Гаряча тема:
- Війна
Це не зовсім салат, принаймні, не в тому варіанті, яким ми звикли його бачити. Подають його теплим, а всі складові, окрім листя салату, попередньо обсмажуються. Вишня робить смак печінки свіжим і яскравим. На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий. Він чудово доповнює страву та підкреслює смаки всіх її складових.
Інгредієнти:
500 г курячої печінки,
250 г замороженої вишні без кісточки (або свіжої),
пучок будь-якого листового салату (у мене фіолетовий лолло-россо),
100 г зеленої цибулі,
1 цибулина,
50 г коньяку,
оливкова олія для обсмажування і заправки,
сіль,
1 ст. л. цукру,
мелений чорний і рожевий перці,
1-2 ст. л. соєвого соусу,
мелена кориця (за бажанням),
смажений кунжут.
Приготування:
За годину до початку приготування вийняти з вишні кісточки та присипати її цукром. Відкинути на сито, щоб стік сік (його не виливати, він ще згодиться!).
Листя салату помити й обсушити на паперовому рушнику. Потім нарвати руками й розкласти на порційні тарілки.
Почистити курячу печінку від прожилок і жовчних протоків. Розділити кожну навпіл та замаринувати в спеціях та соєвому соусі.
Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями. Злегка спасерувати її на оливковій олії.
Потім додати печінку й обсмажити її з усіх боків протягом 3-4 хвилин. Якщо потрібно, то посолити, поперчити. Через декілька секунд влити в сковорідку коньяк і знову перемішати.
Додати вишню й подрібнену зелену цибулю. Перемішати й готувати ще 10 хвилин на маленькому вогні.
Підготовлену суміш розкласти в тарілки, поверх салатного листя.
У ту ж сковорідку, в якій готувалася печінка, влити вишневий сік і уварювати його вдвічі (я додала ще й дрібку кориці). Помішуючи, довести до стану не надто густого сиропу. Перелити заправку в чашку й повністю охолодити.
Полити салат вишневим соусом і оливковою олією (останню я не використовувала, щоб зменшити калорійність страви). Посипати злегка підсмаженим кунжутом. Приправити меленим рожевим перцем. Подавати одразу ж, поки печінка не встигла охолонути.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: