clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 638

Тюфтельки по-грецьки

Тюфтельки виходять дуже соковитими та ніжними за рахунок домашнього сиру.
Тюфтельки виходять дуже соковитими та ніжними за рахунок домашнього сиру. Фото: автора

Ніжні й соковиті котлетки в смачному томатному соусі.

У цей рецепт я просто закохалася і готую цю страву досить часто. Гадаю, що й ви не залишитеся байдужими, коли спробуєте її. Тюфтельки виходять дуже соковитими та ніжними за рахунок домашнього сиру. А соус просто неймовірний!

Інгредієнти:

Для фаршу:

400 г свинячого фаршу,

200 г вареного рису,

1 велика цибулина,

1 морквина,

2 зубки часнику,

100 г домашнього сиру,

1 яйце,

панірувальні сухарі,

1-2 ст. л. молока або вершків,

1 ч. л. гірчиці,

сухі трави (у мене орегано, чебрець),

сіль, перець,

мускатний горіх.

Для соусу:

2 цибулини,

1 велика морква,

2 мариновані помідори,

2 ст. л. томатної пасти,

1 ст. л. крохмалю,

1 ст. л. цукру,

300 мл бульйону (або води),

2 зубки часнику,

зелень,

сіль, перець за смаком.

Приготування:

Для тюфтелей: фарш змішати з вареним рисом, спасерованою морквою, цибулею та часником. Вимісити. Додати сир, яйце, гірчицю і декілька ложок вершків або молока. Знову ретельно вимісити. Посолити, поперчити, додати спеції і приправи.

Сформувати з фаршу тюфтельки, запанірувати їх у панірувальних сухарях.

Обсмажити з двох боків на олії.

Для соусу: в сковорідці розігріти олію й злегка обсмажити цибулю. Моркву натерти на тертці. Додати до цибулі. Обсмажити разом декілька хвилин. Мариновані помідори також натерти на тертці (без шкірки), відправити до овочів. Додати томатну пасту, цукор, сіль. Тушкувати разом 2-3 хвилини. Крохмаль розвести в 1/4 склянки холодної води, ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Вилити до овочів. Перемішати. Залити все гарячим бульйоном, додати зелень і часник (через прес). Закрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.

Залити тюфтелі соусом, закрити кришкою і тушкувати разом 15 хвилин.

Подавати, поливши соусом.

фрикадельки, тюфтельки, тюфтелі, м`ясо та субпродукти, тюфтельки по-грецьки, страви з фаршу, котлети

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капуста по-північнословацьки з фрикадельками
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1241
Простий рецепт приготування капусти, тушкованої з м'ясними фрикадельками, в пікантному томатному соусі.
Тюфтельки в їстівних "стаканчиках"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 869
Оригінальна ідея святкової подачі простої буденної страви.
Шведські тюфтелі – дуже ніжні, просто тануть у роті!
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2481
Сметана – основна «фішка» фаршу.
Кенігсбергські клопси - м'ясні міні-котлетки родом із Прусії
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1050
М'ясна страва німецької кухні, яка складається з ніжних тюфтельок, политих цікавим пікантним соусом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: