Гаряча тема:
- Війна
Що може бути краще, ніж спокусливий ванільний аромат свіжезасмажених оладок у вихідний день? На дріжджах вони виходять дуже пишними, рум’яними, ну просто ідеальними! А з кружальцями яблук - це незмінно безпрограшний варіант. Від такої спокуси не відмовиться жоден малий і дорослий вередун.
Інгредієнти:
250 мл кефіру,
3 ч. л. сухих дріжджів,
3-4 ст. л. цукру,
пакетик ванільного цукру,
0,25 ч. л. солі,
2 яйця,
1 ст. л. олії,
280 г борошна,
5 яблук.
Приготування:
Дріжджі розмішати з цукром, влити теплий кефір, перемішати.
Додати інші складові й знову ретельно перемішати. Зверху миску з тістом накрити харчовою плівкою й поставити на ніч у холодильник.
Вранці суміш перемішати.
Яблука почистити, обережно видалити серединку та нарізати кружальцями.
Смажити оладки як і завжди, на олії на маленькому вогні. Коли один бік трішки схопиться, покласти в серединку кожного кружальце яблука.
Ще трішки посмажити й перевернути оладки на інший бік. Продовжувати готувати до готовності.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: викладати оладки слід на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Перед подачею посипати цукровою пудрою або ж полити варенням, сметаною, згущеним молоком тощо. Цього разу я подавала вишнею у сиропі:
Дуже смачно полити медом:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: