ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Теплий салат із курячою печінкою та вишнями

9 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4576
На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий.
На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий. Фото: автора

Яскрава, легка й дуже смачна страва!

Це не зовсім салат, принаймні, не в тому варіанті, яким ми звикли його бачити. Подають його теплим, а всі складові, окрім листя салату, попередньо обсмажуються. Вишня робить смак печінки свіжим і яскравим. На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий. Він чудово доповнює страву та підкреслює смаки всіх її складових.

Інгредієнти:

500 г курячої печінки,

250 г замороженої вишні без кісточки (або свіжої),

пучок будь-якого листового салату (у мене фіолетовий лолло-россо),

100 г зеленої цибулі,

1 цибулина,

50 г коньяку,

оливкова олія для обсмажування і заправки,

сіль,

1 ст. л. цукру,

мелений чорний і рожевий перці,

1-2 ст. л. соєвого соусу,

мелена кориця (за бажанням),

смажений кунжут.

Приготування:

За годину до початку приготування вийняти з вишні кісточки та присипати її цукром. Відкинути на сито, щоб стік сік (його не виливати, він ще згодиться!).

Листя салату помити й обсушити на паперовому рушнику. Потім нарвати руками й розкласти на порційні тарілки.

Почистити курячу печінку від прожилок і жовчних протоків. Розділити кожну навпіл та замаринувати в спеціях та соєвому соусі.

Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями. Злегка спасерувати її на оливковій олії.

Потім додати печінку й обсмажити її з усіх боків протягом 3-4 хвилин. Якщо потрібно, то посолити, поперчити. Через декілька секунд влити в сковорідку коньяк і знову перемішати.

Додати вишню й подрібнену зелену цибулю. Перемішати й готувати ще 10 хвилин на маленькому вогні.

Підготовлену суміш розкласти в тарілки, поверх салатного листя.

У ту ж сковорідку, в якій готувалася печінка, влити вишневий сік і уварювати його вдвічі (я додала ще й дрібку кориці). Помішуючи, довести до стану не надто густого сиропу. Перелити заправку в чашку й повністю охолодити.

Полити салат вишневим соусом і оливковою олією (останню я не використовувала, щоб зменшити калорійність страви). Посипати злегка підсмаженим кунжутом. Приправити меленим рожевим перцем. Подавати одразу ж, поки печінка не встигла охолонути.

салати без майонезу, салат, салати, салат з курячою печінкою та вишнями, куряча печінка, субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую