Гаряча тема:
- Війна
І це не дивно. Проста й смачна вечеря нашвидкуруч. Гречка з м’ясним фаршем виходить особливо ніжною. Це безпрограшний варіант другої страви.
Інгредієнти:
400 г гречаної крупи,
300-400 г свинячого фаршу,
1 цибулина,
1 морквина,
2 ст. л. томатної пасти,
2 зубки часнику,
2-3 ст. л. олії,
сіль,
чорний мелений перець,
1 ч. л. цукру.
Приготування:
Гречку промити, підсушити на сковорідці, змащеній олією.
На іншій сковорідці обсмажити дрібно нарізану цибулю, фарш і натерту на крупній тертці моркву до золотавого кольору.
Посолити, додати цукор і томатну пасту, ретельно перемішати.
До м'яса й овочів викласти гречку, залити окропом так, щоб крупа була злегка прикрита водою (я готувала кашу в перевіреному бабусиному чавунному банячку).
Посолити. Тушкувати на повільному вогні під кришкою. У готову гречку додати вичавлений часник, перемішати. Досолити (якщо потрібно), поперчити. Можна додати лавровий листок та улюблені спеції.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вдруге я готувала гречку по-купецьки без томатної пасти й мені такий варіант страви сподобався більше. Каша виходить ніжнішою та ніби солодкуватою на смак. Але моїм домашнім до вподоби саме оригінальний рецепт. А це вже більшість Наступного разу спробую замінити пасту на помідори.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: