clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 458

Риба з імбиром у пивному клярі

Рибу можна замаринувати в різних спеціях, додати пікантності за допомогою гірчиці або солодкої нотки, вливши трішки меду.
Рибу можна замаринувати в різних спеціях, додати пікантності за допомогою гірчиці або солодкої нотки, вливши трішки меду. Фото: автора

За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку, але в мене нині особлива - з романтичною назвою Red Pearl («червона перлина»), яка в нас іменується просто — «красноглазка».

 

Не всі господині знайомі з таким морським мешканцем. Риба належить до сімейства окуневих, а за смаком дуже нагадує скумбрію чи тріску (м'ясо за структурою як у скумбрії, але більш жорстке, як у тріски). Проте коштує майже в півтора раза дешевше! Як і всі окуневі, «красноглазка» погано очищається від луски, але ваші старання компенсуються її чудовими смаковими якостями. Готується швидко й виходить дуже ніжною. А все завдяки пивному кляру та імбирному маринаду!

Інгредієнти:

500 г риби «красноглазки»,

1 ч. л. меленого імбиру,

суміш перців,

сушений базилік,

сіль (за бажанням).

Для кляру:

0,5 склянки світлого пива,

4-5 ст. л. кукурудзяного борошна,

яйце,

сіль, перець.

Приготування:

Почистити рибу від щільної дрібної луски, відрізати голову й хвіст. Відразу ж видалити жорсткі й колючі плавці (до речі, кожна рибка у мене була з ікрою — її я також запанірувала та підсмажила). Рибу нарізати порційними шматочками вагою не менше 50 г. Обсушену підготовлену рибу замаринувати в перці з імбиром та базиліком (шкірка в риби досить щільна, тому натирати спеціями слід відкриті м'ясні ділянки).

Кляр: яйце збити, влити пиво, додати кукурудзяне борошно й злегка збити все вінчиком (консистенція — трохи густіша, ніж на млинці та трохи рідкіша, ніж на оладки).

Вилити цю суміш у рибу, перемішати.

Обсмажувати рибку на сковорідці до золотавої скоринки з обох боків.

Обсушити на паперовому рушнику від зайвої олії.

При подачі сервірувати скибочками лимону та маринованим імбиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецептів приготування риби красноглазки безліч. Але якщо ви задумали приготувати щось особливе, то обов’язково запечіть її в духовці! В неї дуже смачне й ніжне м’ясо. А для того, аби ще більше поліпшити смак, рибу можна замаринувати в спеціях, додати пікантності за допомогою гірчиці або солодкої нотки, вливши трішки меду.

страви з риби, рибні страви, риба, риба та морепродукти, красноглазка, риба з імбиром, риба в пивному клярі, морська риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Хребти лосося, запечені в рукаві — смачно та дешево!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4504
Бюджетна, але дуже смачна страва нашвидкоруч!
Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 735
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Рибні кекси-суфле під сиром
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 644
Найніжніші кекси, які готувати і їсти одне задоволення.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 3287
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: