ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Січня, 2020

Завиванці з сиром сулугуні, шинкою та ківі

24 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1803
М'ясні завиванці можна їсти гарячими й холодними, подавати на обід, вечерю або святковий стіл.
М'ясні завиванці можна їсти гарячими й холодними, подавати на обід, вечерю або святковий стіл. Фото: автора

Для начинки можна використовувати гриби, сир, овочі, сухофрукти – все, до чого приведе вас кулінарна фантазія!

 

Завиванець або крученик — традиційна страва української кухні. Проста в приготуванні, але поживна, і, до того ж, начинку можна змінювати на власний розсуд, урізноманітнюючи так сімейне меню. М'ясні завиванці можна їсти гарячими й холодними, подавати на обід, вечерю або святковий стіл. Загалом, це досить універсальна страва, яка не вимагає дуже точного дотримання рецептури. Краще використовувати філе свинини, але підійде також і курятина чи індичатина.

Інгредієнти:

Для завиванців:

500 г м'якоті свинини,

100 г сиру сулугуні,

100 г шинки,

4-5 великих ківі (або 5-6 маленьких),

0,5 ч. л. меленої солодкої паприки,

сіль, чорний мелений перець.

Для панірування:

150 г панірувальних сухарів,

150 борошна,

3-4 яйця,

сіль, перець.

Приготування:

Шинку дрібно нарізати кубиками.

Сир також подрібнити шматочками, відповідно до розміру шинки.

Ківі почистити від шкірочки та пошаткувати ножем, щоб шматочки були дрібними.

М'ясо нарізати як на відбивні, кожен шматок відбити молоточком.

Злегка посолити, поперчити, притрусити паприкою з одного боку.

Скласти заготовки одна на одну так, щоб кожен непосолений бік торкався сторони зі спеціями. Залишити маринуватися на 20 хвилин.

На середину кожної відбивної викласти начинку.

Скрутити м'ясні заготовки на кшталт рулетиків:

Яйця збити, посолити, поперчити за смаком. Приготувати одну тарілку з борошном, іншу – з панірувальними сухарями.

Вмочувати завиванці спочатку в яєчний кляр.

Потім швидко запанірувати в борошні.

Повернути назад у яйця.

А потім одразу ж в панірувальні сухарі.

Обсмажити на сковорідці на олії до золотавого кольору з усіх боків.

Готові завиванці викласти на паперовий рушник, дати стекти зайвому жиру.

Скласти в каструлю й закрити кришкою, щоб страва трішки постояла, проте не охолола.

Подавати з овочевими салатами та томатним соусом.

 

завиванці, рулетики, м`ясні рулетики, крученики, м`ясо та субпродукти, завиванці з сиром шинкою та ківі, крученики з начинкою, завиванці з начинкою, українська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую