clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 3446

Баварський яблучний торт

Від «Наполеона» десерт запозичив ніжний та вишуканий заварний крем, а від «Монастирської хати» – пісочне тісто та технологію формування.
Від «Наполеона» десерт запозичив ніжний та вишуканий заварний крем, а від «Монастирської хати» – пісочне тісто та технологію формування. Фото: автора

В цьому смаколику одночасно поєднуються два легендарні торти – «Наполеон» та «Монастирська хата».

Від «Наполеона» десерт запозичив ніжний та вишуканий заварний крем, а від «Монастирської хати» – пісочне тісто та технологію формування. Головною ж особливістю «Баварського» торта є цікава начинка: яблука в ній більше нагадують смачнючий мармелад чи конфітюр із тонкими прянно-лимонними нотками. А в тандемі із заварним кремом це взагалі щось неймовірне! Коржі дуже добре просочуються, торт виходить м’яким та соковитим, чудово тримає форму. Схоже, в моєму особистому кулінарному рейтингу з’явився новий фаворит!

Інгредієнти:

Начинка:

1 кг яблук (найкраще підійдуть кисло-солодкі, або кислі),

пакетик ваніліну,

3-4 ст. л. цукру,

100 г родзинок,

2 ст. л. коньяку,

Крем:

2 ст. л. борошна,

180 г цукру,

2 яйця,

0,5 л молока,

ванілін,

150 г вершкового масла.

Тісто:

2 ст. л. сметани,

0,5 ч. л. соди,

1 ст. л. оцту,

380 г борошна,

200 г вершкового масла,

дрібка солі.

Приготування:

Яблучна начинка: яблука почистити, видалити серцевину й нарізати тонкими, але не прозорими часточками.

Взяти каструльку з товстим дном (або сковорідку), налити в неї 3-4 ст. л. води. Нарізані яблука покласти в каструлю, зверху насипати цукру та ванілін. Додати родзинки та коньяк, накрити кришкою й поставити спочатку на великий вогонь, а після закипання на маленький.

Готувати хвилин 15 (яблука пустять сік і значно осядуть!).

Потім відкинути начинку на друшляк і дати стекти рідині.

Заварний крем у сковорідці: (саме так рекомендувалося готувати в першоджерелі. Я так і зробила і не пошкодувала: виявляється, це дуже зручно!). Знадобиться сковорідка з антипригарним покриттям і товстим дном. 2 яйця збити з цукром і ваніліном 1,5 хвилини, додати 2 ст. л. борошна, перемішати й влити поступово молоко. Продовжити збивати.

У сковорідку вилити молочну суміш, поставити на вогонь. Варити до згущування, постійно помішуючи вінчиком.

На цьому фото крем вже практично готовий:

Перекласти все в невелику ємність до повного охолодження.

Вершкове масло кімнатної температури збити до стан крему. Поступово, буквально по декілька ложок, додавати заварний крем, продовжуючи весь час збивати міксером.

У вас має вийти дуже легкий і смачний крем.

Тісто: борошно з дрібкою солі й холодним вершковим маслом перетерти в однорідну крихту.

Додати 2 ст. л. сметани, соду, погашену оцтом. Замісити тісто, руками все зібрати в кулю (додатково борошно не додавати!). Залишити тісто в холодильнику трохи перепочити. Потім викласти на поверхню й ще раз вимісити. Розділити шматок тіста на 12 рівних шматочків.

Кожен розкачати тонко в прямокутник.

Посередині прямокутників викласти яблучну начинку.

Накрити другою частиною і защипнути краї

(щоб заготовки були рівненькими, можна скористатися звичайною лінійкою).

Викласти заготовки на деко. Випікати в духовці приблизно 15 хвилин при температурі 180°С.

Після випікання дати коржам повністю охолонути.

Формування: дно форми трохи змастити кремом, щоб коржі не совалися. Викладати по чотири заготовки.

Щоразу щедро змащувати їх кремом.

Коли торт буде повністю обмащений, залишити його в такому вигляді на 3-4 години (я залишала на ніч).

Зранку притрусити тортик підсмаженими та змеленими горішками та корицею.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: відзначила для себе, що приготування краще розбити на два дні, або на повний вихідний. Просто довго чекати поки все охолоджується: яблука, крем, випечені коржі… Вже краще першого вечора після роботи зробити яблука й крем, а наступного дня спекти коржі й сформувати торт. Робила все точно за рецептом, борошна цілком достатньо. Розкачуються коржі пречудово навіть дуже тоненько, відділяються потім теж без ексцесів.

 

торти, торт, баварський яблучний торт, пісочне тісто, заварний крем, баварська кухня, яблучний торт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Полуничний торт «Фразьє» за рецептом переможниці «МайстерШеф» Лізи Глінської
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1229
Дуже вишуканий десерт, який складається з м'якого бісквіта, ніжного заварного крему «Муслін» та великої кількості свіжої полуниці.
Торт «Вишня в стільниках» за мотивами «Монастирської хати»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1321
Ніжне тісто, кисленька вишня, повітряний крем… Смаколик виходить дуже смачним!
Торт «Наполеон» на пиві із заварним кремом та вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1837
Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика.
Гарбузовий торт із сирно-вершковим кремом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1081
Гарбузова випічка найдомашніша! Вона зігріває в негоду чудовим ароматом, своїм розкішним яскраво-помаранчевим кольором, подарує відчуття комфорту й затишку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: