clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1312

Цвітна капуста та броколі, запечені під сирним соусом

Страва чудово підходить до будь-яких гарнірів із круп чи картоплі.
Страва чудово підходить до будь-яких гарнірів із круп чи картоплі. Фото: автора

Проста, швидка й дуже смачна страва!

Гідна заміна м'ясу. Сирний соус надає броколі та цвітній капусті вишуканого вершкового смаку, овочі з ним виходять дуже апетитними та ніжними. До того ж, ця страва низькокалорійна. А це величезний плюс для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти:

500 г броколі,

500 г цвітної капусти,

500 мл вершків 15% (щоб зменшити калорійність страви можна замінити молоком жирністю 3,4%, але з вершками набагато смачніше!),

200 г будь-якого твердого сиру,

1 ст. л. борошна,

1 ст. л. вершкового масла,

сіль, перець,

дрібка цукру,

0,5 ч. л. мускатного горіха,

0,5 ч. л. паприки.

Приготування:

Капусту та броколі розібрати на суцвіття, відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк й дати стекти воді (можна одразу ж облити холодною водою, тоді броколі збережуть яскраво-зелений колір; я поспішала й знехтувала цією порадою, в результаті мої броколі втратили свій красивий відтінок). Викласти приварені суцвіття у форму для запікання.

Сир натерти на грубій тертці.

Масло розтопити, додати борошно, злегка обсмажити (консистенція «ру» як для соусу «Бешамель»).

Влити вершки, довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Посолити, поперчити за смаком, всипати цукор, мускатний горіх та паприку.

Коли соус трохи загусне, додати тертий сир.

Нагрівати доти, доки сир повністю не розплавиться. Залити соусом капусту.

Поставити деко в розігріту духовку. Запікати при температурі 180°С до золотавої скоринки (близько 25 хвилин).

Подавати, прикрасивши гілочкою базиліку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово підходить до будь-яких гарнірів із круп чи картоплі. Або ж можна подати її як самостійну замість легкої вечері.

броколі, цвітна капуста, овочі, овочеві страви, страви з овочів, сирний соус, цвітна капуста та броколі під сирним соусом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Крем-суп «Мадам ДюБаррі» – ніжний смак Франції
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2512
Оксамитова консистенція цієї першої страви повністю виправдовує свою назву.
Броколі з фаршем у сирному соусі
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1886
Навіть, якщо ви не любите броколі, ви неодмінно зміните своє ставлення до цього корисного овочу, коли приготуєте просту й неймовірно смачну а-ля запіканку.
Маринований мікс із цвітної капусти та броколі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1988
Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.
Цвітна капуста в сирному клярі
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2085
Золотавий, злегка хрусткий сирний кляр і шалено ароматний, нежирний соус. Готується страва до непристойності швидко й просто — а результат вражає!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: