Гаряча тема:
- Війна
У мене син обожнює пельмені. Я йому їх і просто відварюю, і готую в м'ясному бульйоні, і в томатному соусі... Раніше все мізкувала, як цю страву ще б урізноманітнити. А коли спробувала запекти у вершках, то навіть і мені дуже сподобалося! Це ніби як жульєн, але по-українськи!
Інгредієнти:
900 г пельменів (чим меншого розміру, тим краще!),
400 г лісових грибів (можна шампіньйонів),
1 велика цибулина,
250 мл вершків (20%),
50 г вершкового масла+50 мл олії (для обсмажування),
100 г твердого сиру (у мене «Серенада» виробництво Польща, але згодиться будь-який),
сіль, суміш перців мелена.
Приготування:
Пельмені (не розморожуючи!) обсмажити на суміші олії й вершкового масла.
Вироби мають вкритися зі всіх боків апетитною рум’яною скоринкою.
Скласти їх у глиняний горщик.
Підготовлені гриби обсмажити на олії (у мене відварені й заморожені, тому я їх попередньо розморозила).
Додати подрібнену кубиками цибулю. Готувати все разом ще 10-15 хвилин на маленькому вогні.
Додати засмажку до пельменів у горщик. Обережно перемішати.
Залити все вершками.
Притрусити зверху тертим сиром.
Поставити в холодну (!) духовку й встановити температуру 200ºС. Запікати 30-35 хвилин (до википання вершків та розплавлення сиру).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: наступного дня пельмені у вершках можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Смак абсолютно не змінюється, навпаки, страва стає ще смачнішою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: