clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 5370

Розсипчасте печиво «Діаманти» від П’єра Ерме

На перший погляд звичайне буденне печиво, але тільки не на смак!
На перший погляд звичайне буденне печиво, але тільки не на смак! Фото: автора

Класичний хрусткий смаколик, який французи називають печиво-сабле, просто тане у роті!

Спочатку це печиво привернуло мене своєю назвою, але дізнавшись автора, я зрозуміла - воно не може бути несмачним. Це власний рецепт знаменитого метра-кондитера П'єра Ерме! Воно ніжне, розсипчасте та, що важливо, готується швидко із доступних кожному продуктів. Свою назву печиво отримало через цікавий зовнішній вигляд – його боки вкриті кристалами цукру, які виблискують немов діаманти. На перший погляд звичайна буденна випічка, але тільки не на смак! Я не очікувала такої текстури. Печиво хрустке й миттєво тане в роті, з ніжним ванільним смаком і солоненьким післясмаком. Воно стало одним із моїх улюблених і посіло гідне місце в кулінарній скарбничці.

Інгредієнти:

230 г вершкового масла,

330 г борошна,

100 г цукрової пудри (саме пудри, цукор не підійде!),

0,5 ч. л. ванільного екстракту (можна ванільного цукру, але натурального),

1/4 ч. л. солі,

1 ч. л. розпушувача,

1 яйце (для змащування),

цукор (для посипання).

Приготування:

Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою до кремоподібного стану.

Додати сіль, ванільний екстракт. Просіяти розпушувач і борошно. Швидко замісити м'яке еластичне тісто, зібравши його в кулю.

Потім розділити на 2 частини, скачати з них ковбаски діаметром 2-3 см, загорнути кожну окремо в плівку й відправити в морозилку на півгодини до часткового заморожування.

Готові ковбаски дістати з морозильної камери, змастити збитим яйцем.

На стіл насипати цукор і прокатати по ньому ковбаски, з силою втискаючи кристалики в тісто.

Ковбаски в цукрі нарізати на сегменти завширшки 1,5-2 см.

Викласти «шайбочки» на встелене пергаментом деко (у мене силіконовий килимок), витримуючи дистанцію, адже вони в процесі збільшаться. Нічим змащувати не потрібно, у печиві достатньо масла, щоб воно не прилипало до паперу.

Випікати при 180°С 20-25 хвилин до легкого рум'янцю.

Дати повністю охолонути й можна ласувати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: це печиво однаково смакує як із кавою, так і з чаєм, та навіть молоком. Мені подобається їсти його з питним йогуртом.

печиво, П`єр Ерме, французька кухня, печиво Діаманти, пісочне тісто, випічка до чаю

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 3072
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Печиво «Ріголетто»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1939
Ароматне, хрустке, з горіховим смаком і розсипчастою текстурою.
Шотландські гарбузові скони – смачні пряники до чаю
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2678
М'які та ніжні, ароматні та рум'яні, з хрусткою скоринкою...
Пісочне печиво на сметані «Равлики з какао»
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 12948
У нас воно числиться в незмінних фаворитах домашніх чаювань.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: