clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 447

Малинова гірчиця

На накритому столі малинова гірчиця виглядає дуже ефектно. До того ж – це неймовірно корисний соус!
На накритому столі малинова гірчиця виглядає дуже ефектно. До того ж – це неймовірно корисний соус! Фото: автора

Готується миттєво, виходить дуже пікантно.

Малинова гірчиця ідеально пасує до сирів та до різних видів м'яса. Особливо чудово поєднується із запеченою качкою або бужениною. На накритому столі виглядає дуже ефектно. До того ж – це дуже корисний соус! Про переваги гірчиці, напевно, чули всі. Вона є джерелом вітамінів В, Е, D, А, при цьому останній зберігається в ній понад півроку. А в поєднанні з малиною виходить взагалі справжня вітамінна бомба! Таку гірчицю можна використовувати як компонент салатної заправки.

Інгредієнти:

200 г малини (я використовувала заморожену, але влітку можна робити зі свіжою; гадаю, що такий соус буде ще смачнішим),

2,5 ст. л. сухого гірчичного порошку,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. бальзамічного соусу (за бажанням, але з ним смак гірчиці яскравіший),

сіль, суміш перців мелена – за смаком.

Приготування:

Малину скласти в сотейник і нагрівати до розм’якшення та виділення соку.

Потім подрібнити в блендері до однорідності.

Протерти пюре крізь сито, аби позбутися насінинок.

Додати мед, бальзамічний соус, сіль, перець і гірчичний порошок (я не люблю дуже гостру гірчицю, але це справа смаку, тому корегуйте кількість порошку на свій розсуд).

Ще раз пробити все блендером до однорідності.

Перекласти соус назад у сотейник, поставити на вогонь і проварити близько 5 хвилин (чим довше ви уварюватимете гірчицю, тим густішою вона ставатиме).

Перевірити готовність гірчиці можна, провівши лопаткою по дну сотейника: має утворитися доріжка, краї якої повільно з'єднуються:

 

Охолодити та перекласти в скляну баночку чи пляшечку (головне, щоб її можна було загвинтити кришечкою, тоді вона зберігатиметься в холодильнику до місяця).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: найбільше мені сподобалася малинова гірчиця в поєднанні із твердим сиром. Хоча з м’якими сирами теж дуже цікаво й смачно. Особливо з адигейським.

А ось мої хлопці навіть із сосисками її наминали та на хліб намащували.

домашній майонез, соуси, соус, закуски, закуска, гірчиця, малинова гірчиця, домашня гірчиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1628
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Домашній майонез за особливим рецептом Ектора Хіменеса-Браво
закуски, салати, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1844
Корисний соус для салатів, закусок та інших страв від гуру кулінарії та незмінного судді шоу «МайстерШеф».
Як приготувати ягідний курд?
десерти, порадник, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 456
Це такий собі заварний крем, у якому замість молока використовується ягідне пюре.
Розкриваємо секрети приготування домашнього майонезу
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2929
Скориставшись цими порадами, ви готуватимете майонез як справжні кулінарні гуру
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: