ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Качка з яблуками та картоплею, запечена в «рукаві»

9 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 20149
Завдяки яблукам м'ясо птиці м'яке, соковите, ніжне й ароматне, а картопля просочується м’ясним соком та жиром!
Завдяки яблукам м'ясо птиці м'яке, соковите, ніжне й ароматне, а картопля просочується м’ясним соком та жиром! Фото: автора

Ароматна, ніжна, соковита, зі скоринкою. Птиця, приготована в такий спосіб, – це дуже смачно!

Останнім часом мені подобається запікати птицю в «рукаві», завдяки цьому вона виходить незмінно соковитою та м'якою. У фользі, до прикладу, аналогічного результату важко досягнути. Качка з яблуками вже давно стала класикою. М'ясо цієї птиці досить жорстке, а кисленькі яблука пом’якшують його волокна та надають готовій страві соковитості. Проте цього разу я вирішила трішки відійти від цього традиційного поєднання та додала до страви ще й гарнір у вигляді картоплі.

Інгредієнти:

Тушка качки (у мене на 1,7 кг),

5-6 кислуватих яблук,

1 кг картоплі,

перець.

Маринад:

2-3 ст. л. соку лимона,

3 ст. л. оливкової олії,

0,5 ст. л. гірчиці,

паприка,

сіль,

суміш перців мелена,

хмелі-сунелі,

мускатний горіх.

Приготування:

Качку помити, зачистити від зайвого жиру та нарізати порційними шматками (я, зазвичай, запікаю цю птицю цілою лише для святкового столу, а для домашньої трапези розділяю на порції). Качине м'ясо має специфічний присмак, тому перед приготуванням його бажано замаринувати. Для цього слід змішати сік лимона, сіль, олію, прянощі та спеції. Цією сумішшю рівномірно натерти всі шматочки. Залишити маринуватися на декілька годин (я часто залишаю на ніч).

Яблука почистити від шкірочки та серцевинки та нарізати часточками.

Картоплю почистити й подрібнити великими кубиками.

У великій мисці з’єднати яблука, картоплю та мариновану качку, все ретельно перемішати.

Відрізати шматок рукава для запікання, перекласти у неї заготовку разом із маринадом й зав’язати міцно з обох боків. Розташувати його швом догори на глибоке деко.

Зверху зробити декілька проколів дерев’яною шпажкою.

Запікати в заздалегідь розігрітій духовці при 200°С близько 1,5-2 годин. Наприкінці приготування для рум'яної скоринки слід розрізати рукав (десь за півгодини до готовності).

Готову страву викласти на тарілку, прикрасити на свій розсуд.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: яблучка всередині стали м'якими й практично перетворилися на пюре, але вони виконали свою місію – зробили м'ясо птиці м'яким і соковитим, ніжним і ароматним. Картопля ж просочилася м’ясним соком та жиром та стала неймовірно смачною!

М'ясо настільке м'яке, що буквально само відстає від кісток!

 

страви в рукаві, качка, м`ясо та субпродукти, птиця, качка з яблуками та картоплею запечена в рукаві, запечена качка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую