Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт один із моїх фаворитів. Печінка, запечена в горщику, виходить дивовижно м'якою і ніжною. До того ж, на виході ви отримуєте приємний бонус у вигляді смачного вершкового соусу. Головні переваги печінки в горщиках - це особливий приємний смак, швидкість і простота приготування. Крім того, в цьому випадку не потрібно думати про гарнір, адже страви у горщиках вважаються самодостатніми й не потребують будь-яких додатків. Найм’якішою і найніжнішою є куряча печінка, в горщику вона стає особливо приємною і смачною. Тому я готувала саме її. Ви ж завжди можете спробувати запекти в цей спосіб яловичу або свинячу печінку. Гадаю, що це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти:
500 г курячої печінки,
4 цибулини (дві для маринування печінки та дві для соусу),
борошно для панірування,
1 болгарський перець,
250 мл вершків (15-20%),
150 г будь-якого твердого сиру,
сіль та суміш перців мелена,
карі, куркума,
мускатний горіх (спеції можна додавати на свій смак),
2 ч. л. гірчиці (не гострої!),
дрібка цукру.
Приготування:
Печінку слід помити й ретельно зачистити від плівочок та жовчних протоків. Потім замаринувати в суміші солі, спецій, натертої на дрібній тертці цибулі та гірчиці. Дати постояти 1-2 години.
Потім кожен шматочок печінки запанірувати в борошні.
Обсмажити на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру, перекладаючи потім у якусь ємність.
Розкласти напівготову печінку в глиняні горщики.
Цибулю нарізати півкільцями й обсмажити на сковорідці, в якій смажилася печінка.
Додати болгарський перець, нарізаний тонкими півкільцями. Присмачити злегка сіллю та цукром, перемішати.
Влити вершки й тушкувати декілька хвилин.
Потім розкласти вміст сковорідки в горщики поверх печінки.
Посипати зверху натертим сиром.
Запікати в духовці, поки сир не розплавиться (при 180°С хвилин 20-25).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати страву одразу ж «з пилу-жару». Але, якщо ця смакота залишиться у вас на наступний день, то горщики можна розігрівати й у мікрохвильовій печі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: