clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 2122

Куряча печінка в горщиках із болгарським перцем та сиром

Головні переваги печінки в горщиках - це особливий приємний смак, швидкість і простота приготування.
Головні переваги печінки в горщиках - це особливий приємний смак, швидкість і простота приготування. Фото: автора

Соковита, м’яка та ніжна страва під апетитною рум’яною скоринкою – у глиняному горщику звичайна куряча печінка перетворюється на кулінарне диво!

Цей рецепт один із моїх фаворитів. Печінка, запечена в горщику, виходить дивовижно м'якою і ніжною. До того ж, на виході ви отримуєте приємний бонус у вигляді смачного вершкового соусу. Головні переваги печінки в горщиках - це особливий приємний смак, швидкість і простота приготування. Крім того, в цьому випадку не потрібно думати про гарнір, адже страви у горщиках вважаються самодостатніми й не потребують будь-яких додатків. Найм’якішою і найніжнішою є куряча печінка, в горщику вона стає особливо приємною і смачною. Тому я готувала саме її. Ви ж завжди можете спробувати запекти в цей спосіб яловичу або свинячу печінку. Гадаю, що це теж буде дуже смачно.

Інгредієнти:

500 г курячої печінки,

4 цибулини (дві для маринування печінки та дві для соусу),

борошно для панірування,

1 болгарський перець,

250 мл вершків (15-20%),

150 г будь-якого твердого сиру,

сіль та суміш перців мелена,

карі, куркума,

мускатний горіх (спеції можна додавати на свій смак),

2 ч. л. гірчиці (не гострої!),

дрібка цукру.

Приготування:

Печінку слід помити й ретельно зачистити від плівочок та жовчних протоків. Потім замаринувати в суміші солі, спецій, натертої на дрібній тертці цибулі та гірчиці. Дати постояти 1-2 години.  

Потім кожен шматочок печінки запанірувати в борошні.

Обсмажити на олії з обох боків до рум’яної скоринки.

Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру, перекладаючи потім у якусь ємність.

Розкласти напівготову печінку в глиняні горщики.

Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити на сковорідці, в якій смажилася печінка.

Додати болгарський перець, нарізаний тонкими півкільцями. Присмачити злегка сіллю та цукром, перемішати.

Влити вершки й тушкувати декілька хвилин.

Потім розкласти вміст сковорідки в горщики поверх печінки.

Посипати зверху натертим сиром.

Запікати в духовці, поки сир не розплавиться (при 180°С хвилин 20-25).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати страву одразу ж «з пилу-жару». Але, якщо ця смакота залишиться у вас на наступний день, то горщики можна розігрівати й у мікрохвильовій печі.

печінка, м`ясо та субпродукти, куряча печінка в горщиках, куряча печінка з болгарським перцем та сиром, печінка з овочами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 954
Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва.
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 965
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Куряча печінка з яблуками та смородиною
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 897
Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1914
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: