Гаряча тема:
- Війна
Бублики виходять дуже ніжними, м’якенькими та смачними. Вони просочуються заливкою та м’ясними соками, при цьому верх злегка зарум’янюється та вкривається апетитною сирною скоринкою. Рецепт знайшла в старому маминому кулінарному зошиті й досі ніяк не можу збагнути, як це ми забули про цю улюблену в нашій родині страву… Проте тепер родинний фірмовий рецепт відновлено й бублики знову будуть частими гостями на нашому столі. Начинку можна використовувати будь-яку: м’ясну, грибну, сирну, яйця з зеленню і часником тощо. Я знайшла маленькі ванільні міні-бублики. В ідеалі ж краще використовувати більшого розміру, але це не принципово.
Інгредієнти:
400 г бубликів,
500 г м'ясного фаршу (у мене курятина+свинина),
1 яйце,
1 цибулина,
2-3 зубки часнику,
100 г пастоподібного плавленого сиру «Янтар»,
2-3 ст. л. сметани,
трішки кетчупу,
500 мл молока,
200 г сиру («Едам» чи «Гауда»),
сіль та перець мелений.
Приготування:
Молоко закип'ятити й покласти у нього бублики на 5-8 хвилин (потрібно стежити, щоб вони сильно не розм’якли!).
Фарш змішати з яйцем, натертою цибулею та плавленим сиром. Посолити та поперчити. Ретельно вимішати та додати яйце.
Ще раз перемішати.
Витягнути бублики з молока, нафарширувати фаршем і викласти у форму (я стелю пергамент — тоді вони не підгоряють і краще знімаються з дека).
Кожен бублик змастити сметаною.
Зверху покласти краплину кетчупу або томатної пасти.
Притрусити все тертим сиром.
Наприкінці залити нафаршировані бублики тим теплим молоком, у якому вони розмокали (вони мають буквально «потонути» в молоці).
Поставити запікатися в духовку при 180ºС на 30-40 хвилин (практично все молоко має ввібратися в бублики. Вони ще більше розбухнуть та збільшаться в розмірі).
Подавати одразу ж, але навіть у холодному вигляді фаршировані бублики смакують пречудово.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: