clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 3945

Селянська «Затируха» – суп, який подобається усім

«Затируху» можна варити не лише на м'ясному бульйоні, але й на овочевому чи грибному. Або ж просто додати в улюблений суп.
«Затируху» можна варити не лише на м'ясному бульйоні, але й на овочевому чи грибному. Або ж просто додати в улюблений суп. Фото: автора

Родзинка страви – в незвичній борошняній крихті, яку мої близькі прозвали «лінивою локшиною».

Рецепт знайшла в старій кулінарній книжці про кухню слов’ян, але трішки його модернізувала. Вийшла ситна, навариста, апетитна й дуже смачна перша страва. Її обожнюють навіть діти! Я ж люблю цей супчик за простоту приготування та лаконічний і доступний набір продуктів, який завжди знайдеться практично на будь-якій кухні.

Інгредієнти:

На 3-літрову каструлю:

400 г курятини (у мене крильця та гомілки),

6-7 картоплин,

1 цибулина,

2 морквини,

1 маленький корінь селери,

сіль та перець мелені,

куркума,

зелень петрушки,

лавровий листок.

Для «лінивої локшини»:

1 яйце,

150 г борошна.

Приготування:

Курятину порубати, помити й поставити варитися на маленький вогонь. Після закипання бульйону зняти піну й посолити.

В миску всипати борошно та вибити яйце.

Добре перемішати руками, потираючи долоні одна об одну, щоб утворилася крихта середньої фракції.

Через півгодини від початку кипіння бульйону вийняти м'ясо й відділити його від кісток. Дрібно нарізати цибулю, одну морквину натерти на тертці. Спасерувати овочі на олії.

Іншу морквину нарізати кубиками. Так само подрібнити й корінь селери.

Картоплю почистити, нарізати брусочками та додати в бульйон.

Коли все закипить, додати селеру й кубики моркви. Поварити ще хвилин 10-15 та покласти в суп засмажку. Присмачити спеціями, додати лавровий листок. Якщо потрібно, то досолити.  Повернути у бульйон варене м'ясо курки.

Приготовану борошняно-яєчну крихту просіяти крізь сито, щоб позбутися зайвого борошна.

Додати вміст сита у киплячий суп.

Варити на слабкому вогні ще 10 хвилин. Наприкінці покласти подрібнену зелень і вимкнути вогонь.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: «Затируху» можна варити не лише на м'ясному бульйоні, але й на овочевому чи грибному. Або ж просто додати в улюблений суп. У будь-якому випадку практично всі перші страви (навіть без м'яса!) з нею вийдуть ситнішими та наваристими.

галушки, кльоцки, затируха, супи, перші страви, селянська затируха, російська кухня, кухня слов`ян, суп затируха

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Французький цибульний суп: ніжно й вишукано
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2655
Ця перша страва для французів – як для нас борщ. Якщо не вдаватися в деталі, то це величезна кількість цибулі в бульйоні з грінками та сиром.
Червоний борщ із... «сирим» смородиновим варенням
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1179
Завдяки ягодам смак першої страви стає багатшим та свіжішим!
Суп із «ледачими» пельменями
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2739
Смачна, ситна і, водночас, не важка перша страва.
Зелений борщ від Ігоря Місевича
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 2420
Здається, що може бути простішим, ніж зелений борщ? Але це ви просто ще не куштували борщ за рецептом колишнього учасника «МайстерШеф» Ігоря Місевича!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: