clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1861

Бублики фаршировані й запечені в молоці

Подавати одразу ж, але навіть у холодному вигляді фаршировані бублики смакують пречудово.
Подавати одразу ж, але навіть у холодному вигляді фаршировані бублики смакують пречудово. Фото: автора

Це страва з категорії «привіт із дитинства». Пам’ятаю, як моя мамусечка завжди готувала такі бублики на святковий стіл і вони незмінно користувалися шаленою популярністю.

Бублики виходять дуже ніжними, м’якенькими та смачними. Вони просочуються заливкою та м’ясними соками, при цьому верх злегка зарум’янюється та вкривається апетитною сирною скоринкою. Рецепт знайшла в старому маминому кулінарному зошиті й досі ніяк не можу збагнути, як це ми забули про цю улюблену в нашій родині страву… Проте тепер родинний фірмовий рецепт відновлено й бублики знову будуть частими гостями на нашому столі. Начинку можна використовувати будь-яку: м’ясну, грибну, сирну, яйця з зеленню і часником тощо. Я знайшла маленькі ванільні міні-бублики. В ідеалі ж краще використовувати більшого розміру, але це не принципово.

Інгредієнти:

400 г бубликів,

500 г м'ясного фаршу (у мене курятина+свинина),

1 яйце,

1 цибулина,

2-3 зубки часнику,

100 г пастоподібного плавленого сиру «Янтар»,

2-3 ст. л. сметани,

трішки кетчупу,

500 мл молока,

200 г сиру («Едам» чи «Гауда»),

сіль та перець мелений.

Приготування:

Молоко закип'ятити й покласти у нього бублики на 5-8 хвилин (потрібно стежити, щоб вони сильно не розм’якли!).

Фарш змішати з яйцем, натертою цибулею та плавленим сиром. Посолити та поперчити. Ретельно вимішати та додати яйце.

Ще раз перемішати.

Витягнути бублики з молока, нафарширувати фаршем і викласти у форму (я стелю пергамент — тоді вони не підгоряють і краще знімаються з дека).

Кожен бублик змастити сметаною.

Зверху покласти краплину кетчупу або томатної пасти.

Притрусити все тертим сиром.

Наприкінці залити нафаршировані бублики тим теплим молоком, у якому вони розмокали (вони мають буквально «потонути» в молоці).

Поставити запікатися в духовку при 180ºС на 30-40 хвилин (практично все молоко має ввібратися в бублики. Вони ще більше розбухнуть та збільшаться в розмірі).

Подавати одразу ж, але навіть у холодному вигляді фаршировані бублики смакують пречудово.

страви з фаршу, фаршировані бублики, м`ясо та субпродукти, бублики фаршировані, фарш, свинина, курятина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 576
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
Котлети в листковому тісті «Шишки»
м`ясо та субпродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1065
Дуже цікава ідея як для повсякденного меню, так і для дитячого чи новорічного святкування.
Картопля, фарширована м’ясом, у грибному соусі під сирною «шубкою»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1074
Чудовий рецепт – простий та легкий, а сама страва надзвичайно смачна. Така картопелька здатна не лише втамувати голод, але й покращити настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!
Тюфтельки з булгуром у вершковій підливі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 696
Ці найніжніші котлетки просто тануть у роті! Вершковий соус чудово доповнює страву, а запікання в духовці робить її ще й корисною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: