Гаряча тема:
- Війна
Спочатку це печиво привернуло мене своєю назвою, але дізнавшись автора, я зрозуміла - воно не може бути несмачним. Це власний рецепт знаменитого метра-кондитера П'єра Ерме! Воно ніжне, розсипчасте та, що важливо, готується швидко із доступних кожному продуктів. Свою назву печиво отримало через цікавий зовнішній вигляд – його боки вкриті кристалами цукру, які виблискують немов діаманти. На перший погляд звичайна буденна випічка, але тільки не на смак! Я не очікувала такої текстури. Печиво хрустке й миттєво тане в роті, з ніжним ванільним смаком і солоненьким післясмаком. Воно стало одним із моїх улюблених і посіло гідне місце в кулінарній скарбничці.
Інгредієнти:
230 г вершкового масла,
330 г борошна,
100 г цукрової пудри (саме пудри, цукор не підійде!),
0,5 ч. л. ванільного екстракту (можна ванільного цукру, але натурального),
1/4 ч. л. солі,
1 ч. л. розпушувача,
1 яйце (для змащування),
цукор (для посипання).
Приготування:
Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою до кремоподібного стану.
Додати сіль, ванільний екстракт. Просіяти розпушувач і борошно. Швидко замісити м'яке еластичне тісто, зібравши його в кулю.
Потім розділити на 2 частини, скачати з них ковбаски діаметром 2-3 см, загорнути кожну окремо в плівку й відправити в морозилку на півгодини до часткового заморожування.
Готові ковбаски дістати з морозильної камери, змастити збитим яйцем.
На стіл насипати цукор і прокатати по ньому ковбаски, з силою втискаючи кристалики в тісто.
Ковбаски в цукрі нарізати на сегменти завширшки 1,5-2 см.
Викласти «шайбочки» на встелене пергаментом деко (у мене силіконовий килимок), витримуючи дистанцію, адже вони в процесі збільшаться. Нічим змащувати не потрібно, у печиві достатньо масла, щоб воно не прилипало до паперу.
Випікати при 180°С 20-25 хвилин до легкого рум'янцю.
Дати повністю охолонути й можна ласувати.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це печиво однаково смакує як із кавою, так і з чаєм, та навіть молоком. Мені подобається їсти його з питним йогуртом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: