ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курячі фрикадельки, тушковані з квасолею та овочами

4 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5628
Готувати фрикадельки зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом.
Готувати фрикадельки зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом. Фото: автора

Ароматна й ситна страва, яка знайома багатьом ще з дитинства. Особливо смачним виходить овочево-томатний соус!

Варіантів і варіацій приготування фрикадельок з овочами налічується не один десяток. Від них у захваті, як діти, так і дорослі. Готувати зовсім нескладно. Подавати можна з пастою, гречкою, рисом, картоплею або навіть просто зі свіжим хлібом. Рецепт досить простий і, якщо заздалегідь відварити квасолю, то ситну й смачну вечерю можна приготувати дуже швидко!

Інгредієнти:

Для фрикадельок:

1 кг курячого фаршу (або будь-якого іншого),

1 яйце,

декілька скибочок батону,

молоко (для замочування батону),

1 цибулина,

сіль, перець,

хмелі-сунелі,

карі.

Для овочево-томатної складової:

150-200 мл бульйону (можна води),

2 склянки квасолі (у мене молода заморожена, тож я її попередньо навіть не замочувала),

2 цибулини,

2 морквини,

2 болгарських перці,

4 томати,

3-4 зубки часнику,

половинка перчика чилі,

лавровий листок,

сіль, чорний мелений перець,

паприка,

0,5 ст. л. цукру.

Приготування:

Фрикадельки: фарш з’єднати з яйцем, замоченою в молоці булкою, натертою цибулею, перцем та сіллю, спеціями.

Все ретельно вимішати та сформувати фрикадельки, розміром із волоський горіх.

В каструлі з товстим дном чи гусятниці, в якій буде тушкуватися страва, зварити квасолю до напівготовності.

На сковорідці обсмажити моркву, нарізану півмісяцями.

Додати півкільця цибулі й пасерувати до її прозорості.

Потім додати болгарський перець, нарізаний смужками.

Перець чилі та часник дрібно посікти ножем.

Також додати до всіх овочів, ретельно перемішати.

Покласти подрібнені томати, посолити, поперчити, присмачити цукром.

Готувати засмажку до розм'якшення всіх овочів.

Зверху на варену квасолю покласти фрикадельки, влити бульйон (у мене заморожений).

Закрити кришкою та готувати на середньому вогні 10 хвилин.

Покласти лавровий листок, паприку, якщо потрібно досолити й доперчити. Дати закипіти і викласти засмажку.

Протушкувати ще хвилин 10 й додати зелень.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно з рисом. Мені особисто найкраще смакує як окрема страва.

фрикадельки, страви з фаршом, фарш, страви з квасолі, квасоля, страви з овочів, овочеві страви, овочі, м`ясо та субпродукти, фрикадельки з квасолею та овочами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую