clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 464

Качка з гарбузом і яблуками в гусятниці

Овочі й фрукти під час запікання виділяють багато  смачного соку, яким потім можна поливати будь-який гарнір — кашу, локшину, рис...
Овочі й фрукти під час запікання виділяють багато смачного соку, яким потім можна поливати будь-який гарнір — кашу, локшину, рис... Фото: автора

Дуже вдалий рецепт приготування качки — м’ясо немов «знежирюється» завдяки гарбузу та кислим яблукам, при цьому фрукти й овочі такі смачні, що з’їдаються вмить на рівні з м’ясом.

Оскільки я взагалі люблю закинути продукти й надовго забути про страву, то гусятниця — це для мене справжня знахідка! В ній усе ретельно протушковується та «мліє» і в результаті продукти набувають дивовижного смаку та аромату. Якщо у вас немає цього диво-девайса, можна скористатися мультиваркою або глиняним горщиком.

Інгредієнти:

Тушка качки,

3-4 цибулини,

головка часнику,

1 велика морквина,

200-250 г гарбуза (почищеного),

сухі трави: базилік, кінза, м'ята,

3-4 яблука (бажано кислих сортів),

сіль та суміш перців мелена,

спеції: куркума, коріандр, зіра.

Приготування:

Тушку качки випатрати, обсушити, нарізати шматочками. Жир зачистити. Ті шматки, де є товста шкірка, посікти ножем ромбиками (бажано, звісно, щоб птиця була не жирна, але вигодувана в домашніх умовах). Потім м’ясо слід замаринувати в солі, перці, спеціях та травах. Все ретельно перемішати, намагаючись буквально втерти суміш в м'ясо. Залишити на декілька годин (я маринувала цілу ніч).

Після цього обсмажити замариновані шматки качки до зарум'янювання на сильному вогні (ніякого масла чи олії лити на сковорідку не потрібно; з качки натопиться необхідна кількість жиру й м’ясо не горітиме).

Скласти м’ясо в гусятницю.

Додати подрібнені цибулю й моркву, нарізаний великими кубиками гарбуз.

Вкрити шаром яблук, нарізаних четвертинками та почищених від шкірочки й серцевини. Притрусити часником, нарізаним пластинками.

Влити трохи бульйону (можна води), підсолити та доперчити (якщо потрібно), відправити в духовку. Запікати при 180ºС протягом 1,5 годин. Кришку не відкривати до кінця приготування.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: овочі й фрукти під час запікання виділяють багато смачного соку, яким потім можна поливати будь-який гарнір — кашу, локшину, рис... Тільки виймати шматочки гарбуза та яблук треба обережно, оскільки вони стають дивовижно ніжними й при недбалому перемішуванні легко можуть перетворитися на кашу.

страви з птиці, страви з качки, птиця, качка, м`ясо та субпродукти, качка з гарбузом та яблуками в гусятниці, качка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1177
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Варена куряча грудка для салатів за 5 хвилин
м`ясо та субпродукти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 826
З цим рецептом ви забудете про те, що філе курятини може бути прісним та сухим!
Курячі крильця з вишнями
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1653
Крильця за цим рецептом виходять дуже ніжними, а вишня, якнайкраще, відтіняє м'ясо своєю кислинкою і ледь помітним легким ароматом. Крім того, вишневий сік, змішуючись із іншими інгредієнтами, утворює дуже смачний соус, який доповнить не лише м'ясо, а й будь-який гарнір.
Домашня курка в горіховому соусі – соковита та м’яка
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 622
Якщо раніше з домашньої, вирощеної без «хімії», птиці ви варили лише холодець чи бульйон, вважаючи її жорсткою, то вам неодмінно варто спробувати цей рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: