clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 735

Брюссельська капуста з фрикадельками в глиняному горщику

Якщо вам хочеться зробити страву ситнішою, то сміливо можете додавати у фарш для фрикадельок варений рис.
Якщо вам хочеться зробити страву ситнішою, то сміливо можете додавати у фарш для фрикадельок варений рис. Фото: автора

Ця корисна й смачна страва вигідна ще й тим, що до неї не потрібен гарнір, адже в ній уже є овочі!

Фрикадельки дуже добре поєднуються з брюссельською капустою не лише розміром, але й за смаком. А різні овочі та ніжний вершковий соус чудово доповнюють це поєднання.

Інгредієнти:

300 г брюссельської капусти,

1 велика морквина,

1 цибулина,

2 болгарські перчини,

200 мл вершків (20%),

сіль та дрібка цукру,

суміш перців мелена,

мускатний горіх,

суміш італійських трав,

олія (для смаження).

Для фрикадельок:

500 г фаршу (будь-якого, наразі в мене курятина),

1 плавлений сирок,

1 яйце,

сіль, перець.

Приготування:

Цибулю нарізати півкільцями.

Моркву – півмісяцями.

Фарш посолити, поперчити, додати натертий на тертці плавлений сирок та яйце. Ретельно вимішати.

Сформувати невеликі фрикадельки (бажано, щоб вони були приблизно однакового розміру з брюссельською капустою).

Обсмажити їх на олії до легкого зарум’янювання.

Скласти в глиняний горщик для запікання (або в порційні горщики).

На олії, у якій смажилися фрикадельки, спасерувати цибулю та моркву. Додати нарізаний півкільцями чи смужками болгарський перець. Трохи обсмажити, посолити, поперчити, присмачити цукром.

Влити вершки та тушкувати все близько 3-5 хвилин.

Готову засмажку перекласти до фрикадельок.

Брюссельську капусту почистити, занурити в киплячий підсолений окріп, варити протягом 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк та одразу ж облити холодною водою (це допоможе зберегти красивий зелений колір капусти).

Підготовлену капусту додати до фрикадельок і дуже обережно перемішати. Влити трішки бульйону (або води). Закрити горщик кришкою та запікати при 180°С протягом 25-30 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо вам хочеться зробити страву ситнішою, то сміливо можете додавати у фарш варений рис. Так, до речі, можна ще й здешевити її. Якщо ж додати в засмажку томатну пасту чи помідори, то виде щось на кшталт «лінивих» голубців.

фрикадельки, глиняні горщики, страви в горщиках, страви з фаршу, брюссельська капуста, брюссельська капуста з фрикадельками, брюсельська капуста в горщику, м`ясо та субпродукти, глиняні горщики

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чанахі у горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1757
Автентична страва грузинської кухні з баранини, квасолі й овочів, тушкованих у казані або глиняних горщиках.
Капуста по-північнословацьки з фрикадельками
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1216
Простий рецепт приготування капусти, тушкованої з м'ясними фрикадельками, в пікантному томатному соусі.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Смачно, просто, ситно й соковито!
Шведські м’ясні фрикадельки з сиром в духовці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1400
Ніжні, соковиті, ароматні – ці міні-тефтельки є гідними конкурентами традиційних котлет.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: