clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1315

Салат із хурми, курки та гарбузового насіння

З хурми виходять не тільки чудові десерти, а й закуски, соуси та салати.
З хурми виходять не тільки чудові десерти, а й закуски, соуси та салати. Фото: автора

Стигла хурма ідеально поєднується з куркою та практично зі всіма сирами.

З хурми виходять не тільки чудові десерти, а й закуски, соуси та салати. До прикладу, якщо поєднати цей солодкий жовто-гарячий фрукт із м'яким сиром, додати трохи лимонного соку, меду, солі, вийде неймовірно смачний оригінальний салат. Стигла хурма непогано поєднується з куркою та практично всіма сирами. Чудовим доповненням до такого салату буде насіння чи горішки.

Інгредієнти:

1 велика стигла хурма (краще гібрид корольок, він не має терпкості),

1 куряча грудка,

150 г сиру сулугуні (не солоного!),

пучок будь-якого салатного листя,

половинка цибулини,

жменя смаженого гарбузового насіння.

Заправка:

1 ст. л. лимонного соку,

2 ст. л. оливкової олії,

1,5 ч. л. меду,

1 ч. л. солодкої діжонської гірчиці,

прованські трави,

сіль і перець за смаком.

Приготування:

Курячу грудку змастити спеціями, посолити та запекти в духовці цілим шматком, збризкавши оливковою олією (можна просто обсмажити на сковорідці; я запікала грудки ще для однієї цікавої страви, тому вирішила одним пострілом вбити двух зайців).

Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Потім нарізати м’ясо тонкими слайсами або порвати на волокна.

Хурму помити й нарізати середніми шматочками довільної форми. 

Цибулю нарізати півкільцями та замаринувати в солі, цукрі та лимонному соку.

Гарбузове насіння підсмажити на сковорідці.

У тарілку руками порвати листя салату.

Сир подрібнити великими кубиками.

Приготувати заправку: ретельно змішавши всі інгредієнти. Залишити на 15 хвилин, щоб всі аромати та смаки поєдналися.

В окремій мисці з'єднати всі підготовлені інгредієнти для салату. Заправити заправкою, перемішати, викласти на листя салату. Зверху посипати підсмаженим насінням.

салати без майонезу, салат, салати, салат з хурмою курятиною та гарбузовим насінням, салат з хурмою

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капустяний салат із в'яленою журавлиною
салати, рецепти від читачів
Христина СИТА. 1099
Цей салатик хрусткий, пікантний, і дуже смачний.
Салат «Тофу» з куркою, кукурудзою та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1235
Дуже смачна, ситна й корисна страва, в міру свіжа та малокалорійна.
Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2042
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Салат на щодень із капустою, курятиною та грушею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1453
Буквально три інгредієнти, простота приготування, доступні, бюджетні продукти й на вашому столі чудова, легка, свіжа й соковита страва!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: