Гаряча тема:
- Війна
Замість курячих стегон можна взяти будь-яку іншу частину курячої тушки на ваш смак. Цукор не відчувається, тільки трохи в шкірочці, яка немов карамелізується. Курка виходить ніжною, соковитою. Підлива з цибулею злегка солодкувата. Нереально смачно!
Інгредієнти:
1 кг курячих стегон,
6-7 цибулин,
5 зубків часнику,
120 мл соєвого соусу,
120 г цукру,
30 мл оцту винного,
90 мл води,
20 мл коньяку,
сіль,
куркума,
карі,
суміш перців.
Приготування:
Стегна дуже ретельно промити під проточною водою, скласти в миску, трішки підсолити та натерти спеціями й приправами.
Часник почистити, подрібнити. Цибулю нарізати півкільцями.
В глибокій товстостінній сковорідці або в сотейнику розтопити цукор до рідкого стану. Влити соєвий соус (цукор миттєво твердне і з'являється запах смаженої карамелі. Проте не варто хвилюватися — він повністю потім розчиниться, причому дуже швидко. Запах деякий час буде на кухні, але при додаванні наступних інгредієнтів зникає). Влити оцет, розведений водою. Додати цибулю й часник, перемішати.
Додати стегенця та закрити кришку.
Вогонь середній. Готувати приблизно годину, декілька разів перемішати. Приблизно через 30-40 хвилин досолити (за потреби) й влити коньяк. Ще трішки протушкувати й можна подавати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: