Гаряча тема:
- Війна
А ще в ній лише 54 калорії! Готувала ікру з гарбуза вперше й нічого особливого від неї не очікувала, але її ніжна консистенція та солодкуватий присмак припав до душі. Закуска вийшла густою й неймовірно смачною! Мені гарбузова ікра сподобалася навіть більше, ніж улюблена кабачкова! Вона чудово імпонує до різних страв, а зі свіжим хлібчиком це взагалі нереальна смакота!
Інгредієнти:
1 кг почищеного гарбуза,
3 солодких болгарських перці,
1 велика цибулина,
3-4 зубки часнику,
500 г помідорів,
3 ст. л. лимонного соку,
2 ст. л. олії,
2 ст. л. цукру,
перець чорний мелений,
сіль (за смаком).
Приготування:
Деко встелити фольгою, злегка змастити олією. Викласти рівним шаром нарізаний невеликими шматочками гарбуз.
Зверху викласти помитий і нарізаний часточками болгарський перець, почищену й подрібнену цибулю.
Помідори помити, розрізати на половинки (якщо томати великі, тоді розрізати їх на декілька частин), викласти на деко зрізом догори. Підготовлені овочі злегка збризкати олією, посолити, поперчити й посипати цукром.
Відправити в розігріту до 180ºС духовку й запікати до готовності (до зарум'янювання). Запечені овочі охолодити та за допомогою блендера (чи м'ясорубки) перетворити на пюре.
Подрібнені овочі покласти в каструлю, помішуючи довести до кипіння. Якщо потрібно досолити, доперчити, можна додати улюблені сушені трави та спеції. Вичавити часник. Варити ікру на повільному вогні 5-10 хвилин, присмачити лимонним соком.
Готову ікру охолодити й дати настоятися в холодному місці 12 годин. За бажанням можна посипати підсмаженим насінням із гарбуза.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: