clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Листопада 2018 р. Тетяна КУЛЬБАЧНА 690

Домашнє арахісове масло

Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!
Таке арахісове масло нічим не гірше, ніж магазинне. Воно навіть смачніше і, що найголовніше, натуральніше!

Виходить дуже смачна і ситна паста, яку можна намащувати на ранкові тости, або використовувати для приготування смачних десертів.

Все дуже й дуже просто! Вам знадобиться лише арахіс, мед, рослинна олія та трохи солі. Виходить дуже смачна й ситна паста. А найголовніше – ви точно знаєте, що в ній немає консервантів, ароматизаторів й інших не дуже корисних інгредієнтів.

Інгредієнти:
2 склянки почищеного не солоного арахісу,

3 ст. л. меду,

1/2 ч. л. солі,

3-4 ст. л. олії (краще оливкової, але якщо у вас лише рафінована соняшникова – теж підійде).

Приготування:

Арахіс підсмажити на сухій сковорідці.

Охолодити й перекласти в кухонний комбайн або блендер.

Перемолоти. Мені подобається, щоб в арахісовій пасті траплялися шматочки горіхів, тому я віддсипала трішки, коли вони перемололися досить дрібно (як січка).

На цій стадії влити оілю і продовжувати перемелювати.

Коли паста стане майже однорідною, додати мед та сіль і знову включити кухонний комбайн.

Наприкінці додати відкладені мелені горішки й перемішати ложкою. Загалом горіхи повинні перемелюватися до пастоподібного стану приблизно 7 хвилин.


Готову пасту перекласти в банку. Зберігати в холодильнику не обов'язково, особливо якщо ви збираєтеся використати її протягом тижня.

десерти, рецепти від читачів, арахісове масло, арахіс, американська кухня, смачні сніданки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Легендарне тістечко «Павлова» з малиновим курдом
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1587
Райська насолода – це не Баунті, а торт «Павлова»! Цей смаколик інакше як спокусою назвати не можна!
Вареники зі сливами з медово-сметанним соусом
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1380
Слива дуже добре поєднуються зі сметаною, медом, горішками та корицею. Передати смак готової страви дуже важко – це треба скуштувати!
Сирна запіканка з ожиною і малиною
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 916
Легкий, ніжний, повітряний сирний смаколик із ваніллю і ягодами – ідеально підійде для сніданку!
Поповери (Popovers) – закусочні булочки з млинцевого тіста
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 2262
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: