Гаряча тема:
- Війна
Ці оладки завжди виходять ніжними, соковитими й буквально тануть у роті. І ніякого борошна! Вівсяні пластівці відіграють важливу роль у складі фаршу з печінки, за їх допомогою млинець тримає форму, залишаючись при цьому надзвичайно м'яким, соковитим і абсолютно не «забитим». Для приготування можна використовувати будь-яку печінку, а краще навіть асорті з декількох видів.
Інгредієнти:
500 г печінки (у мене свиняча),
1 велика цибулина,
2 яйця,
3 зубки часнику,
1 склянка вівсяних пластівців швидкого приготування,
1 склянка кефіру,
сіль,
дрібка цукру,
суміш перців мелена,
мускатний горіх,
майоран,
олія для смаження.
Приготування:
Печінку розрізати на декілька частин і залити на ніч водою, щоб вона добре вимокла й відійшла кров. Зранку видалити всі плівки та жовчні протоки. Вівсяні пластівці заздалегідь залити кефіром і залишити їх мінімум на 40 хвилин, щоб вони розмокли й набрякли. Цибулю, печінку та часник ретельно перемолоти в блендері. Додати в печінковий фарш вівсяно-кефірну суміш, сіль, перець, цукор, спеції та трави. Вибити яйця й перемішати все до однорідного стану. Має вийти не густа суміш (за консистенцією щось середнє між тістом для млинців та оладок).
Викладати фарш ложкою на сковорідку з добре розігрітою олією та смажити оладки на маленькому вогні.
Перевернути на інший бік і також готувати до золотавої скоринки.
Виймати оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Скласти в каструлю.
Подавати зі сметанним соусом: сметану змішати з гірчицею, сіллю, цукром, перцем, лимонним соком і дрібно порубаною зеленню кропу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: внаслідок того, що тісто не густе, оладки за формою нагадують маленькі пляцки, які дуже швидко смажаться. Смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. До того ж вживати їх можна не тільки з улюбленим гарніром, але й у складі бутербродів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: