ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смажені пельмені, запечені з грибами та вершками в горщику

16 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5381
Це ніби як жульєн, але по-українськи!
Це ніби як жульєн, але по-українськи! Фото: автора

Цікава та оригінальна страва, яка обов'язково подобається як діткам, так і чоловікам.

У мене син обожнює пельмені. Я йому їх і просто відварюю, і готую в м'ясному бульйоні, і в томатному соусі... Раніше все мізкувала, як цю страву ще б урізноманітнити. А коли спробувала запекти у вершках, то навіть і мені дуже сподобалося! Це ніби як жульєн, але по-українськи!

Інгредієнти:

900 г пельменів (чим меншого розміру, тим краще!),

400 г лісових грибів (можна шампіньйонів),

1 велика цибулина,

250 мл вершків (20%),

50 г вершкового масла+50 мл олії (для обсмажування),

100 г твердого сиру (у мене «Серенада» виробництво Польща, але згодиться будь-який),

сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Пельмені (не розморожуючи!) обсмажити на суміші олії й вершкового масла.

Вироби мають вкритися зі всіх боків апетитною рум’яною скоринкою.

Скласти їх у глиняний горщик.

Підготовлені гриби обсмажити на олії (у мене відварені й заморожені, тому я їх попередньо розморозила).

Додати подрібнену кубиками цибулю. Готувати все разом ще 10-15 хвилин на маленькому вогні.

Додати засмажку до пельменів у горщик. Обережно перемішати.

Залити все вершками.

Притрусити зверху тертим сиром.

Поставити в холодну (!) духовку й встановити температуру 200ºС. Запікати 30-35 хвилин (до википання вершків та розплавлення сиру).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: наступного дня пельмені у вершках можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Смак абсолютно не змінюється, навпаки, страва стає ще смачнішою.



вареники, пельмені, крупи та страви з борошна, страви у горщиках

Коментарі:

  Так  Ні, дякую