ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг «Укус бджоли»

29 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3519
Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю».
Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю». Фото: автора

Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю».

У Німеччині це досить поширений пиріг. Там він так і називається: «Bienenstich» — «Укус бджоли». Дивна назва, але коли ви будете його випікати, кухнею розповсюдиться аромат, який приверне бджіл зі всієї округи (навіть тих, які збиралися вкладатися спати).

Інгредієнти:

Для коржа:

1 склянка (200 мл) вершків 30% жирності,

1 склянка цукру,

5 яєць,

2 склянки борошна,

1 пакетик (15 г) розпушувача,

2 пакетики (по 8 г) ванільного цукру.

Для просочення:

1 склянка цукру,

4 ст. л. молока,

3 ст. л. меду,

60 г вершкового масла,

1 пакетик ванільного цукру.

Для посипання:

200 г волоських горіхів (нарізаних дрібними шматочками).

Приготування:

Збити яйця з цукром та ваніліном у стійку піну.

Додати інші складові, призначені для коржа. Все ретельно збити (має вийти досить рідке тісто на кшталт сметани).

Вилити його в форму, попередньо встеливши її пергаментом (я використовувала стандартне деко від духовки). Ретельно та рівномірно розподілити тісто по поверхні.

Випікати 20 хвилин при 180°С.

Приготувати заливку: масло розтопити. Додати інші складові й ретельно змішати все за допомогою вінчика.

На спечений корж посипати попередньо підсмажені горіхи.

Залити все заливкою.

Поставити деко в духовку ще на 20 хвилин (верхній шар зарум'яниться, горішки закарамелізуються, а заливка стане схожою на розтоплену карамель).

Дати пирогу трішки охолонути й нарізати його великими ромбами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смаколик чудово смакує як із чаєм, так і з молоком.

Ось такий апетитний смаколик виходить у розрізі:

пиріг, солодка випічка, медова випічка, пиріг укус бджоли, німецька кухня, проста випічка до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую