clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1005

Гречка по-купецьки з м’ясним фаршем

Гречка з м’ясним фаршем виходить особливо ніжною.
Гречка з м’ясним фаршем виходить особливо ніжною. Фото: автора

Рецепт такої гречаної каші, судячи за кількістю різноманітних варіацій, підкорив весь Інтернет.

І це не дивно. Проста й смачна вечеря нашвидкуруч. Гречка з м’ясним фаршем виходить особливо ніжною. Це безпрограшний варіант другої страви.

Інгредієнти:

400 г гречаної крупи,

300-400 г свинячого фаршу,

1 цибулина,

1 морквина,

2 ст. л. томатної пасти,

2 зубки часнику,

2-3 ст. л. олії,

сіль,

чорний мелений перець,

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Гречку промити, підсушити на сковорідці, змащеній олією.

На іншій сковорідці обсмажити дрібно нарізану цибулю, фарш і натерту на крупній тертці моркву до золотавого кольору.

Посолити, додати цукор і томатну пасту, ретельно перемішати.

До м'яса й овочів викласти гречку, залити окропом так, щоб крупа була злегка прикрита водою (я готувала кашу в перевіреному бабусиному чавунному банячку).

Посолити. Тушкувати на повільному вогні під кришкою. У готову гречку додати вичавлений часник, перемішати. Досолити (якщо потрібно), поперчити. Можна додати лавровий листок та улюблені спеції.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вдруге я готувала гречку по-купецьки без томатної пасти й мені такий варіант страви сподобався більше. Каша виходить ніжнішою та ніби солодкуватою на смак. Але моїм домашнім до вподоби саме оригінальний рецепт. А це вже більшістьlaughing Наступного разу спробую замінити пасту на помідори.

каша, крупи та страви з борошна, гречка по-купецьки, страви з фаршу, гречка, гречана каша, крупи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1987
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Пісна пшенична каша по-монастирськи
крупи та страви з борошна, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2362
Хочу «пригостити» вас м'якою, соковитою й дуже ніжною пшеничною кашкою. І найголовніше — такою вона залишається і на наступний день після розігрівання.
Як зробити їжу кориснішою та смачнішою?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1305
За словами лікаря-дієтолога Альони Брянцевої, зробити це досить легко, якщо скористатися деякими хитрощами.
Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2018
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: