clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Грудня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА 840

Смажені макарони по-вірменськи

Завдяки тому, що паста присмажується, в неї з'являється чудовий аромат і присмак.
Завдяки тому, що паста присмажується, в неї з'являється чудовий аромат і присмак. Фото: автора

Процес приготування перевернутий із ніг на голову, адже першим етапом йде смаження, а лише потім варіння! Загалом страва до неподобства проста!

Цим рецептом макаронів я користуюся все своє свідоме життя. А навчила мене так готувати мама моєї подруги (тітко Людо, привіт!). Страву ще  іноді називають «студентською», оскільки вона користується неабиякою популярністю на кухнях студентських гуртожитків. Що мені подобається в ній - так це мінімум кулінарних процесів: із макаронів не потрібно зливати воду, промивати їх, додатково обсмажувати… Крім того, відсутній ризик що вони переваряться та злипнуться. Ну й, звісно, принадив незвичний, але неймовірно цікавий смак, який набагато яскравіший, ніж у варених макаронних виробах. Тому, якщо вам ще не доводилося куштувати смажені ріжки, мушлі чи спіральки, спробувати рекомендую хоча б раз!

Інгредієнти:

500 г будь-яких макаронів із твердих сортів пшениці (дуже смачно виходить тонка «павутинка»),

75 г вершкового масла,

3 ст. л. олії,

1 ч. л. солі,

чорний мелений перець,

паприка,

2-2,5 склянки води (у мене курячий бульйон).

Для подачі:

бринза чи сир сулугуні.

Приготування:

Заздалегідь закип'ятити воду чи бульйон (у вас має бути напоготові крутий окріп). Розжарити велику сковорідку з високими бортиками (у мене ВОК, але можна й чавунну). Покласти вершкове масло, влити олію та додати сирі макарони. Посолити, поперчити додати паприку.

Обсмажити при постійному помішуванні до золотавого кольору, але без фанатизму («засмажених» макаронів має бути 20-30% від загальної маси).

Влити в сковорідку стільки води, щоб вона вкрила всі макаронні вироби (робити це слід дуже обережно - гаряча пара піде стовпом! Діти дуже люблять спостерігати цей процес: сприймають його як шоу).

Все, більше нічого робити не потрібно! Просто накрити кришкою та готувати до повного випаровування рідини.

При подачі можна покришити зверху на макарони бринзу чи притрусити тертим сиром сулугуні.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кожна «макарошка» просочується маслом та спеціями, що робить цей гарнір дуже смачним. А завдяки тому, що паста присмажується, в неї з'являється чудовий аромат і присмак. Це проста та бюджетна ідея для внесення різноманітності в повсякденне меню. Страву можна підкорегувати для посту, забравши зі складу інгредієнтів вершкове масло. А можна, навпаки, додати до неї м'ясо, мисливські ковбаски, овочі, гриби тощо.

паста, крупи та страви з борошна, макарони, смажені макарони по-вірменськи, вірменська кухня, макаронні вироби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста «Маргарита» з куркою і медом
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 660
Для кожної форми пасти знайдеться відповідний соус. І якщо він підібраний правильно, страва відкривається абсолютно з іншого боку!
Солодка лазанья з сиром та ягодами
крупи та страви з борошна, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1431
Неймовірно смачний, ароматний і ніжний десерт, який більше нагадує листковий пиріг чи запіканку.
Лазанья з телятиною та овочами по-середземноморськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1488
Некласичний варіант класичної популярної італійської страви.
Паста з курячими сердечками в томатному соусі
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 684
Дуже ситна, смачна та не клопітна страва! Оригінальний соус надає пасті особливої пікантності!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: