clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 760

Пиріг «Укус бджоли»

Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю».
Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю». Фото: автора

Дуже ніжний, ароматний та соковитий смаколик із категорії «проста випічка до чаю».

У Німеччині це досить поширений пиріг. Там він так і називається: «Bienenstich» — «Укус бджоли». Дивна назва, але коли ви будете його випікати, кухнею розповсюдиться аромат, який приверне бджіл зі всієї округи (навіть тих, які збиралися вкладатися спати).

Інгредієнти:

Для коржа:

1 склянка (200 мл) вершків 30% жирності,

1 склянка цукру,

5 яєць,

2 склянки борошна,

1 пакетик (15 г) розпушувача,

2 пакетики (по 8 г) ванільного цукру.

Для просочення:

1 склянка цукру,

4 ст. л. молока,

3 ст. л. меду,

60 г вершкового масла,

1 пакетик ванільного цукру.

Для посипання:

200 г волоських горіхів (нарізаних дрібними шматочками).

Приготування:

Збити яйця з цукром та ваніліном у стійку піну.

Додати інші складові, призначені для коржа. Все ретельно збити (має вийти досить рідке тісто на кшталт сметани).

Вилити його в форму, попередньо встеливши її пергаментом (я використовувала стандартне деко від духовки). Ретельно та рівномірно розподілити тісто по поверхні.

Випікати 20 хвилин при 180°С.

Приготувати заливку: масло розтопити. Додати інші складові й ретельно змішати все за допомогою вінчика.

На спечений корж посипати попередньо підсмажені горіхи.

Залити все заливкою.

Поставити деко в духовку ще на 20 хвилин (верхній шар зарум'яниться, горішки закарамелізуються, а заливка стане схожою на розтоплену карамель).

Дати пирогу трішки охолонути й нарізати його великими ромбами.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смаколик чудово смакує як із чаєм, так і з молоком.

Ось такий апетитний смаколик виходить у розрізі:

пиріг, солодка випічка, медова випічка, пиріг укус бджоли, німецька кухня, проста випічка до чаю

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Віденський пиріг із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1227
Ароматний, легкий в приготуванні смаколик із ніжним смаком.
Кукурудзяний манник «День-Ніч» (без яєць та масла)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 612
Не зважаючи на такий консервативний склад, смаколик виходить неймовірно смачним, розсипчастим, при цьому анітрохи не сухим!
Вишневий пиріг «Насолода» c сирним суфле
солодка випічка, рецепти від читачів
Ксенія Загоруйко 524
Вдале поєднання ніжного-ніжного крему, кисленької вишні й пишного бісквіту.
Гарбузовий тарт на згущеному молоці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 675
По-справжньому сонячний і яскравий пиріг із серії «і око радує, і на смак багатий».
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: