ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Листопада, 2019

Салат із малосольного лосося з «бородинськими» сухариками

27 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1460
Такий салатик може стати чудовим ланчем або навіть легкою вечерею.
Такий салатик може стати чудовим ланчем або навіть легкою вечерею. Фото: автора

Смачний та корисний салатик, який прийде до смаку любителям червової рибки.

Підійде будь-яка червона слабосолена риба — лосось, сьомга, форель, горбуша тощо. Сухарики я зробила з бородинського хліба, присмачивши їх паприкою та часником. У поєднанні з рибкою — це справжній смаковий вибух. Такий салатик може стати чудовим ланчем або навіть легкою вечерею. Рецепт з книги «Рецепти смачного й здорового життя» з деякими змінами.

Інгредієнти:

250 г філе малосольного лосося,

2 невеликих огірка,

150 г адигейського сиру,

пучок салату айсберг.

Для сухариків:

бородинський хліб із насінням та родзинками,

декілька зубків часнику,

1-2 ст. л. оливкової олії,

паприка,

сіль.

Для заправки:

2 ст. л. (з гіркою) натурального йогурту,

1/3 ч. л. паприки,

1 ч. л. французької гірчиці (в зернах),

сіль,

цукор,

зелень.

Приготування:

Хліб нарізати невеликими кубиками й підсушити в духовці. Зубок часнику вичавити, додати олію, сіль, паприку. Все ретельно розмішати та полити цією сумішшю сухарики.

Змішати всі інгредієнти для заправки. Сіль додавати дуже обережно, оскільки риба вже солона.

Салат нарвати руками досить великими шматками й викласти на тарілку.

Рибу нарізати шматочками довільного розміру.

Сир та огірки нарізати кубиками.

Змішати всі інгредієнти, полити заправкою і викласти на тарілку з листям салату. Посипати сухариками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо салат ви їстимете не одразу, то хлібні сухарики додавайте лише перед подачею, щоб не розмокнули.

салати, салат, салати без майонезу, салат з лососем та бородинськими сухариками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую