clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 612

Болгарський яблучний пиріг без масла та яєць

Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів.
Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів. Фото: автора

Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів.

Для мене головний плюс цього пирога в тому, що його дуже просто готувати. Не потрібен міксер, нічого не треба збивати й немає гори брудного посуду. В результаті ж виходить такий розкішний десерт, аж не віриться, що на нього було витрачено мінімум зусиль! Пиріг із розряду «насипних». Я їх люблю та маю у своєму кулінарному зошиті до десятка. Проте цей кардинально відрізняється від усіх інших тим, що заливається зверху молоком.

Інгредієнти:

1 склянка манної крупи,

1 склянка борошна,

1 склянка цукру,

1,5 ч. л. розпушувача,

5 яблук,

лимонний сік,

1 склянка молока,

кориця (за бажанням).

Склянка – 250 мл. Форма для хліба (можна круглу, квадратну – коригувати кількість шарів та конфігурацію можна на свій розсуд).

Приготування:

Змішати в мисці борошно, розпушувач, манку й цукор.

Яблука натерти на грубій тертці й скропити лимонним соком.

Форму встелити пергаментом, який слід вирізати за розміром форми (я його попередньо змочила водою, щоб він тримався стінок).

На дно форми висипати склянку сухої суміші.

Зверху викласти шар яблук (можна терти яблука безпосередньо у форму, так вони не встигнуть потемніти, ви точно зможете визначити потрібну вам кількість та ще більше зменшите кількість брудного посуду).

Потім знову шар сухої суміші. У підсумку має вийти по 3 шари (у мене зверху суха суміш, тобто четвертий шар). Посипати все корицею.

Закип’ятити склянку молока.

Тепер найцікавіше – залити пиріг гарячим молоком.

Проштрикнути його в декількох місцях ножем, щоб молоко дійшло до самого дна форми (робити це слід ретельно, інакше знизу у вас буде твердий шар, який більше нагадуватиме печиво, а нам потрібна ніжна та м’яка текстура).

Випікати 50 хвилин при 180°С (верх має красиво зарум’янитися).

Дістати пиріг із форми, зняти пергамент.

Дати повністю охолонути й лише тоді розрізати на порції.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зручніше робити пиріг у силіконовій формі. Її не потрібно встеляти пергаментом. До того ж у ній легко рівномірно розподілити молоко. Достатньо відтягнути з усіх боків по черзі бортики форми й воно затече до нижнього шару.

випічка з яблуками, насипний пиріг, солодка випічка, пиріг, яблука, болгарська кухня, випічка без яєць, випічка без масла, болгарський яблучний пиріг

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Сухий» пиріг із яблуками, бананами та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 779
В «Гурмані» вже є декілька варіантів «насипних» пирогів», але цей кардинально відрізняється. В ньому є своя унікальна родзинка — начинка для смаколика готується на основі... червоного вина.
Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 5668
Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.
Вологий яблучний пиріг Шули Модан
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1387
Це один із найсмачніших смаколиків, які я коли-небудь готувала!
Насипний пиріг зі смородиною та персиками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 598
Смачна розсипчаста випічка з тіста-крихти, ніжною кремоподібною заливкою та соковитою начинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: