ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий салат із баклажанами, квасолею та маринованою цибулею

7 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3080
Салатик хоч і не дуже фотогенічний, проте неймовірно смачний!
Салатик хоч і не дуже фотогенічний, проте неймовірно смачний! Фото: автора

Лише три основних інгредієнти, а на виході – справжня симфонія смаку та аромату!

Як на мене наступного дня, після настоювання-маринування в холодильнику, салатик став ще смачнішим. Так вкотре переконалася, що для мене страви з баклажанів – це страви «завтрашнього дня». Тобто лише згодом вони набувають свого неповторного довершеного смаку. Але, як відомо, на смак і колір всі фломастери різні… Можливо саме в теплому варіанті ця страва смакуватиме вам найбільше. Тому, аби знайти свій смак, варто спробувати цей салатик в обох інтерпретаціях.

Інгредієнти:

3-4 середніх баклажани,

2 склянки вареної квасолі (у мене молода заморожена, але можна використовувати й готову консервовану),

1 солодка біла цибулина (або червона, на ваш розсуд),

3-4 зубки часнику,

2-3 ст. л. соєвого соусу,

дрібка цукру,

олія (для смаження).

Для заправки:

2 ст. л. оливкової олії,

2 ст. л. бальзамічного оцту,

0,5 ст. л. меду,

1 ч. л. гірчиці (у мене гостра з перцем та часником),

по дрібці солі та меленої суміші перців.

Приготування:

Квасолю відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні та відцідити рідину, відкинувши її на друшляк (я квасолю для салатів завжди відварюю напередодні, а зціджую воду безпосередньо перед приготуванням).

Нашаткувати цибулю півкільцями (салатні сорти цибулі соковитіші, солодші та ніжніші, але можна використовувати й звичайну ріпчасту).

Приготувати заправку: з’єднати в ємності всі інгредієнти. Додати до заправки цибулю, перемішати й залишити на 5 хвилин для того, щоб цибуля замаринувати, а всі складові поділилися своїми ароматами.

Баклажани почистити від шкірки, нарізати брусочками й трішки присолити. Залишити на 15-20 хвилин, щоб відійшла гіркота. Потім промити під проточною водою та відтиснути.

Обсмажити на олії, періодично помішуючи, до золотавої скоринки. Притрусити трішки цукром, щоб баклажани карамелізувалися. Наприкінці приготування додати розчавлений пласким боком ножа часник та влити соєвий соус. Ретельно перемішати і смажити все разом ще 1-2 хвилини.

Перекласти у заправку з цибулею теплі смажені баклажани, перемішати.

Додати підготовлену квасолю й знову ретельно все вимішати.

Спробувати салат на сіль та перець і, якщо потрібно, довести до смаку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салатик хоч і не дуже фотогенічний, проте неймовірно смачний! Для гармонійнішого смаку візьміть цибулю, баклажани й квасолю в рівних пропорціях, тобто по одній склянці кожного продукту в готовому вигляді.

салати без майонезу, салати, салат, теплий салат з баклажанами та квасолею, квасолевий салат, салат з баклажанами, теплий салат, баклажани, квасоля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую