Гаряча тема:
- Війна
У Німеччині це досить поширений пиріг. Там він так і називається: «Bienenstich» — «Укус бджоли». Дивна назва, але коли ви будете його випікати, кухнею розповсюдиться аромат, який приверне бджіл зі всієї округи (навіть тих, які збиралися вкладатися спати).
Інгредієнти:
Для коржа:
1 склянка (200 мл) вершків 30% жирності,
1 склянка цукру,
5 яєць,
2 склянки борошна,
1 пакетик (15 г) розпушувача,
2 пакетики (по 8 г) ванільного цукру.
Для просочення:
1 склянка цукру,
4 ст. л. молока,
3 ст. л. меду,
60 г вершкового масла,
1 пакетик ванільного цукру.
Для посипання:
200 г волоських горіхів (нарізаних дрібними шматочками).
Приготування:
Збити яйця з цукром та ваніліном у стійку піну.
Додати інші складові, призначені для коржа. Все ретельно збити (має вийти досить рідке тісто на кшталт сметани).
Вилити його в форму, попередньо встеливши її пергаментом (я використовувала стандартне деко від духовки). Ретельно та рівномірно розподілити тісто по поверхні.
Випікати 20 хвилин при 180°С.
Приготувати заливку: масло розтопити. Додати інші складові й ретельно змішати все за допомогою вінчика.
На спечений корж посипати попередньо підсмажені горіхи.
Залити все заливкою.
Поставити деко в духовку ще на 20 хвилин (верхній шар зарум'яниться, горішки закарамелізуються, а заливка стане схожою на розтоплену карамель).
Дати пирогу трішки охолонути й нарізати його великими ромбами.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смаколик чудово смакує як із чаєм, так і з молоком.
Ось такий апетитний смаколик виходить у розрізі:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: