Гаряча тема:
- Війна
«Родзинка» всередині тюфтельок. Її навіть можна назвати сюрпризом, оскільки виноградинка просто «вибухає» свіжістю і надає пікантної нотки приготовленому м'ясу.
Інгредієнти:
0,5 кг м'яса курятини,
1 середня цибулина,
декілька скибок пшеничного батона (замочити в холодному молоці),
1 яйце,
2 ст. л. сметани,
90 г натертого на тертці плавленого сиру,
невелике гроно винограду без кісточок (кишмиш),
сіль, перець,
куркума та паприка,
хмелі-сунелі.
Приготування:
М'ясо курки й цибулю пропустити через м'ясорубку. Додати замочений у молоці, а потім відтиснутий м’якуш батона. Вибити яйце. Додати інші інгредієнти.
Ретельно вимішати фарш.
Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на годину. Виноград помити й відокремити виноградинки.
Змоченими у воді руками викладати фарш на долоню й сформувати невеличкий пляцочок.
Посередині покласти виноградинку.
Сформувати круглу тюфтельку.
В глибокій сковорідці розігріти олію й обсмажити на ній тюфтельки з обох боків, щоб вони набули золотавої скоринки.
Потім скласти їх у вогнетривку форму.
Духовку розігріти до 180Сº. Влити у форму до котлет трішки бульйону чи води. Відправити запікатися на 20-30 хвилин (в залежності від розміру фрикадельок. Сильно не перетримуйте, виноград повинен залишитися якомога соковитішим!).
Подавати з овочами або будь-яким гарніром.
Ось такі тюфтельки апетитні у розрізі:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: