clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 677

Курячі фрикадельки, тушковані з квасолею та овочами

Готувати фрикадельки зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом.
Готувати фрикадельки зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом. Фото: автора

Ароматна й ситна страва, яка знайома багатьом ще з дитинства. Особливо смачним виходить овочево-томатний соус!

Варіантів і варіацій приготування фрикадельок з овочами налічується не один десяток. Від них у захваті, як діти, так і дорослі. Готувати зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом. Рецепт досить простий і, якщо заздалегідь відварити квасолю, то ситну й смачну вечерю можна приготувати дуже швидко!

Інгредієнти:

Для фрикадельок:

1 кг курячого фаршу (або будь-якого іншого),

1 яйце,

декілька скибочок батону,

молоко (для замочування батону),

1 цибулина,

сіль, перець,

хмелі-сунелі,

карі.

Для овочево-томатної складової:

150-200 мл бульйону (можна води),

2 склянки квасолі (у мене молода заморожена, тож я її попередньо навіть не замочувала),

2 цибулини,

2 морквини,

2 болгарських перці,

4 томати,

3-4 зубки часнику,

половинка перчика чилі,

лавровий листок,

сіль, чорний мелений перець,

паприка,

0,5 ст. л. цукру.

Приготування:

Фрикадельки: фарш з’єднати з яйцем, замоченою в молоці булкою, натертою цибулею, перцем та сіллю, спеціями.

Все ретельно вимішати та сформувати фрикадельки, розміром із волоський горіх.

В каструлі з товстим дном чи гусятниці, в якій буде тушкуватися страва, зварити квасолю до напівготовності.

На сковорідці обсмажити моркву, нарізану півмісяцями.

Додати півкільця цибулі й пасерувати до її прозорості.

Потім додати болгарський перець, нарізаний смужками.

Перець чилі та часник дрібно посікти ножем.

Також додати до всіх овочів, ретельно перемішати.

Покласти подрібнені томати, посолити, поперчити, присмачити цукром.

Готувати засмажку до розм'якшення всіх овочів.

Зверху на варену квасолю покласти фрикадельки, влити бульйон (у мене заморожений).

Закрити кришкою та готувати на середньому вогні 10 хвилин.

Покласти лавровий листок, паприку, якщо потрібно досолити й доперчити. Дати закипіти і викласти засмажку.

Протушкувати ще хвилин 10 й додати зелень.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно з рисом. Мені особисто найкраще смакує як окрема страва.

фрикадельки, страви з фаршом, фарш, страви з квасолі, квасоля, страви з овочів, овочеві страви, овочі, м`ясо та субпродукти, фрикадельки з квасолею та овочами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як швидко зварити квасолю без попереднього замочування?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 19005
Цей експрес-метод не лише пришвидшує приготування, але й покращує смак бобових.
Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 783
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
Тюфтельки по-грецьки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 785
Ніжні й соковиті котлетки в смачному томатному соусі.
Печеня з курки із молодою квасолею і баклажанами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 787
Дуже проста й смачна страва, при цьому без грама картоплі!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: