clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1068

Рибка «Дружба» з плавленим сиром

Виходить дуже ніжна рибка з цікавим вершковим і неймовірно смачним соусом.
Виходить дуже ніжна рибка з цікавим вершковим і неймовірно смачним соусом. Фото: автора

Така рибка дуже проста в приготуванні, але неймовірно смачна.

Скуштувала вперше цю страву в подруги (Ксю дякую за ідею та нові гастрономічні враження!) та зрозуміла, що готуватиму її не раз і не два. В оригінальному рецепті автор використовувала філе тріски, але в мене був лише хек, то ж готувала із нього, трішки переробивши рецепт під себе. Гадаю, що страва смакуватиме із будь-якою рибкою, навіть із річковою.

Інгредієнти:

1 кг риби (мінтая, тріски, хека тощо),

2 цибулини,

3-4 ст. л. борошна,

3-4 ст. л. олії,

1 ст. л. вершкового масла,

2 плавлені сирки «Дружба»,

150-200 мл вершків (15-20% жирності),

мускатний горіх,

сіль, перець мелений,

лавровий листок.

Приготування:

Рибу почистити та нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, запанірувати в борошні та обсмажити на сковорідці в мінімальній кількості олії. Скласти в товстостінну каструлю.

Цибулю нарізати кубиками та спасерувати на сковорідці на вершковому маслі.

Викласти зверху на рибу. Залити все вершками, зверху – нарізані плавлені сирки. Посипати мускатним горіхом, підсолити, додати лавровий листочок.

Тушкувати на повільному вогні до розплавлення сирків.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: виходить дуже ніжна рибка з цікавим вершковим і неймовірно смачним соусом.

хек, риба, риба та морепродукти, риба у вершковому соусі, риба у сирному соусі, риба дружба, рибка дружба, риба з плавленим сиром

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець, запечений в духовці з овочами
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 6319
Ми звикли до цієї рибки лише в солоному вигляді. Проте, якщо купити її свіжою чи замороженою, а потім запекти, то ви щиро здивуєтеся, чому не робили так раніше!
Бички по-одеськи, запечені на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 728
Недорога апетитна рибка з хрусткою скоринкою. Вона хоч і маленька, але дуже смачна!
Риба з імбиром у пивному клярі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 854
За цим рецептом можна готувати будь-яку морську рибку, але в мене нині особлива - з романтичною назвою Red Pearl («червона перлина»), яка в нас іменується просто — «красноглазка».
Риба під ананасовим маринадом – ідеальна страва для новорічного столу
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1595
В моїй сім’ї дуже люблять рибу під маринадом у класичному її варіанті. Проте я щоразу намагаюся додати в цю страву щось нове та оригінальне.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: