ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Оладки дріжджові з яблуками

2 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7861
На дріжджах оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними!
На дріжджах оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними! Фото: автора

Цей рецепт дуже зручний тим, що замішати тісто можна звечора, а смажити оладки зранку.

Що може бути краще, ніж спокусливий ванільний аромат свіжезасмажених оладок у вихідний день? На дріжджах вони виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними! А з кружальцями яблук - це незмінно безпрограшний варіант. Від такої спокуси не відмовиться жоден малий і дорослий вередун.

Інгредієнти:

250 мл кефіру,

3 ч. л. сухих дріжджів,

3-4 ст. л. цукру,

пакетик ванільного цукру,

0,25 ч. л. солі,

2 яйця,

1 ст. л. олії,

280 г борошна,

5 яблук.

Приготування:

Дріжджі розмішати з цукром, влити теплий кефір, перемішати.

Додати інші складові й знову ретельно перемішати. Зверху миску з тістом накрити харчовою плівкою й поставити на ніч у холодильник. 

Вранці суміш перемішати.

Яблука почистити, обережно видалити серединку та нарізати кружальцями.

Смажити оладки як і завжди, на олії на маленькому вогні. Коли один бік трішки схопиться, покласти в серединку кожного кружальце яблука.

Ще трішки посмажити й перевернути оладки на інший бік. Продовжувати готувати до готовності.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: викладати оладки слід на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Перед подачею посипати цукровою пудрою або ж полити варенням, сметаною, згущеним молоком тощо. Цього разу я подавала вишнею у сиропі:

 

Дуже смачно полити медом:

 

оладки, оладки млинці та сирники, оладки дріжджові, оладки з яблуками, смачні сніданки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую