clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Листопада 2018 р. Тетяна КУЛЬБАЧНА 884

Домашнє арахісове масло

Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!
Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!

Виходить дуже смачна і ситна паста, яку можна намащувати на ранкові тости, або використовувати для приготування смачних десертів.

Все дуже й дуже просто! Вам знадобиться лише арахіс, мед, рослинна олія та трохи солі. Виходить дуже смачна й ситна паста. А найголовніше – ви точно знаєте, що в ній немає консервантів, ароматизаторів й інших не дуже корисних інгредієнтів.

Інгредієнти:
2 склянки почищеного не солоного арахісу,

3 ст. л. меду,

1/2 ч. л. солі,

3-4 ст. л. олії (краще оливкової, але якщо у вас лише рафінована соняшникова – теж підійде).

Приготування:

Арахіс підсмажити на сухій сковорідці.

Охолодити й перекласти в кухонний комбайн або блендер.

Перемолоти. Мені подобається, щоб в арахісовій пасті траплялися шматочки горіхів, тому я віддсипала трішки, коли вони перемололися досить дрібно (як січка).

На цій стадії влити оілю і продовжувати перемелювати.

Коли паста стане майже однорідною, додати мед та сіль і знову включити кухонний комбайн.

Наприкінці додати відкладені мелені горішки й перемішати ложкою. Загалом горіхи повинні перемелюватися до пастоподібного стану приблизно 7 хвилин.


Готову пасту перекласти в банку. Зберігати в холодильнику не обов'язково, особливо якщо ви збираєтеся використати її протягом тижня.

десерти, рецепти від читачів, арахісове масло, арахіс, американська кухня, смачні сніданки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Легендарне тістечко «Павлова» з малиновим курдом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1896
Райська насолода – це не Баунті, а торт «Павлова»! Цей смаколик інакше як спокусою назвати не можна!
Домашній маскарпоне з вершків – дуже схожий на оригінал!
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1738
З цим рецептом дорогі чізкейки стануть доступнішими і їх можна буде готувати не лише на свята, але й для простого сімейного чаювання!
Солодкі канелоні з вишнею, бананом та шоколадом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1361
Солодкі, соковиті, смачні... Рука з виделкою сама тягнеться за наступним шматочком!
Ідеальне м'яке морозиво-сорбет за 1 хвилину
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1215
Десерт готується дуже швидко, якщо є заздалегідь заморожені фрукти або ягоди. А ще можна їх і міксувати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: