Гаряча тема:
- Війна
Не всі господині знайомі з таким морським мешканцем. Риба належить до сімейства окуневих, а за смаком дуже нагадує скумбрію чи тріску (м'ясо за структурою як у скумбрії, але більш жорстке, як у тріски). Проте коштує майже в півтора раза дешевше! Як і всі окуневі, «красноглазка» погано очищається від луски, але ваші старання компенсуються її чудовими смаковими якостями. Готується швидко й виходить дуже ніжною. А все завдяки пивному кляру та імбирному маринаду!
Інгредієнти:
500 г риби «красноглазки»,
1 ч. л. меленого імбиру,
суміш перців,
сушений базилік,
сіль (за бажанням).
Для кляру:
0,5 склянки світлого пива,
4-5 ст. л. кукурудзяного борошна,
яйце,
сіль, перець.
Приготування:
Почистити рибу від щільної дрібної луски, відрізати голову й хвіст. Відразу ж видалити жорсткі й колючі плавці (до речі, кожна рибка у мене була з ікрою — її я також запанірувала та підсмажила). Рибу нарізати порційними шматочками вагою не менше 50 г. Обсушену підготовлену рибу замаринувати в перці з імбиром та базиліком (шкірка в риби досить щільна, тому натирати спеціями слід відкриті м'ясні ділянки).
Кляр: яйце збити, влити пиво, додати кукурудзяне борошно й злегка збити все вінчиком (консистенція — трохи густіша, ніж на млинці та трохи рідкіша, ніж на оладки).
Вилити цю суміш у рибу, перемішати.
Обсмажувати рибку на сковорідці до золотавої скоринки з обох боків.
Обсушити на паперовому рушнику від зайвої олії.
При подачі сервірувати скибочками лимону та маринованим імбиром.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецептів приготування риби красноглазки безліч. Але якщо ви задумали приготувати щось особливе, то обов’язково запечіть її в духовці! В неї дуже смачне й ніжне м’ясо. А для того, аби ще більше поліпшити смак, рибу можна замаринувати в спеціях, додати пікантності за допомогою гірчиці або солодкої нотки, вливши трішки меду.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: