clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 573

Паннукакку – фінські млинці в духовці

Незвичайний рецепт млинців, які випікаються в духовці.
Незвичайний рецепт млинців, які випікаються в духовці. Фото: автора

Рецепт стане в нагоді тоді, коли часу обмаль, а млинців дуже хочеться.

Незвичайний рецепт млинців, які випікаються в духовці. Все елементарно просто та швидко: розмішали тісто, вилили його на деко й відпочиваєте протягом найближчих 15-20 хвилин. Фіни подають ці млинці, розрізавши на шматки з вершками, малиновим джемом і цукровою пудрою. Ви ж можете намащувати їх будь-якою начинкою, згорнувши в рулет.

Інгредієнти:

Тісто:

3 яйця,

2 ст. л. цукру,

500 мл молока,

250 г борошна,

50 г вершкового масла,

0,5 ч. л. солі,

ванілін.

Начинка:

200 г ванільної сиркової маси,

100 мл жирних вершків,

2 ст. л. цукру,

1 склянка малини (замороженої),

2 банани,

ванілін.

Приготування:

Для млинців: яйця збити з цукром, ваніліном і сіллю, додати тепле молоко й просіяти борошно. Ретельно все розмішати міксером, щоб не було грудочок. Наприкінці влити розтоплене вершкове масло.

Духовку розігріти до 200ºС. Деко (у мене стандартне від духовки) встелити пергаментом так, щоб папір заходив за його краї, змастити маслом. Налити половину тіста.

Випікати 20-25 хвилин до рум'яної скоринки (орієнтуйтеся на свою духовку).

Тісто піднімається пухирями, але в готовому вигляді вони трохи спадуть. Готовий млинець охолодити (в мене із вказаної порції тіста вийшло два млинця).

Для начинки: збити вершки з цукром та ваніліном до кремоподібного стану. Додати м'який ванільний сирок.

Збити все разом (має вийти густий однорідний крем).

Змастити млинець сирною масою.

Посипати малиною (попередньо розморозити!).

Другий млинець також змастити сирним кремом, але зверху викласти шматочки бананів.

Згорнути рулетом.

Поставити в холодильник на півгодини, щоб начинка схопилася і млинець тримав форму.

Потім нарізати порціями навскоси як налисники.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: начинку можна приготувати і не солодку: м'ясну, грибну, солоний сир тощо.

оладки млинці та сирники, паннукакку, фінські млинці, млинці в духовці, млинці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Пишні» оладки на гарячому кефірі як дріжджові
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 4869
Оладки виходять ЗАВЖДИ на диво пухкими, майже як пончики!
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Апельсинові сирники
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 3567
Дуже смачні смаколики при мінімальних матеріальних, часових і фізичних затратах.
Оладки дріжджові з яблуками
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1032
Цей рецепт дуже зручний тим, що замішати тісто можна звечора, а смажити оладки зранку.
Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1673
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: