ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопляні оладки (польська кухня)

5 Грудня 2018 р. Елена Ранілук Гурман 6146
Подавати оладки щедро поливши сметаною та притрусивши зеленню.
Подавати оладки щедро поливши сметаною та притрусивши зеленню.

Страви, подібні до дерунів, популярні не лише в українській та білоруській, але й у багатьох інших національних кухнях буквально усіх континентів.

У Польщі деруни називають картопляними оладками (принаймні, саме під такою невибагливою назвою я знайшла цей рецептик в одній книжці з польської кухні). Та, зрештою, як не називай, а виходить все одно смачно! Можете пересвідчитися в цьому на власному досвіді...

Інгредієнти:
800 г картоплі,

250 г цибулі,

1 яйце,

4 ст.л. пшеничного борошна,

0,5 ч.л. цукру,

сіль за смаком,

олія для смаження,

сметана чи грибний соус для подачі,

зелень петрушки для прикрашання.

Приготування:
Картоплю помити, почистити й ще раз облити водою. Цибулю почистити. Натерти овочі на дрібній тертці (цибуля не тільки зробить оладки смачнішими та пишнішими, але й перешкоджатиме потемнішанню картопляної маси). Додати у суміш збите яйце, борошно, сіль, цукор. Добре перемішати. На сковорідці розігріти трохи олії та викладати картопляну масу ложкою. Обсмажити оладки на середньому вогні до рум'яності. Перекинути на інший бік та обсмажити до готовності. Подавати гарячими, посипавши січеною зеленню петрушки, зі сметаною чи грибним соусом.

 

З повагою, Елена Ранілук, м. Чернівці.

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую