clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 653

Теплий салат із курячою печінкою та вишнями

На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий.
На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий. Фото: автора

Яскрава, легка й дуже смачна страва!

Це не зовсім салат, принаймні, не в тому варіанті, яким ми звикли його бачити. Подають його теплим, а всі складові, окрім листя салату, попередньо обсмажуються. Вишня робить смак печінки свіжим і яскравим. На особливі овації заслуговує соус-заправка – дуже смачний та вишуканий. Він чудово доповнює страву та підкреслює смаки всіх її складових.

Інгредієнти:

500 г курячої печінки,

250 г замороженої вишні без кісточки (або свіжої),

пучок будь-якого листового салату (у мене фіолетовий лолло-россо),

100 г зеленої цибулі,

1 цибулина,

50 г коньяку,

оливкова олія для обсмажування і заправки,

сіль,

1 ст. л. цукру,

мелений чорний і рожевий перці,

1-2 ст. л. соєвого соусу,

мелена кориця (за бажанням),

смажений кунжут.

Приготування:

За годину до початку приготування вийняти з вишні кісточки та присипати її цукром. Відкинути на сито, щоб стік сік (його не виливати, він ще згодиться!).

Листя салату помити й обсушити на паперовому рушнику. Потім нарвати руками й розкласти на порційні тарілки.

Почистити курячу печінку від прожилок і жовчних протоків. Розділити кожну навпіл та замаринувати в спеціях та соєвому соусі.

Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями. Злегка спасерувати її на оливковій олії.

Потім додати печінку й обсмажити її з усіх боків протягом 3-4 хвилин. Якщо потрібно, то посолити, поперчити. Через декілька секунд влити в сковорідку коньяк і знову перемішати.

Додати вишню й подрібнену зелену цибулю. Перемішати й готувати ще 10 хвилин на маленькому вогні.

Підготовлену суміш розкласти в тарілки, поверх салатного листя.

У ту ж сковорідку, в якій готувалася печінка, влити вишневий сік і уварювати його вдвічі (я додала ще й дрібку кориці). Помішуючи, довести до стану не надто густого сиропу. Перелити заправку в чашку й повністю охолодити.

Полити салат вишневим соусом і оливковою олією (останню я не використовувала, щоб зменшити калорійність страви). Посипати злегка підсмаженим кунжутом. Приправити меленим рожевим перцем. Подавати одразу ж, поки печінка не встигла охолонути.

салати без майонезу, салат, салати, салат з курячою печінкою та вишнями, куряча печінка, субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат на щодень із капустою, курятиною та грушею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 885
Буквально три інгредієнти, простота приготування, доступні, бюджетні продукти й на вашому столі чудова, легка, свіжа й соковита страва!
Теплий салат із баклажанами, квасолею та маринованою цибулею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 499
Лише три основних інгредієнти, а на виході – справжня симфонія смаку та аромату!
Селянський овочевий салат із домашнім сиром та базиліком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 897
Рецепт для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, харчується правильно й збалансовано. В цьому салаті немає нічого зайвого, всі інгредієнти ідеально поєднуються за смаком.
Салат із малосольного лосося з «бородинськими» сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 587
Смачний та корисний салатик, який прийде до смаку любителям червової рибки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: