clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 425

Сирна запіканка з курячим фаршем

Проста в приготуванні, ситна й смачна страва для сімейного обіду чи вечері.
Проста в приготуванні, ситна й смачна страва для сімейного обіду чи вечері. Фото: автора

Наша українська відповідь італійській лазаньї!

Проста в приготуванні, ситна й смачна страва для сімейного обіду чи вечері. Особливо вона подобається чоловічій половині моєї сім’ї. Адже традиційна картопляна запіканка чи запіканка з локшини давно приїлися й ними вже нікого не здивуєш. Зовсім інша справа запіканка на зразок лазаньї – чудово смакує, апетитно виглядає і не так буденно!

Інгредієнти:

5 яєць,

3 ст. л. сметани,

3 ст. л. манки,

300 г твердого сиру (у мене польський «Радомер», але не принципово, можна й бюджетніший варіант на кшталт «Російського» чи «Голландського»),

700 г курячого філе (перекрутити на фарш),

0,5 ст. л. вершкового масла,

2 цибулини,

2 морквини,

2 ст. л. олії,

панірувальні сухарі,

сіль та перець чорний мелений,

мускатний горіх,

пелюстки сушеної паприки,

прованські трави.

Приготування:

Сирне тісто: сир натерти на тертці (можна використовувати суміш різних сирів, так смак запіканки буде ще цікавіший, до прикладу, твердий та м'який сир). 

Використовуючи вінчик, збити всі 5 яєць, додати сметану, манну крупу (можна манку замінити на борошно, яке слід попередньо просіяти) й тертий сир. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Все ретельно перемішати до однорідності, щоб не було грудочок, поставити на маленький вогонь і трішки прогріти, щоб сир розплавився (я навіть не доводила до кипіння, сир у мене був якісний, тому почав буквально танути на очах; загалом, тісто має бути як на млинці).

Розділити сирний соус-тісто на чотири рівні частини.

Начинка: дрібно нарізати цибулю, натерти на тертці моркву.

Спасерувати овочі на олії. Злегка охолодити й додати засмажку в курячий фарш.  Посолити, поперчити за смаком, додати прованські трави, паприку.

Добре вимішати начинку рукою.

Формування: на дно форми (у мене керамічна 18х26 см), змащеної маслом та присипаної панірувальними сухарями, викласти одну частину сирного тіста. Рівномірно розподілити.

На нього – шар м’ясної начинки.

Потім друга частина тіста й знову начинка. Повторити процедуру ще один раз, завершуючи сирним шаром (тобто виходить 4 сирних шари та 3 м’ясних, при цьому сирне тісто знизу та зверху запіканки). Поставити випікатися до світло-золотавого кольору (духовка повинна бути розігріта до 180°С) приблизно на 50 хвилин.

Готову запіканку трохи охолодити й лише тоді нарізати порційно й подавати до столу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас, як і у мене, форма керамічна, то можна подавати страву одразу ж у ній, а розрізати запіканку безпосередньо за столом.

запіканки, запіканка, страви з фаршу, страви з курятини, курятина, м`ясо та субпродукти, сирна запіканка з курячим фаршем, українська лазанья, лазанья

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 792
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1898
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Сирна запіканка з ожиною і малиною
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 665
Легкий, ніжний, повітряний сирний смаколик із ваніллю і ягодами – ідеально підійде для сніданку!
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1412
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: