clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 426

Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»

Виноградинка всередині тюфтельок просто «вибухає» свіжістю і надає пікантної нотки курячому м'ясу.
Виноградинка всередині тюфтельок просто «вибухає» свіжістю і надає пікантної нотки курячому м'ясу. Фото: автора

Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.

«Родзинка» всередині тюфтельок. Її навіть можна назвати сюрпризом, оскільки виноградинка просто «вибухає» свіжістю і надає пікантної нотки приготовленому м'ясу.

Інгредієнти:

0,5 кг м'яса курятини,

1 середня цибулина,

декілька скибок пшеничного батона (замочити в холодному молоці),

1 яйце,

2 ст. л. сметани,

90 г натертого на тертці плавленого сиру,

невелике гроно винограду без кісточок (кишмиш),

сіль, перець,

куркума та паприка,

хмелі-сунелі.

Приготування:

М'ясо курки й цибулю пропустити через м'ясорубку. Додати замочений у молоці, а потім відтиснутий м’якуш батона. Вибити яйце. Додати інші інгредієнти.

Ретельно вимішати фарш.

Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на годину. Виноград помити й відокремити виноградинки.

Змоченими у воді руками викладати фарш на долоню й сформувати невеличкий пляцочок.

Посередині покласти виноградинку.

Сформувати круглу тюфтельку.

В глибокій сковорідці розігріти олію й обсмажити на ній тюфтельки з обох боків, щоб вони набули золотавої скоринки.

Потім скласти їх у вогнетривку форму.

Духовку розігріти до 180Сº. Влити у форму до котлет трішки бульйону чи води. Відправити запікатися на 20-30 хвилин (в залежності від розміру фрикадельок. Сильно не перетримуйте, виноград повинен залишитися якомога соковитішим!).

Подавати з овочами або будь-яким гарніром.

Ось такі тюфтельки апетитні у розрізі:

тефтелі, тюфтельки, м`ясо та субпродукти, страви з фаршу, тюфтельки з виноградом, курячі котлети, тюфтельки з родзинкою

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1559
Класична страва української кухні.
Шведські м’ясні фрикадельки з сиром в духовці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1321
Ніжні, соковиті, ароматні – ці міні-тефтельки є гідними конкурентами традиційних котлет.
Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 665
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Котлети з фаршем, кабачками та сиром сулугуні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1821
Рецепт простенький, а результат — смачненький.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: