clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1045

Смажені пельмені, запечені з грибами та вершками в горщику

Це ніби як жульєн, але по-українськи!
Це ніби як жульєн, але по-українськи! Фото: автора

Цікава та оригінальна страва, яка обов'язково подобається як діткам, так і чоловікам.

У мене син обожнює пельмені. Я йому їх і просто відварюю, і готую в м'ясному бульйоні, і в томатному соусі... Раніше все мізкувала, як цю страву ще б урізноманітнити. А коли спробувала запекти у вершках, то навіть і мені дуже сподобалося! Це ніби як жульєн, але по-українськи!

Інгредієнти:

900 г пельменів (чим меншого розміру, тим краще!),

400 г лісових грибів (можна шампіньйонів),

1 велика цибулина,

250 мл вершків (20%),

50 г вершкового масла+50 мл олії (для обсмажування),

100 г твердого сиру (у мене «Серенада» виробництво Польща, але згодиться будь-який),

сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Пельмені (не розморожуючи!) обсмажити на суміші олії й вершкового масла.

Вироби мають вкритися зі всіх боків апетитною рум’яною скоринкою.

Скласти їх у глиняний горщик.

Підготовлені гриби обсмажити на олії (у мене відварені й заморожені, тому я їх попередньо розморозила).

Додати подрібнену кубиками цибулю. Готувати все разом ще 10-15 хвилин на маленькому вогні.

Додати засмажку до пельменів у горщик. Обережно перемішати.

Залити все вершками.

Притрусити зверху тертим сиром.

Поставити в холодну (!) духовку й встановити температуру 200ºС. Запікати 30-35 хвилин (до википання вершків та розплавлення сиру).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: наступного дня пельмені у вершках можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Смак абсолютно не змінюється, навпаки, страва стає ще смачнішою.



вареники, пельмені, крупи та страви з борошна, страви у горщиках

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 3001
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Ідеальне тісто для вареників та пельменів робиться на мінералці
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 44016
Воно завжди виходить повітряним, еластичним та м’якеньким, а також не липне ні до рук, ні до столу. Крім того, тісто на мінеральній воді не рветься, а вареники після варіння не злипаються. А це чи не найголовніше?
«Ліниві» вареники по-новому – із сиром, родзинками та гарбузом
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2736
Рецепт удосконалений – незвичний та дуже цікавий! Гарбуз взагалі не відчувається, завдяки йому страва набуває не лише яскравого помаранчевого відтінку, але й приємного динного аромату!
Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2981
Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: