clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 1190

Качка з яблуками та картоплею, запечена в «рукаві»

Завдяки яблукам м'ясо птиці м'яке, соковите, ніжне й ароматне, а картопля просочується м’ясним соком та жиром!
Завдяки яблукам м'ясо птиці м'яке, соковите, ніжне й ароматне, а картопля просочується м’ясним соком та жиром! Фото: автора

Ароматна, ніжна, соковита, зі скоринкою. Птиця, приготована в такий спосіб, – це дуже смачно!

Останнім часом мені подобається запікати птицю в «рукаві», завдяки цьому вона виходить незмінно соковитою та м'якою. У фользі, до прикладу, аналогічного результату важко досягнути. Качка з яблуками вже давно стала класикою. М'ясо цієї птиці досить жорстке, а кисленькі яблука пом’якшують його волокна та надають готовій страві соковитості. Проте цього разу я вирішила трішки відійти від цього традиційного поєднання та додала до страви ще й гарнір у вигляді картоплі.

Інгредієнти:

Тушка качки (у мене на 1,7 кг),

5-6 кислуватих яблук,

1 кг картоплі,

перець.

Маринад:

2-3 ст. л. соку лимона,

3 ст. л. оливкової олії,

0,5 ст. л. гірчиці,

паприка,

сіль,

суміш перців мелена,

хмелі-сунелі,

мускатний горіх.

Приготування:

Качку помити, зачистити від зайвого жиру та нарізати порційними шматками (я, зазвичай, запікаю цю птицю цілою лише для святкового столу, а для домашньої трапези розділяю на порції). Качине м'ясо має специфічний присмак, тому перед приготуванням його бажано замаринувати. Для цього слід змішати сік лимона, сіль, олію, прянощі та спеції. Цією сумішшю рівномірно натерти всі шматочки. Залишити маринуватися на декілька годин (я часто залишаю на ніч).

Яблука почистити від шкірочки та серцевинки та нарізати часточками.

Картоплю почистити й подрібнити великими кубиками.

У великій мисці з’єднати яблука, картоплю та мариновану качку, все ретельно перемішати.

Відрізати шматок рукава для запікання, перекласти у неї заготовку разом із маринадом й зав’язати міцно з обох боків. Розташувати його швом догори на глибоке деко.

Зверху зробити декілька проколів дерев’яною шпажкою.

Запікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200°С близько 1,5-2 годин. Наприкінці приготування для рум'яної скоринки слід розрізати рукав (десь за півгодини до готовності).

Готову страву викласти на тарілку, прикрасити на свій розсуд.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: яблучка всередині стали м'якими й практично перетворилися на пюре, але вони виконали свою місію – зробили м'ясо птиці м'яким і соковитим, ніжним і ароматним. Картопля ж просочилася м’ясним соком та жиром та стала неймовірно смачною!

М'ясо настільке м'яке, що буквально само відстає від кісток!

 

страви в рукаві, качка, м`ясо та субпродукти, птиця, качка з яблуками та картоплею запечена в рукаві, запечена качка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ніжна баранина в рукаві з овочами (або яловичина!)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1087
Їжа, приготована у власному соку, набагато корисніша, ніж та, яку ми смажимо або варимо.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 2755
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Качка з гарніром, запечена в банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1170
Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити.
Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4574
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: