ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Домашнє арахісове масло

1 Листопада 2018 р. Тетяна КУЛЬБАЧНА Гурман 4210
Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!
Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!

Виходить дуже смачна і ситна паста, яку можна намащувати на ранкові тости, або використовувати для приготування смачних десертів.

Все дуже й дуже просто! Вам знадобиться лише арахіс, мед, рослинна олія та трохи солі. Виходить дуже смачна й ситна паста. А найголовніше – ви точно знаєте, що в ній немає консервантів, ароматизаторів й інших не дуже корисних інгредієнтів.

Інгредієнти:
2 склянки почищеного не солоного арахісу,

3 ст. л. меду,

1/2 ч. л. солі,

3-4 ст. л. олії (краще оливкової, але якщо у вас лише рафінована соняшникова – теж підійде).

Приготування:

Арахіс підсмажити на сухій сковорідці.

Охолодити й перекласти в кухонний комбайн або блендер.

Перемолоти. Мені подобається, щоб в арахісовій пасті траплялися шматочки горіхів, тому я віддсипала трішки, коли вони перемололися досить дрібно (як січка).

На цій стадії влити оілю і продовжувати перемелювати.

Коли паста стане майже однорідною, додати мед та сіль і знову включити кухонний комбайн.

Наприкінці додати відкладені мелені горішки й перемішати ложкою. Загалом горіхи повинні перемелюватися до пастоподібного стану приблизно 7 хвилин.


Готову пасту перекласти в банку. Зберігати в холодильнику не обов'язково, особливо якщо ви збираєтеся використати її протягом тижня.

десерти, рецепти від читачів, арахісове масло, арахіс, американська кухня, смачні сніданки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую