clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 814

Постимо смачно: Короп у кукурудзяному борошні, запечений з овочами

Рибка під овочами замінить і основну страву, і гарнір.
Рибка під овочами замінить і основну страву, і гарнір. Фото: автора

Дуже смачна, ароматна й соковита рибка!

Обожнюю страви, в яких багато овочів. Адже необхідність готувати гарнір відпадає. Крім того, якщо запекти рибку разом із селерою, морквою, болгарським перцем тощо, то організм отримує багато всього корисного. А в піст, коли організм відчуває нестачу тих чи інших мікроелементів та поживних речовин, це важливо, як ніколи.

Інгредієнти:

Тушка коропа (у мене на 2 кг),

1 велика морквина,

2 цибулини,

2 болгарські перчини,

половина кореня селери,

2-3 зубки часнику,

кукурудзяне борошно та олія для смаження риби,

перець чорний мелений,

коріандр мелений,

сіль та 0,5 ст. л. цукру.

Приготування:

Рибу обробити, розділити на філе й нарізати порційними шматочками. Посолити, присмачити перцем та коріандром, залишити на 10 хвилин. Потім запанірувати кожен шматочок у кукурудзяному борошні й обсмажити на сковорідці на олії до зарум’янювання.

Скласти на паперовий рушник, аби позбутися зайвого жиру.

В сковорідці обсмажити півкільця цибулі та моркви.

Додати корінь селери, нарізаний соломкою. Перемішати й смажити все разом 3-5 хвилин.

Потім покласти перець, нарізаний подовгастими смужками та подрібнений часник.

Посолити, поперчити, присмачити цукром, перемішати. Готувати все разом ще декілька хвилин.

На дно керамічної форми викласти третю частину овочів.

Зверху обсмажені шматочки коропа.

Накрити рештою овочів.

Відправити в духовку й запікати 15-20 хвилин при 180°С.

Якщо ви скористалися керамічною формою, то страву на стіл можна подавати одразу ж у ній.

річкова риба, короп, риба та морепродукти, піст, пісні страви, пісна трапеза, страви для посту, рибні страви, короп в кукурудзяному борошні, короп запечений з овочами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Рибацький» оселедець із карася – рецепт від любителів «тихого» полювання
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 20563
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній абсолютно не має кісточок.
Короп фарширований по-одеськи — оригінально, пікантно й шалено смачно!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1992
Коропа найчастіше ми звикли смажити. Між тим, з цієї популярної річкової риби можна приготувати не одну дивовижну страву. До того ж, ще й без кісток!
Короп в сметано-сирному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1668
Смачнішого рецепту річкової риби годі й шукати!
Оселедець із коропа по-домашньому
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4557
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: