Гаряча тема:
- Війна
Проста в приготуванні, ситна й смачна страва для сімейного обіду чи вечері. Особливо вона подобається чоловічій половині моєї сім’ї. Адже традиційна картопляна запіканка чи запіканка з локшини давно приїлися й ними вже нікого не здивуєш. Зовсім інша справа запіканка на зразок лазаньї – чудово смакує, апетитно виглядає і не так буденно!
Інгредієнти:
5 яєць,
3 ст. л. сметани,
3 ст. л. манки,
300 г твердого сиру (у мене польський «Радомер», але не принципово, можна й бюджетніший варіант на кшталт «Російського» чи «Голландського»),
700 г курячого філе (перекрутити на фарш),
0,5 ст. л. вершкового масла,
2 цибулини,
2 морквини,
2 ст. л. олії,
панірувальні сухарі,
сіль та перець чорний мелений,
мускатний горіх,
пелюстки сушеної паприки,
прованські трави.
Приготування:
Сирне тісто: сир натерти на тертці (можна використовувати суміш різних сирів, так смак запіканки буде ще цікавіший, до прикладу, твердий та м'який сир).
Використовуючи вінчик, збити всі 5 яєць, додати сметану, манну крупу (можна манку замінити на борошно, яке слід попередньо просіяти) й тертий сир. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати до однорідності, щоб не було грудочок, поставити на маленький вогонь і трішки прогріти, щоб сир розплавився (я навіть не доводила до кипіння, сир у мене був якісний, тому почав буквально танути на очах; загалом, тісто має бути як на млинці).
Розділити сирний соус-тісто на чотири рівні частини.
Начинка: дрібно нарізати цибулю, натерти на тертці моркву.
Спасерувати овочі на олії. Злегка охолодити й додати засмажку в курячий фарш. Посолити, поперчити за смаком, додати прованські трави, паприку.
Добре вимішати начинку рукою.
Формування: на дно форми (у мене керамічна 18х26 см), змащеної маслом та присипаної панірувальними сухарями, викласти одну частину сирного тіста. Рівномірно розподілити.
На нього – шар м’ясної начинки.
Потім друга частина тіста й знову начинка. Повторити процедуру ще один раз, завершуючи сирним шаром (тобто виходить 4 сирних шари та 3 м’ясних, при цьому сирне тісто знизу та зверху запіканки). Поставити випікатися до світло-золотавого кольору (духовка повинна бути розігріта до 180°С) приблизно на 50 хвилин.
Готову запіканку трохи охолодити й лише тоді нарізати порційно й подавати до столу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас, як і у мене, форма керамічна, то можна подавати страву одразу ж у ній, а розрізати запіканку безпосередньо за столом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: