clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1777

Ікра з гарбуза «Помаранчева ніжність»

Мені гарбузова ікра сподобалася навіть більше, ніж улюблена кабачкова!
Мені гарбузова ікра сподобалася навіть більше, ніж улюблена кабачкова! Фото: автора

Чудова, проста в приготуванні страва, наповнена корисними речовинами, вітамінами й сонечком.

А ще в ній лише 54 калорії! Готувала ікру з гарбуза вперше й нічого особливого від неї не очікувала, але її ніжна консистенція та солодкуватий присмак припав до душі. Закуска вийшла густою й неймовірно смачною! Мені гарбузова ікра сподобалася навіть більше, ніж улюблена кабачкова! Вона чудово імпонує до різних страв, а зі свіжим хлібчиком це взагалі нереальна смакота!

Інгредієнти:

1 кг почищеного гарбуза,

3 солодких болгарських перці,

1 велика цибулина,

3-4 зубки часнику,

500 г помідорів,

3 ст. л. лимонного соку,

2 ст. л. олії,

2 ст. л. цукру,

перець чорний мелений,

сіль (за смаком).

Приготування:

Деко встелити фольгою, злегка змастити олією. Викласти рівним шаром нарізаний невеликими шматочками гарбуз.

Зверху викласти помитий і нарізаний часточками болгарський перець, почищену й подрібнену цибулю.

Помідори помити, розрізати на половинки (якщо томати великі, тоді розрізати їх на декілька частин), викласти на деко зрізом догори. Підготовлені овочі злегка збризкати олією, посолити, поперчити й посипати цукром.

Відправити в розігріту до 180ºС духовку й запікати до готовності (до зарум'янювання). Запечені овочі охолодити та за допомогою блендера (чи м'ясорубки) перетворити на пюре.

Подрібнені овочі покласти в каструлю, помішуючи довести до кипіння. Якщо потрібно досолити, доперчити, можна додати улюблені сушені трави та спеції. Вичавити часник. Варити ікру на повільному вогні 5-10 хвилин, присмачити лимонним соком.

Готову ікру охолодити й дати настоятися в холодному місці 12 годин. За бажанням можна посипати підсмаженим насінням із гарбуза.

страви з гарбуза, закуски, закуска, овочева ікра, ікра, овочі, страви з овочів, овочеві страви, ікра з гарбуза помаранчева ніжність, гарбузова ікра, ікра з гарбуза, гарбуз

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопляний гратен Дофінуа
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1778
Страва із золотавою скоринкою із вишуканим смаком та ароматом
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3856
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Гарбузово-картопляні ньокки з овочами
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2979
Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.
Осіннє різотто з гарбузом від Andy Chef
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1480
Найвдаліший рецепт приготування відомої італійської страви з рису від найулюбленішого кулінарного блогера та кулінара.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: