ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі стегенця по-японськи

6 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5110
Курка виходить ніжною та дуже соковитою.
Курка виходить ніжною та дуже соковитою. Фото: автора

Ця проста страва заслуговує на те, щоб про неї знали.

Замість курячих стегон можна взяти будь-яку іншу частину курячої тушки на ваш смак. Цукор не відчувається, тільки трохи в шкірочці, яка немов карамелізується. Курка виходить ніжною, соковитою. Підлива з цибулею злегка солодкувата. Нереально смачно!

Інгредієнти:

1 кг курячих стегон,

6-7 цибулин,

5 зубків часнику,

120 мл соєвого соусу,

120 г цукру,

30 мл оцту винного,

90 мл води,

20 мл коньяку,

сіль,

куркума,

карі,

суміш перців.

Приготування:

Стегна дуже ретельно промити під проточною водою, скласти в миску, трішки підсолити та натерти спеціями й приправами.

Часник почистити, подрібнити. Цибулю нарізати півкільцями.

В глибокій товстостінній сковорідці або в сотейнику розтопити цукор до рідкого стану. Влити соєвий соус (цукор миттєво твердне і з'являється запах смаженої карамелі. Проте не варто хвилюватися — він повністю потім розчиниться, причому дуже швидко. Запах деякий час буде на кухні, але при додаванні наступних інгредієнтів зникає). Влити оцет, розведений водою. Додати цибулю й часник, перемішати.

Додати стегенця та закрити кришку.

Вогонь середній. Готувати приблизно годину, декілька разів перемішати. Приблизно через 30-40 хвилин досолити (за потреби) й влити коньяк. Ще трішки протушкувати й можна подавати.

 

курка, страви з курятини, м`ясо та субпродукти, курятина, курячі стегенця по-японськи, японська кухня, курячі стегенця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую