Гаряча тема:
- Війна
Оскільки я взагалі люблю закинути продукти й надовго забути про страву, то гусятниця — це для мене справжня знахідка! В ній усе ретельно протушковується та «мліє» і в результаті продукти набувають дивовижного смаку та аромату. Якщо у вас немає цього диво-девайса, можна скористатися мультиваркою або глиняним горщиком.
Інгредієнти:
Тушка качки,
3-4 цибулини,
головка часнику,
1 велика морквина,
200-250 г гарбуза (почищеного),
сухі трави: базилік, кінза, м'ята,
3-4 яблука (бажано кислих сортів),
сіль та суміш перців мелена,
спеції: куркума, коріандр, зіра.
Приготування:
Тушку качки випатрати, обсушити, нарізати шматочками. Жир зачистити. Ті шматки, де є товста шкірка, посікти ножем ромбиками (бажано, звісно, щоб птиця була не жирна, але вигодувана в домашніх умовах). Потім м’ясо слід замаринувати в солі, перці, спеціях та травах. Все ретельно перемішати, намагаючись буквально втерти суміш в м'ясо. Залишити на декілька годин (я маринувала цілу ніч).
Після цього обсмажити замариновані шматки качки до зарум'янювання на сильному вогні (ніякого масла чи олії лити на сковорідку не потрібно; з качки натопиться необхідна кількість жиру й м’ясо не горітиме).
Скласти м’ясо в гусятницю.
Додати подрібнені цибулю й моркву, нарізаний великими кубиками гарбуз.
Вкрити шаром яблук, нарізаних четвертинками та почищених від шкірочки й серцевини. Притрусити часником, нарізаним пластинками.
Влити трохи бульйону (можна води), підсолити та доперчити (якщо потрібно), відправити в духовку. Запікати при 180ºС протягом 1,5 годин. Кришку не відкривати до кінця приготування.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: овочі й фрукти під час запікання виділяють багато смачного соку, яким потім можна поливати будь-який гарнір — кашу, локшину, рис... Тільки виймати шматочки гарбуза та яблук треба обережно, оскільки вони стають дивовижно ніжними й при недбалому перемішуванні легко можуть перетворитися на кашу.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: