clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 837

Печінкові оладки з вівсяними пластівцями

Такі оладки можна вживати не лише із соусом та улюбленим гарніром, але й у складі бутербродів.
Такі оладки можна вживати не лише із соусом та улюбленим гарніром, але й у складі бутербродів. Фото: автора

Приготування не займає багато часу, а результат радує – рідні змітають все, не залишивши на ранок жодного шматочка!

Ці оладки завжди виходять ніжними, соковитими й буквально тануть у роті. І ніякого борошна! Вівсяні пластівці відіграють важливу роль у складі фаршу з печінки, за їх допомогою млинець тримає форму, залишаючись при цьому надзвичайно м'яким, соковитим і абсолютно не «забитим». Для приготування можна використовувати будь-яку печінку, а краще навіть асорті з декількох видів.

Інгредієнти:

500 г печінки (у мене свиняча),

1 велика цибулина,

2 яйця,

3 зубки часнику,

1 склянка вівсяних пластівців швидкого приготування,

1 склянка кефіру,

сіль,

дрібка цукру,

суміш перців мелена,

мускатний горіх,

майоран,

олія для смаження.

Приготування:

Печінку розрізати на декілька частин і залити на ніч водою, щоб вона добре вимокла й відійшла кров. Зранку видалити всі плівки та жовчні протоки. Вівсяні пластівці заздалегідь залити кефіром і залишити їх мінімум на 40 хвилин, щоб вони розмокли й набрякли. Цибулю, печінку та часник ретельно перемолоти в блендері. Додати в печінковий фарш вівсяно-кефірну суміш, сіль, перець, цукор, спеції та трави. Вибити яйця й перемішати все до однорідного стану. Має вийти не густа суміш (за консистенцією щось середнє між тістом для млинців та оладок).

Викладати фарш ложкою на сковорідку з добре розігрітою олією та смажити оладки на маленькому вогні.

Перевернути на інший бік і також готувати до золотавої скоринки.

Виймати оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Скласти в каструлю.

Подавати зі сметанним соусом: сметану змішати з гірчицею, сіллю, цукром, перцем, лимонним соком і дрібно порубаною зеленню кропу.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: внаслідок того, що тісто не густе, оладки за формою нагадують маленькі пляцки, які дуже швидко смажаться. Смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. До того ж вживати їх можна не тільки з улюбленим гарніром, але й у складі бутербродів.

печінка, оладки з печінки, печінкові оладки, оладки, оладки млинці та сирники, м`ясо та субпродукти, субпродукти, печінкові оладки з вівсяними пластівцями

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яловича печінка у вишневому соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1528
Це по-справжньому аристократично-екзотична страва, яка дуже яскраво виглядає на святковому столі.
Куряча печінка з білими грибами у вершковому соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Апетитна, м’якенька, пікантна та дуже ситна страва.
Данський печінковий паштет (Dansk leverpostej)
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1233
Дуже популярна страва скандинавської кухні, без якої, напевно, не обходиться жоден сніданок.
Печінкові оладки «Варшавські» у вершково-сметанному соусі
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2175
Цю страву їдять і нахвалюють навіть ті, хто в принципі не любить печінку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: