Гаряча тема:
- Війна
Фрикадельки дуже добре поєднуються з брюссельською капустою не лише розміром, але й за смаком. А різні овочі та ніжний вершковий соус чудово доповнюють це поєднання.
Інгредієнти:
300 г брюссельської капусти,
1 велика морквина,
1 цибулина,
2 болгарські перчини,
200 мл вершків (20%),
сіль та дрібка цукру,
суміш перців мелена,
мускатний горіх,
суміш італійських трав,
олія (для смаження).
Для фрикадельок:
500 г фаршу (будь-якого, наразі в мене курятина),
1 плавлений сирок,
1 яйце,
сіль, перець.
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями.
Моркву – півмісяцями.
Фарш посолити, поперчити, додати натертий на тертці плавлений сирок та яйце. Ретельно вимішати.
Сформувати невеликі фрикадельки (бажано, щоб вони були приблизно однакового розміру з брюссельською капустою).
Обсмажити їх на олії до легкого зарум’янювання.
Скласти в глиняний горщик для запікання (або в порційні горщики).
На олії, у якій смажилися фрикадельки, спасерувати цибулю та моркву. Додати нарізаний півкільцями чи смужками болгарський перець. Трохи обсмажити, посолити, поперчити, присмачити цукром.
Влити вершки та тушкувати все близько 3-5 хвилин.
Готову засмажку перекласти до фрикадельок.
Брюссельську капусту почистити, занурити в киплячий підсолений окріп, варити протягом 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк та одразу ж облити холодною водою (це допоможе зберегти красивий зелений колір капусти).
Підготовлену капусту додати до фрикадельок і дуже обережно перемішати. Влити трішки бульйону (або води). Закрити горщик кришкою та запікати при 180°С протягом 25-30 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо вам хочеться зробити страву ситнішою, то сміливо можете додавати у фарш варений рис. Так, до речі, можна ще й здешевити її. Якщо ж додати в засмажку томатну пасту чи помідори, то виде щось на кшталт «лінивих» голубців.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: