clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 918

Малинова гірчиця

На накритому столі малинова гірчиця виглядає дуже ефектно. До того ж – це неймовірно корисний соус!
На накритому столі малинова гірчиця виглядає дуже ефектно. До того ж – це неймовірно корисний соус! Фото: автора

Готується миттєво, виходить дуже пікантно.

Малинова гірчиця ідеально пасує до сирів та до різних видів м'яса. Особливо чудово поєднується із запеченою качкою або бужениною. На накритому столі виглядає дуже ефектно. До того ж – це дуже корисний соус! Про переваги гірчиці, напевно, чули всі. Вона є джерелом вітамінів В, Е, D, А, при цьому останній зберігається в ній понад півроку. А в поєднанні з малиною виходить взагалі справжня вітамінна бомба! Таку гірчицю можна використовувати як компонент салатної заправки.

Інгредієнти:

200 г малини (я використовувала заморожену, але влітку можна робити зі свіжою; гадаю, що такий соус буде ще смачнішим),

2,5 ст. л. сухого гірчичного порошку,

1 ст. л. меду,

1 ст. л. бальзамічного соусу (за бажанням, але з ним смак гірчиці яскравіший),

сіль, суміш перців мелена – за смаком.

Приготування:

Малину скласти в сотейник і нагрівати до розм’якшення та виділення соку.

Потім подрібнити в блендері до однорідності.

Протерти пюре крізь сито, аби позбутися насінинок.

Додати мед, бальзамічний соус, сіль, перець і гірчичний порошок (я не люблю дуже гостру гірчицю, але це справа смаку, тому корегуйте кількість порошку на свій розсуд).

Ще раз пробити все блендером до однорідності.

Перекласти соус назад у сотейник, поставити на вогонь і проварити близько 5 хвилин (чим довше ви уварюватимете гірчицю, тим густішою вона ставатиме).

Перевірити готовність гірчиці можна, провівши лопаткою по дну сотейника: має утворитися доріжка, краї якої повільно з'єднуються:

 

Охолодити та перекласти в скляну баночку чи пляшечку (головне, щоб її можна було загвинтити кришечкою, тоді вона зберігатиметься в холодильнику до місяця).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: найбільше мені сподобалася малинова гірчиця в поєднанні із твердим сиром. Хоча з м’якими сирами теж дуже цікаво й смачно. Особливо з адигейським.

А ось мої хлопці навіть із сосисками її наминали та на хліб намащували.

домашній майонез, соуси, соус, закуски, закуска, гірчиця, малинова гірчиця, домашня гірчиця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як зварити інвертний сироп вдома: що це таке та коли він потрібен?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3188
Найідеальніший замінник патоки, без якої не приготуєш красивої дзеркальної глазурі та не спечеш смачного різдвяного кексу!
Дегустаційна зала: який кетчуп найкраще смакує до шашлику? (відео)
порадник, відеорецепти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2002
Напередодні травневих свят ми провели чергову дегустацію: скуштували найстратегічніший продукт всіх пікніків – кетчуп «До шашлику». З шести зразків соусу різних марок наші дегустатори-аматори спробували визначити «найтоматніший» та «найшашличніший».
Як приготувати ягідний курд?
десерти, порадник, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 779
Це такий собі заварний крем, у якому замість молока використовується ягідне пюре.
Домашній майонез без яєць за 1 хвилину
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4354
Ідеальний рецепт всіма улюбленого соусу, який виходить завжди!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: