clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1733

Оладки дріжджові з яблуками

На дріжджах оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними!
На дріжджах оладки виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними! Фото: автора

Цей рецепт дуже зручний тим, що замішати тісто можна звечора, а смажити оладки зранку.

Що може бути краще, ніж спокусливий ванільний аромат свіжезасмажених оладок у вихідний день? На дріжджах вони виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними! А з кружальцями яблук - це незмінно безпрограшний варіант. Від такої спокуси не відмовиться жоден малий і дорослий вередун.

Інгредієнти:

250 мл кефіру,

3 ч. л. сухих дріжджів,

3-4 ст. л. цукру,

пакетик ванільного цукру,

0,25 ч. л. солі,

2 яйця,

1 ст. л. олії,

280 г борошна,

5 яблук.

Приготування:

Дріжджі розмішати з цукром, влити теплий кефір, перемішати.

Додати інші складові й знову ретельно перемішати. Зверху миску з тістом накрити харчовою плівкою й поставити на ніч у холодильник. 

Вранці суміш перемішати.

Яблука почистити, обережно видалити серединку та нарізати кружальцями.

Смажити оладки як і завжди, на олії на маленькому вогні. Коли один бік трішки схопиться, покласти в серединку кожного кружальце яблука.

Ще трішки посмажити й перевернути оладки на інший бік. Продовжувати готувати до готовності.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: викладати оладки слід на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Перед подачею посипати цукровою пудрою або ж полити варенням, сметаною, згущеним молоком тощо. Цього разу я подавала вишнею у сиропі:

 

Дуже смачно полити медом:

 

оладки, оладки млинці та сирники, оладки дріжджові, оладки з яблуками, смачні сніданки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3595
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Наш рейтинг: п’ятірка млинців та оладок на будь-який смак та випадок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1716
Поки не розпочався Великий піст, потіште своїх рідних смаколиками. Запасайтеся рецептами для Сирної седмиці, яка стартує вже 12 лютого!
СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинцевий торт із ніжним сирним кремом
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3287
Рецепт, який стане «коронною стравою» в будь-якому кулінарному зошиті.
«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 7702
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: