ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Розсипчасте печиво «Діаманти» від П’єра Ерме

8 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 15284
На перший погляд звичайне буденне печиво, але тільки не на смак!
На перший погляд звичайне буденне печиво, але тільки не на смак! Фото: автора

Класичний хрусткий смаколик, який французи називають печиво-сабле, просто тане у роті!

Спочатку це печиво привернуло мене своєю назвою, але дізнавшись автора, я зрозуміла - воно не може бути несмачним. Це власний рецепт знаменитого метра-кондитера П'єра Ерме! Воно ніжне, розсипчасте та, що важливо, готується швидко із доступних кожному продуктів. Свою назву печиво отримало через цікавий зовнішній вигляд – його боки вкриті кристалами цукру, які виблискують немов діаманти. На перший погляд звичайна буденна випічка, але тільки не на смак! Я не очікувала такої текстури. Печиво хрустке й миттєво тане в роті, з ніжним ванільним смаком і солоненьким післясмаком. Воно стало одним із моїх улюблених і посіло гідне місце в кулінарній скарбничці.

Інгредієнти:

230 г вершкового масла,

330 г борошна,

100 г цукрової пудри (саме пудри, цукор не підійде!),

0,5 ч. л. ванільного екстракту (можна ванільного цукру, але натурального),

1/4 ч. л. солі,

1 ч. л. розпушувача,

1 яйце (для змащування),

цукор (для посипання).

Приготування:

Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою до кремоподібного стану.

Додати сіль, ванільний екстракт. Просіяти розпушувач і борошно. Швидко замісити м'яке еластичне тісто, зібравши його в кулю.

Потім розділити на 2 частини, скачати з них ковбаски діаметром 2-3 см, загорнути кожну окремо в плівку й відправити в морозилку на півгодини до часткового заморожування.

Готові ковбаски дістати з морозильної камери, змастити збитим яйцем.

На стіл насипати цукор і прокатати по ньому ковбаски, з силою втискаючи кристалики в тісто.

Ковбаски в цукрі нарізати на сегменти завширшки 1,5-2 см.

Викласти «шайбочки» на встелене пергаментом деко (у мене силіконовий килимок), витримуючи дистанцію, адже вони в процесі збільшаться. Нічим змащувати не потрібно, у печиві достатньо масла, щоб воно не прилипало до паперу.

Випікати при 180°С 20-25 хвилин до легкого рум'янцю.

Дати повністю охолонути й можна ласувати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це печиво однаково смакує як із кавою, так і з чаєм, та навіть молоком. Мені подобається їсти його з питним йогуртом.

печиво, П`єр Ерме, французька кухня, печиво Діаманти, пісочне тісто, випічка до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую