Гаряча тема:
- Війна
Скуштувала вперше цю страву в подруги (Ксю дякую за ідею та нові гастрономічні враження!) та зрозуміла, що готуватиму її не раз і не два. В оригінальному рецепті автор використовувала філе тріски, але в мене був лише хек, то ж готувала із нього, трішки переробивши рецепт під себе. Гадаю, що страва смакуватиме із будь-якою рибкою, навіть із річковою.
Інгредієнти:
1 кг риби (мінтая, тріски, хека тощо),
2 цибулини,
3-4 ст. л. борошна,
3-4 ст. л. олії,
1 ст. л. вершкового масла,
2 плавлені сирки «Дружба»,
150-200 мл вершків (15-20% жирності),
мускатний горіх,
сіль, перець мелений,
лавровий листок.
Приготування:
Рибу почистити та нарізати порційними шматками, посолити, поперчити, запанірувати в борошні та обсмажити на сковорідці в мінімальній кількості олії. Скласти в товстостінну каструлю.
Цибулю нарізати кубиками та спасерувати на сковорідці на вершковому маслі.
Викласти зверху на рибу. Залити все вершками, зверху – нарізані плавлені сирки. Посипати мускатним горіхом, підсолити, додати лавровий листочок.
Тушкувати на повільному вогні до розплавлення сирків.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: виходить дуже ніжна рибка з цікавим вершковим і неймовірно смачним соусом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: