clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Грудня 2018 р. Елена Ранілук 242

Картопляні оладки (польська кухня)

Подавати оладки щедро поливши сметаною та притрусивши зеленню.
Подавати оладки щедро поливши сметаною та притрусивши зеленню.

Страви, подібні до дерунів, популярні не лише в українській та білоруській, але й у багатьох інших національних кухнях буквально усіх континентів.

У Польщі деруни називають картопляними оладками (принаймні, саме під такою невибагливою назвою я знайшла цей рецептик в одній книжці з польської кухні). Та, зрештою, як не називай, а виходить все одно смачно! Можете пересвідчитися в цьому на власному досвіді...

Інгредієнти:
800 г картоплі,

250 г цибулі,

1 яйце,

4 ст.л. пшеничного борошна,

0,5 ч.л. цукру,

сіль за смаком,

олія для смаження,

сметана чи грибний соус для подачі,

зелень петрушки для прикрашання.

Приготування:
Картоплю помити, почистити й ще раз облити водою. Цибулю почистити. Натерти овочі на дрібній тертці (цибуля не тільки зробить оладки смачнішими та пишнішими, але й перешкоджатиме потемнішанню картопляної маси). Додати у суміш збите яйце, борошно, сіль, цукор. Добре перемішати. На сковорідці розігріти трохи олії та викладати картопляну масу ложкою. Обсмажити оладки на середньому вогні до рум'яності. Перекинути на інший бік та обсмажити до готовності. Подавати гарячими, посипавши січеною зеленню петрушки, зі сметаною чи грибним соусом.

 

З повагою, Елена Ранілук, м. Чернівці.

оладки, деруни, овочеві страви, оладки млинці та сирники, рецепти від читачів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Наш рейтинг: п’ятірка млинців та оладок на будь-який смак та випадок
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1270
Поки не розпочався Великий піст, потіште своїх рідних смаколиками. Запасайтеся рецептами для Сирної седмиці, яка стартує вже 12 лютого!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 9001
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1593
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 2305
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: