна тримати його там в цілому вигляді й за необхідності натирати потрібну кількість безпосередньо перед використанням.

 

порадник, приправи, лимонна приправа, заморожений лимон, натуральна приправа, лимон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як приготувати ягідний курд?
десерти, порадник, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 399
Це такий собі заварний крем, у якому замість молока використовується ягідне пюре.
Креативні девайси й кухонні «помічники», які полегшують життя господині
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 885
Ми пройшлися побутовими магазинами й крамничками посуду та склали своєрідний рейтинг господарських аксесуарів та дрібничок, які стануть у пригоді в кожному домі.
Домашній майонез за особливим рецептом Ектора Хіменеса-Браво
закуски, салати, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1604
Корисний соус для салатів, закусок та інших страв від гуру кулінарії та незмінного судді шоу «МайстерШеф».
Зроби сам: спеції й травки, сіль і приправки
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2005
Відчуйте гармонію смаків та ароматів в одному флаконі, скориставшись порадами досвідчених кухарів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: